0.542. 537 86 70

AK Parti’nin Aydın adayları nasıl belirlenmeli?

AK Parti’nin Aydın için belirlenecek Vekil Adaylarının, Aydın ilinde karşılıklarının olup olmadığı, Aydın AK Parti ailesinin benimseyip benimsemediği, duruşuyla, geçmişiyle, yasayışıyla ve fikirleriyle hem Aydın'a ve hem AK Parti ideallerine ne ölçüde katkıda bulunabileceği iyi değerlendirilmeli ve tahlil edilmelidir.

2018-05-01

AK Parti’nin önceki dönem Nazilli İlçe Başkanlarından Avukat İmran Acar kendisine ait sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Partisinin Aydın’da neden başarılı olamadığını anlatan dikkat çekici bir yazı kaleme aldı.

24 Haziran seçimleri öncesinde milletvekili adayları belirlenirken halkta karşılığı olmayan kişilerin aday gösterilmemesi gerektiğine dikkat çeken İmran Acar Parti Genel merkezi’nde adayların sıralamasını yapan Seçiciler Kurulu’nun da Aydın’ı tanıyan, şehir ve insan yapısını analiz etmiş, Aydın’ın sosyo-ekonomik durumunu iyi tahlil etmiş ve AK Parti ailesinin beklentilerini tam olarak anlayabilmiş kişilerden oluşturulması gerekliliğine işaret etti.

İşte Nazilli AK Parti tabanında sevilen bir isim olan İmran Acar’ın o paylaşımı:

SEÇİCİLER KURULU'NA DİKKAT…

Adım adım sıra, liste belirleme işlemine geliyor.

Aydın özellikli bir il. 

Seçmen yapısı itibariyle, birebir iletişim ve birebir temasın çok etkili olduğu, seçmenin de adaylardan bu yönde beklentileri olan, siyasetin doyasıya yaşandığı ve takip edildiği bir yer.

Bu kitle, görülecektir ki yeni sistemde önüne konulacak listeyi hemen kabullenmeyecek, iyice analiz edip masaya yatıracaktır.

O halde,

Aydın için belirlenecek Vekil Adaylarının,

- Aydın ilinde karşılıklarının olup olmadığı, 

- Aydın AK Parti ailesinin benimseyip benimsemediği, 

- Duruşuyla, geçmişiyle, yasayışıyla ve fikirleriyle hem Aydın'a ve hem AK Parti ideallerine ne ölçüde katkıda bulunabileceği,

İyi değerlendirilmeli ve tahlil edilmelidir.

Peki, bunları yapacak olan kim?

Genel Merkezde Aydın ili için görevlendirilen ve kendisinden gerçekçi bir rapor hazırlaması beklenen Seçiciler Kurulu.

İşte tereddütler bu noktada başlıyor. 

Bu Seçiciler Kurulu kim ve kimlerden kuruludur, nasıl birileridir?

Kurul oluşturulurken, mutlaka dikkate alınması gereken bazı özellikler gözardı edilmemelidir.

Bir Aydınlı olarak ve AK Parti gönüllüsü olarak ben bu beklentiyi taşıyorum. 

Şöyle ki,

Bu heyet üyeleri, 

Aydın ilini, 

Aydın'ın sosyo-kültürel yapısını iyi tahlil etmiş;

Şehri ve şehir insanının yapısını iyice kavramış;

Şehre gelmiş-gitmiş, oturup-kalkmış, sokakta ve işyerlerinde insanlarıyla birebir sohbetler edip konuşmuş; 

Ve AK PARTİ AİLESİNİN BEKLENTİSİNİ tam olarak ANLAYABİLMİŞ kişilerden oluşturulmalıdır.

Ve yine, mutlaka dikkate alınması gereken bir diğer durum da şudur;

Aydın'ı,

- Görev yaptığı süre içinde sahaya hiç gelmemiş ve ili ilçeleriyle birlikte detaylı olarak masaya yatırıp bir kez olsun toplayamamış ve değerlendirememiş bir Merkez Teşkilat Başkanlığı BELİRLEMEMELİDİR.

- Daha 7-8 ay öncesinde başlayıp aylarca devam eden süreçte İl Başkanlığı’nın ve İl Yönetimi’nin oluşma sürecini yönetemeyen, birçok tantana ve gürültünün oluşmasına sebebiyet veren bir Merkez Teşkilat Yapısı, bu seçici kurulda YER ALMAMALIDIR.

- Reis'in "metal yorgunluk" yaşadığını söylediği Teşkilatların, o duruma düşmelerinin asıl müsebbibi olan Merkez Teşkilat Başkanlığı, Aydın'ın Liste oluşumunda MASADA OLMAMALIDIR.

- Yani, Aydın ilini, 

Mustafa ATAŞ, Ömer ÜNAL ve Metin BULUT ile onların önereceği kişilerin yer aldığı bir heyet DEĞİL, bu bölgeyle hemhal olan ve bu isimlerden tamamen bağımsız nitelikli bir kurul belirlemelidir.

Aksi taktirde, 

Aydın il genelinde,

Cumhurbaşkanlığı Seçimi ile Milletvekili Seçimlerinin birbiriyle uyumlu olmadığı ve örtüşmediği olumsuz sonuçlar yaşanması kuvvetle muhtemeldir...

Bizden hatırlatması...

Sepetim