0.542. 537 86 70

AK Parti’de gözler Cengiz Altınkaya’da…

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Vedat Demiröz tarafından Parti Genel Merkezi’ne davet edilen Cengiz Altınkaya’nın adaylığı tamam gibi…

2018-12-12

AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu Toplantısı bu gün Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayip Erdoğan Başkanlığında toplandı. Parti genel merkezinde basına kapalı 3 saat süren toplantısı sonrasında AK Parti’nin Aydın’da kendi adayları ile seçime girme kararı alındığı öğrenildi.

AK Parti kulislerinde dillendirilen bu karar sonrası gözler Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na talip olduğunu açıklayan Bayındırlık Eski Bakanı Cengiz Altınkaya’ya çevrildi. Ankara siyasi kulislerinde Aydın için ismi konuşulmaya başlanan Cengiz Altınkaya için son kararı Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayip Erdoğan’ın vermesi bekleniyor.

Bu gün yapılan Merkez Karar Yönetim Kurulu toplantısı sonrası Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na aday olduğunu açıklayan Cengiz Altınkaya AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İstanbul Milletvekili Vedat Demiröz tarafından Parti Genel Merkezi’ne davet edildi. Genel Başkan Yardımcısı Demiröz’ün makamında gerçekleşen ziyarete Diyarbakır Milletvekili Ebubekir Bal da katıldı. Bir saat kadar süren ziyarette Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı konuşulan Cengiz Altınkaya’nın görev kendisine verildiği takdirde Aydın’da AK Parti’ye büyük bir ivme kazandıracağı ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazandıracağı görüşü öne çıktı.

Bu görüşmenin ardından AK Parti kulislerinde gözler Cengiz Altınkaya’ya çevrildi.

Öte yandan Cengiz Altınkaya Ankara’da AK Parti’nin önemli isimleri tarafından davet edilerek ayrı ayrı ziyaret ve görüşmeler gerçekleştirdi. TBMM Başkanı Binali Yıldırım ile Meclisteki makamında görüşen Cengiz Altınkaya Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından da Bakanlığa davet edilerek bir başka görüşme gerçekleştirdi.

 

Sepetim