0.542. 537 86 70

Akşener: “Harami düzeni birlikte değiştireceğiz..”

Tokat’ta vatandaşlara seslenen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “Bu harami düzeni birlikte değiştireceğiz. Esnafı gezmek için mecliste grubu olan bir partinin genel başkanı olarak ben buraya nasıl geldiysem, bütün ağaları da buraya getireceksiniz, gelmeyene de oy yok. Birlikte başaracağız” dedi.

2021-10-15

Memleket gezilerine Adıyaman’ın ardından Tokat’ta devam eden İYİ Parti lideri Meral Akşener’e burada da ilgi yoğun oldu.

Her ilde olduğu gibi burada da “Kurtar bizi Meral abla” pankartlarıyla karşılanan Akşener’e Tokat gezisinde TBMM Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, Mali İşler Başkanı Ümit Dikbayır, Teşkilat Başkanı Koray Aydın, Yerel Yönetimler Başkanı Metin Ergun eşlik etti.

Akşener’in Tokat’taki ilk durağı Zile İlçesi oldu. Burada bir manava giren Akşener esnafın sorunlarını dinledi. Manavlık yapan esnaf Akşener’e “Pandeminin etkileri azalsa da işlerimizde düzelme yok. Burası sebzenin merkez noktası ama fiyatlar çok yüksek. Domatesin kilosu 7 liraya kadar çıktı. Fiyatlar konusunda ne alana ne satana kimseye dert yanamıyoruz” diye dert yandı.

Akşener manavın ardından sırasıyla çiftçinin, eczacının ve bakkalın dertlerini dinledi. Esnaflar Akşener’e şöyle seslendi.

Çiftçi: “Benim 200 dönüm arazim var 9 ton buğday satabildim. Çiftçi mahvoldu. Çocuklarımıza harçlık dahi veremeyecek duruma geldik bitik durumdayız.

Eczacı: İnsanların alım gücü çok düştü ancak sağlık alanında çalışma gösterdiğimiz için insanlar mecburen bizden alışveriş yapıyorlar. Veresiye defterimiz var bir eczacı da veresiye defteri olur mu?”

Bakkal: “İşler, içler acısı bir durumda. Ben burada asgari ücretle çalışıyorum iki çocuğuma bakmaya çalışıyorum. Siz gelirseniz inşallah her şey düzelecek.”

Akşener, Zile İlçesi’nde esnaf ziyaretlerinin ardından vatandaşlardan gelen yoğun talep üzerine bir konuşma yaptı. Yirmi bir aydır yurdun dört bir yanını il il, ilçe ilçe esnaf gezdiğini hatırlatan Akşener, “Elbette oylarınıza talibiz ama seçim dışında özne esnafın kendisidir. Esnaf dükkanlarında dinlediğim dertler: müşteri olarak bulunan işsiz gençlerin anneleri, gübre, ilaç alamayan eli nasırlı çiftçilerin gözyaşları, atanamayan gençlerimizin umutsuzluğu, tencere kaynatmakta zorlanan kadınların dertleri, alım gücünün düşmesi neticesinde siftah yapamayan esnaflar. Bütün bu dertleri hem içine siyasi bir çıkar koymadan kamuoyunun gündemine getirmeyi kendimize bir görev saydık. Yeter ki milletimizin dertleri çözülsün diye çözüm önerilerimizi sunduk” dedi.

Türkiye’de uzun zamandır kutuplaşmalar üzerinden oy alındığına dikkat çeken Akşener, şöyle konuştu:

“Vatandaşın vatandaşın karşısına dikildiği bir siyasi dili hep birlikte reddediyoruz. Esnaf için müşteri veli nimettir. Değerli milletim veli nimet olmaktan çıktın. Seçmen veli nimettir. Seçmen siyasilere vekalet verir. Beni yönet der. Muhalefete de benim avukatım eksikleri gör, yol göster der. Günün sonunda muhalefet görevini yapmışsa iktidar olur. Türkiye’de seçmen veli nimet olmaktan çıktı siz asılsınız, asilsiniz, vekil size emreder oldu. İşte buna dur demek için geziyoruz. Bende dahil bütün siyasiler karşınızda hazır olana geçene kadar da bu beraberce seçmeni veli nimet yapma kararlılığımız sürecek. Siyasetçilerin hizmet üzerinden rekabet etmesini sağlayacaksınız. 3 çocuğu üniversite mezunu, kocası çocukları üniversitede okutabilmek için kaza geçirmiş parmakları gitmiş bir anne sinir krizi geçirip baygınlık geçirirken sarayda 5 maaşlı, 10 maaşlı danışmanlar var. Ayıptır, günahtır, haram zıkkım olsun. Bu harami düzeni birlikte değiştireceğiz. Esnafı gezmek için mecliste grubu olan bir partinin genel başkanı olarak ben nasıl geldiysem, bütün ağaları da buraya getireceksiniz, gelmeyene de oy yok. Bunu yapmak esnafın, çiftçinin gözle görülmesi için gerekiyor. Birlikte başaracağız. İlçelerde kendiliğinden oluşan kalabalıklar çoğalıyor. Bunun anlamı milletimiz kararını Türkiye için, çocuklarımızın geleceği için, haksızlara dur demek için şekillendirecek.”

YENİÇAĞ

Sepetim