0.542. 537 86 70

AK Parti’den Çerçioğlu’na cevap…

AK Parti Aydın İl Başkanlığı yaptığı yazılı açıklama ile CHP Efeler İlçe Kongresi’nde AK Parti’yi ve milletvekillerini eleştiren Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğluna cevap verdi. Çerçioğlu’nun yerel seçimin üzerinden 9 ay geçmesine rağmen hizmet üretemediğini ve bunun psikolojik baskısı ile algı yaratmaya çalıştığına vurgu yapılan açıklamada seçim sonuçlarının kendisini panik havasına soktuğu ifade edildi.

2019-12-16

CHP Efeler İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmada AK parti’yi ve AK parti Aydın Milletvekillerini eleştiren Özlem Çerçioğlu’na AK Parti İl Yönetimi yazılı basın açıklaması ile cevap verdi.

konuşan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu AK Parti milletvekillerini eleştirdi.

İktidar vekillerinin Aydın halkıyla ilgisi olmadığını söyleyen Çerçioğlu, AK Parti’nin Aydın’da başarılı olamayacağını savunurken, “AK Parti’nin Aydın’da başarılı olması imkansız. Çünkü halktan kopuklar. Aydın’da durmuyorlar” dedi.

AK parti İl Yönetim Kurulu Çerçioğlu’nun eleştirilerine tepki gösterirken yaptığı basın açıklaması ile cevap verdi.

AK PARTİ İL BAŞKANLIĞI’NDAN YAPILAN BASIN AÇIKLAMASI ŞÖYLE:

“BŞB Başkanı Sayın Özlem Çerçioğlu hafta sonu partisinin Efeler ilçe kongresinde AK Partinin başarılı olamayacağını, vekillerimizin halktan kopuk olduğunu, Aydın’da durmadıkları, gibi bir takım mesnetsiz açıklamalar yapmıştır.

- Vekillerimiz TBMM’nin çalışmadığı dönemlerde mesailerini Aydın’da hemşerilerimiz ile birlikte geçirmekte, onların sıkıntılarına çözüm bulmak için gayret göstermektedirler. Hatta  AK Partili vekiller seçim var gibi çalışıyor şeklinde haberler bile yapılmıştır. İl Başkanlığımızın başlattığı nöbetçi milletvekili uygulaması ile her hafta hemşerilerimizin sorunlarına birebir çare bulmaya çalışmaktadırlar, bu nedenle vekillerimizin halktan kopuk olduğuna dair bilgiyi BŞB Başkanına kim veriyorsa kendisini yanıltmışlardır.

- Aydınımıza yapılacak olan hizmetler de vekillerimiz tarafından takip edilmektedir.

- Şehir Hastanesinin ihale hazırlığı devam etmektedir.

- Otoyol ihalesi yapılmış ancak ihaleyi alan şirket oynak kur rejiminden dolayı yatırım riskini almamış teminatını dahi yakarak ihaleden çekilmiştir, önümüzdeki günlerde tekrar ihalesi yapılacaktır

- Adalet Sarayının proje ihalesi yapılmış, 2020 yılında temelinin atılması planlanmaktadır,

- 2019 yılında Aydınımızda İŞ-KUR aracığıyla sadece özel sektörde 25 bin kişinin işe başlanması sağlanmıştır,

- 12500 nüfusa sahip Buharkent Belediyesi organize sanayi bölgesine yatırımcı çekerek 2 yıla kadar 5 bin istihdam oluşturmayı planlarken BŞB Başkanı bugüne kadar Aydın’ın tümündeki organize sanayi bölgelerine acaba kaç yatırımcı ve girişimci gelmesine vesile olmuştur?

- Devletimiz her zaman garibanın, fakir fukaranın yanındadır. Sadece bu kış için Efeler ilçemizde 3600 haneye 2070 ton kömür yardımı planlanmaktadır,

