0.542. 537 86 70

ADÜ’de bu haber konuşuluyor…

Aydın kamuoyunda bir anda şimşekleri üzerine çeken Osman Selçuk Aldemir’in kendisini Rektörlük makamına getiren siyasi çevrelere diyet borcunu ödemek için ADÜ içerisinde konuşlandırılan ALESTA Alışveriş Merkezi’ni düşük bir bedelle kiraya vermeye hazırlandığı iddia ediliyor. Bazı MHP’liler arasında da “Rektör bizim dediğimizden çıkamaz. Alesta işi bayramdan sonra tamam” dediği de kamuoyunda konuşuluyor.

2019-05-30

HABER: YALÇIN YILDIRIM

21 Ocak'ta ADÜ Rektörlüğü’ne getirilen Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir hakkında gün geçmiyor ki bir skandal haber patlak vermesin. Rektörlük cübbesini giyip makama oturur oturmaz ilk icraat olarak önceki Rektör Prof. Dr. Cavit Bircan’ı hakkında hiçbir soruşturma olmadığı halde kendini YÖK Başkanı yerine koyarak yetkisi olmadığı halde “FETÖ ihtimali” gerekçesi ile görevinden uzaklaştıran Osman Selçuk Aldemir şimdi de “ALESTA AVM’in yeniden kiralanması” ile kamuoyu gündeminde konuşulmaya başlandı.

Yapmış olduğu sivri çıkışlar ile şimşekleri üzerine çeken ve görevden alınabileceği dahi gerek ADÜ’nün akademik kadrosu, gerek öğrenciler gerekse kamuoyunda konuşulmaya başlanan Aldemir’in şimdi de kendisini Rektörlük makamına getiren siyasi çevrelere diyet borcunu ödemek için ADÜ içerisinde konuşlandırılan ALESTA Alışveriş Merkezi’ni kiraya vermeye hazırlandığı iddia ediliyor.

1 Şubat 2016 tarihinde “ADÜ Öğrenci Yaşam Merkezi” olarak faaliyete geçirilen ve Aydın kamuoyuna da açık tutulan “ALESTA Alışveriş Merkezi” Aydın’da Rektör Aldemir ile sıkı ilişkiler içinde olan üst düzey siyasi yöneticilerin iştahlarını kabartıyor.

Adnan Menderes Üniversitesi Merkez Kampusu yerleşkesi içinde yer alan ALESTA AVM, öğrenciler için huzurlu bir ortam yaratmak, öğrencilerin ve Aydın halkının her türlü ihtiyaçlarını karşılamayı ilke edinerek faaliyete geçirilmişti.

Gerek fiziki yapısı gerek konumuyla çok özel bir yere sahip kendine münhasır, mimari yapısıyla da fark yaratan 48 dükkanlı ALESTA AVM Rektör Cavit Bircan döneminde ihale ile yıllık 825 bin lira bedelle 10 yıllığına inşaatı yapan Ankaralı firmaya kiralanmış, iyi işletilemediği için de faaliyetini geçtiğimiz yıl sonlarına doğru durdurmuştu.

Aydın MHP ve AK Parti’nin bazı üst düzey yöneticilerinin referansları ile ADÜ Rektörlüğü’ne getirildiği bilinen Osman Selçuk Aldemir’in kendisini o makama oturmada etkin olan isimlere diyet borcunu ödemek için yıllık 400 bin lira gibi düşük bir bedelle kiralanması için MHP ve AK Partili yöneticiler ile görüşmeler yaptığı ve şu günlerde de kira sözleşmesinin yapılabileceği ADÜ Akademik kadrosu arasında konuşuluyor.

Öte yandan bazı MHP’liler arasında da “Rektör bizim dediğimizden çıkamaz. Alesta işi bayramdan sonra tamam” dediği de kamuoyunda dilden dile aktarılıyor.

Gizlilik içinde ve acele ile yapılmaya çalışılan ALESTA’nın düşük bedelle kiralanmasının hem etik hem de doğru olmadığının konuşulduğu ADÜ’de söz konusu durumun önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınması isteniyor.

Sepetim