0.542. 537 86 70

AKP Adayı Erim’in siyasi geçmişi…

AK Parti’den Aydın 2. Sıra Milletvekili Adayı yapıldıktan sonra ismi şaibeler ile en çok konuşulan isim olan Bekir Kuvvet Erim’in, Miletvekili listesine seçilebilir yerden nasıl aday gösterildiği özellikle AK Parti tabanında ve siyasi çevrelerde merak edilmeye devam edilirken, geçmiş siyasi yaşamında “Babasını bile tanımadığı” ortaya çıktı.

2018-06-22

VAY ANASINA... AK PARTİ’NİN VEKİL ADAYI SİYASETTE BABASINI BİLE TANIMAMIŞ... VE HEM BABASINI HEM DE KENDİSİNİ YAKMIŞ!..

24 Haziran Pazar günü Cumhurbaşkanlığı ile birlikte yapılacak olan 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için kulislerde Partinin MKYK Üyesi ve 1. Sıra Milletvekili Adayı Mustafa Savaş'ın teşkilatın “abi”si olarak bilinen Mehmet Erdem ve Abdurrahman Öz'ün isimlerini çizdirerek belirlediği konuşulan Aydın AK Parti Milletvekili listesinin sürpriz ve hakkında ortaya atılan çeşitli iddialar nedeniyle tartışılan ismi olan 2. sıra adayı kapatılan İsabeyli Beldesi eski Belediye Başkanı Bekir Kuvvet Erim'in siyasi geçmişi kafaları karıştıracak türden.

Belediye Başkanlığı dönemiyle ilgili hakkında “Resmi evrakta sahtecilik, ihaleye fesat karıştırmak, görevini kötüye kullanmak” v.b. suç iddiları ortaya atılan ve Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanan, görev yaptığı dönemle iligili Aydın Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Organize Şubesi tarafından düzenlenen yolsuzluk operasyonunda gözaltına alınan ve halen yargılanan isimler arasında bulunan AK Parti Milletvekili Adayı Bekir Kuvvet Erim'in siyasi geçmişi başta AK Partililer olmak üzere Aydın'da herkesi hayretlere düşürecek ilginçliklerle dolu.

Belediye Başkanlığı dönemiyle ilgili yolsuzluk iddiaları ile davası bulunan ve “Vergi kaçırdığı, vergi kaçırmak için usulsüzlük yaptığı” iddiasıyla yapılan şikâyetler üzerine Maliye ve Savcılık tarafından hakkında inceleme başlatıldığı belirtilen AK Parti 27. Dönem Milletvekili Adayı Bekir Kuvvet Erim'in, ilginç siyasi geçmişinde kesinliğine inanılan verilen bir kararla ilgili halk arasında söylenen "Bu konuda babamı bile tanımam" deyimini gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Çünkü AK Partililerin Milleti temsil etmek için Ankara'ya göndermek istediği adayları Bekir Kuvvet Erim'in geçmişte siyaset arenasında “Babasını bile tanımadığı” anlaşıldı.

Değişik bir siyasi geçmişi olan Aydın AK Parti'nin tartışılan sürpriz Milletvekili Adayı Bekir Kuvvet Erim'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul Belediye Başkanı seçildiği 1994 yılında yapılan yerel seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan gibi Refah Partisi’nden aday olan Babası Yüksel Erim'e karşı sol parti olan Sosyal Demokrat Halkçı Parti’den (SHP) karşısına aday çıktığı ve böylece kendisi ile birlikte babasına da seçim kaybettirdiği ortaya çıktı.

1994 yılında yapılan 27 Mart yerel seçimlerinde Refah Partisinden İsabeyli Belde Belediye Başkanlığı için aday olan Babası Yüksel Erim'e karşı sol parti SHP'den aday çıkan ve 5 Parti adayı içerisinden sandıktan en az oy alarak sonuncu olmayı başarıp babasına da az bir oy farkı ile seçimleri kaybettiren 27. Dönem AK Parti Milletvekilli 2. Sıra Adayı Bekir Kuvvet Erim'in bundan önce 1992 yılında yapılan ara seçimlerde henüz yeni belde olan İsabeyli'ye Belediye Başkanı olmak için Doğru Yol Partisi’nden (DYP) aday adayı olduğu ancak adaylığının kabul edilmediği öğrenildi.

Bunun hemen ardından 1994 yılı mahalli idareler seçimlerinde Refah Partisi’nden aday olan babasına karşı SHP'den aday olan AK Parti Milletvekili Adayı Bekir Kuvvet Erim'in babasına da kaybettirdiği bu seçimin ardından 1999 yılında Anavatan Partisi'nden Beldesi’nden Belediye Meclis Üyesi olduğu, ardından partisinden istifa ederek 2002 yılının 3 Kasım tarihinde yapılan genel seçimlerde iktidara gelen AK Parti'ye geçip 2004 Yerel Seçimleri’nde AK Parti'den aday olup Belediye Başkanı seçilen bugünün Miletvekili Adayı Bekir Kuvvet Erim'in iki dönem yaptığı Belediye Başkanlığı görevi Aydın'ın Büyükşehir statüsüne kavuşması sonrası beldesinin mahalleye dönüştürülüp belediyenin kapanması ile birlikte son buldu.

Belediye Başkanlığı görevi sırasında da yürüttüğü Emlakçılık işine Başkanlık görevinin sona ermesinin ardından da devam edip işlerini büyüten Erim, 7 Haziran ve 1 Kasım tarihlerinde yapılan Genel seçimlerde de Milletvekili aday adayı olmuş ancak hiç listeye alınmamıştı...

Aydın siyasetinin özellikle AK Parti camiasının en sürpriz Milletvekili adayı olan Bekir Kuvvet Erim'in, 2014 yılında AK Parti’den aday gösterilmeyince MHP'den Nazilli Belediye Başkanı seçilen Haluk Alıcık'a karşı CHP'den aday olabilmek için kulis yaptığı ve yakından tanıdığı Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nu aday yapılması konusunda ikna etmek için yoğun çaba sarfettiği ancak Çerçioğlu'nun o dönem hemcinsi olan Ferda Erkut Çağlar'ı aday gösterdiği de siyasi kulislerde dillendiriliyor.

DYP'den SHP'ye, ANAP'dan AK Parti'ye ve hatta CHP'ye kadar değişik siyasi kulvarlarda siyasi ralli yapan AK Parti'nin Rallici Milletvekili Adayı Bekir Kuvvet Erim'in, daha önce birçok kez yer almak için denediği Miletvekili listesine hem de seçilebilir yer olan 2. sıradan nasıl aday olduğu daha doğrusu gösterildiği özellikle AK Parti tabanında ve siyasi çevrelerde merak edilmeye devam ediliyor.

Öte yandan Bekir Kuvvet Erim’in İsabeyli Belediye Başkanlığı döneminde “İhaleye Fesat Karıştırma”, “Görevi Kötüye Kullanma” ve “Resmi Belgede Sahtecilik” suçlarından 16 ay hapis cezası aldığı ve bu cezasının Yargıtay’da onanarak kesinleştiği öğrenildi.

(Hasan KADİFE / ÖZEL HABER)

Sepetim