- Jeotermal santraller ile ilgili Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Türkiye’deki JES’leri (Jeotermal Elektrik Santrali) inceleyerek, jeotermalin çevresel etkilerini belirlemek amacı ile çalışmalarını sürdürüyor. EBRD; JES’lerin çevresel ve sosyal etkilerini aydınlatmak için Nisan ayından bu yana çalışmayı yürütüyor. Yayınlanacak raporda, JES’lerin çevresel etkilerinin yanı sıra toplumsal ve sosyal etkileri de bu sunulacak. EBRD tarafından hazırlanacak raporun, jeotermal elektrik santrallerinin sosyal ve çevresel etkileri konusunda bugüne kadarki en kapsamlı çalışmalardan biri olacağı öngörülüyor. Bu araştırma sonuçlandığında bu konuya ilişkin en sağlıklı bilgileri öğreneceğiz. Keşke bu süreçte BŞB’de bu işin şovunu yapacağına ölçüm santralleri kurup hemşerilerimize algı üzerinden değil de gerçekler üzerinden konuşsaydı. Hepimiz biliyoruz ki çevreye zarar vererek üretim yapan santrallere Çevre Şehircilik Müdürlüğü tarafından cezalar kesilmektedir. Vahşi üretim yaparak çevreye zarar veren santrallere en sıkı denetimlerin yapılması konusunda hem vekillerimiz hem bizler en yetkili kurumlara şehrimizin bu hassasiyetlerini iletiyoruz.

Yine bu şehrin güneyinde özellikle otogar civarındaki kokunun kaynağını da herhalde en iyi BŞB bilmektedir. Halen Efeler ilçesinin arıtmasının tamamlanmamasından dolayı Aydın Otogar’ına gelen yolcular, yolcularını uğurlayan misafirlerin de şikayetçi olduğu kokuları niye duymazlıktan geliyorsunuz? Ya da arıtmaların olmamasından BŞB bugüne kadar ne kadar ceza ödedi?

Bir de sizin asli göreviniz olan işler var. Mesela;

- Aydın’ın trafik sorunu ile ilgili projeleriniz nelerdir?

- Otopark sorunu ile ilgili ne düşünüyorsunuz?

- Geçen dönem karayollarının izin vermediğini söyleyerek topu taca attığınız alt geçitlerle ilgili bu dönem bir hamleniz oldu mu? Zira Sayın Cumhurbaşkanımız 30 ilin BŞB Başkanı ile yaptığı toplantıda size tüm iletişim kanallarını açmıştı, Karayolları nezdinde yeni bir girişiminiz oldu mu? Milletvekillerimiz özellikle Sayın Mustafa Savaş ve Metin Yavuz şehrin yararı için Ankara’da her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etmiş iken yine yaptırmıyorlar, engelliyorlar diyecek misiniz?

- Vekillerimize asli vazifelerini yapsınlar diye çağrıda bulunurken sizde asli vazifeniz olan Belediyecilik hizmetlerini yapmayı düşünüyor musunuz? Zira ASKİ ile beraber 1,5 milyara yaklaşan bütçenizi eğer doğru bir şekilde yönetebilirseniz Aydın’ın özlediği hizmetleri yapabilirsiniz, bu şehre yapacağınız hizmetler için bir öncelik listeniz var mı?

- Aydın’da başarılı olup olamayacağımıza gelince; 24 Haziran 2018 seçimlerinde aldığınız oy ile 31 Mart 2019 da aldığınız oyları detaylı bir şekilde incelemeniz halinde göreceğiniz sonuçlar bence sizi şimdiden telaşlandırsın. Öyle bol kepçeden % 60-70 oyları ancak rüyanızda görürsünüz. Yerel seçim sürecinde de hep belli bir farktan bahseden Sayın BŞB Başkanı sandıkta bu oyu yakalayamadığı gibi oy farkının ciddi oranda kapanmış olmasından da belli ki çok rahatsız olmuş,

Yine yerel seçimin üzerinden 9 ay gibi bir süre geçmesine rağmen hizmet üretememenin verdiği psikolojik baskıdan olsa gerek önümüzdeki seçim sonuçlarına ilişkin açıklamalarla gündem yaratarak, gündemde kalma çabası Sayın BŞB Başkanının bu dönemde de hizmet üretmeyeceğini, algı ile Belediyeyi yönetmeye devam edeceğini gösteriyor, 

Partisinin kongresinde kullandığı ifadeler CHP’li bir çok seçmenin dahi kendisine oy verdiğine pişman olduğunu ifade ettiği bir dönemde, partisinin ilçe kongrelerinde parti içi muhalefetin baskısını kırmak için kullanılan ifadeler gibi durmaktadır,

AK Parti teşkilatları 7. Olağan kongre döneminden daha da güçlenerek çıkacaktır. Milletvekillerimiz ve teşkilatlarımız ile 2023-2024 yolunda yapacağımız çalışmaların neticesinde Aydın’da birinciliğimizi perçinleyeceğimiz gibi BŞB’ni de sizden teslim almanın mutluluğunu yaşayacağız.”

Sepetim