0.542. 537 86 70

Ali Çankır, HDP’li müteahhitleri mi savunuyor?

Eyyy CE HA PE İl Başkanı Ali Çankır, Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay’ın her yanı defolu, lime lime dökülüyor sen kimi, neyi savunuyorsun? Yoksa sen de mi nemalanıyorsun Didim’deki ‘rüşvet ve kaçak inşaat’ furyasından?

2020-05-13

CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır yaptığı talihsiz bir basın açıklaması ile Didim’i kaçak yapı cennetine çeviren Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay ve bürokratlarını savunarak sözüm ona destek vermiş.

Çankır’ın açıklamasının gazetemizde yayınlanan Didim’deki “rüşvet ve kaçak inşaat” iddialarının ardından yapılması tam “EYYY CE HA PE” açıklaması olmuş.

Eyyy CE HA PE İl Başkanı Ali Çankır,

Atabay’ın her yanı defolu lime lime dökülüyor sen kimi, neyi savunuyorsun?

Sabahın köründe mi aklına geldi böyle bir açıklama yapmak?

Yazdığımız haberlere cevap vereceğin yerde Didim Belediyesi’nin “rüşvet ve kaçak inşaat” iddialarını savunmak nasıl bir sosyal demokratlık anlayışıdır?

Yoksa sen de mi nemalanıyorsun “Didim’deki rüşvet ve kaçak inşaat” furyasından?

Eyyy CE HA PE İl Başkanı Ali Çankır..

Aydın Şafak’ta yayınlanan haberlerin hepsi belgeli..

CHP’li Didim Belediye Başkanı Atabay’ın hem Başkan Yardımcılığı hem de İmar Müdürlüğü’ne getirdiği Emine Öznur Gündoğdu’nun yakın akrabaları üzerindeki mal varlığı artışları apaçık ortada dururken ve iddialar CİMER’e şikâyet konusu olmuş iken sen kalkıyorsun bu kepazeliğin üzerini örtbas etmeye çalışıyorsun.

Didim’de kimlerin kaçak yapı yaptığı belediyenin arşivlerinde duruyor.

Son olarak gündeme gelen SİT alanı üzerine yapılan inşaat tamamen kaçak ve yasalara aykırı, yıkım kararı bile var?

Sen Belediye Başkanına “yasalara neden uymuyorsunuz, sit alanına kaçak inşaata nasıl izin veriyorsunuz? Verilmiş yıkım kararını neden uygulamıyorsun?” diye soracağına, bizleri yalan haber yapmakla suçlamaya utanmıyor musun?

Böyle bir açıklama yaparken hiç mi yüzün kızarmıyor?

Bu ne pişkinlik?

Eyyy CE HA PE İl Başkanı Ali Çankır;

Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü’nün kararına rağmen Didim’de sit alanı üzerine yapılan 7 katlı kaçak yapıya Didim Belediyesi’nin ruhsat verdiği belgesi ile ortada duruyor.

İnşaatın Kanunu’na muhalefet edilerek izinsiz yapıldığı resmi belgeli.

Hatta Aydın Valiliği, Didim Kaymakamlığı, Didim Cumhuriyet Başsavcılığı ve Didim Belediyesi’ne yapılan suç duyurusu arşivlerde yerini almış.

Sen kimi ve neyi savunuyorsun?

Bilmiyor musun bu kaçak inşaatı HDP’li müteahhitlerin yaptığını?

Senin bu yaptığın açıklama aynı zamanda yasalara uymadan kaçak inşaat yapan HDP’li müteahhitleri savunmak anlamına gelmiyor mu?

Yoksa biliyorsun da HDP’li müteahhitleri mi savunuyorsun?

Eyyy CE HA PE İl Başkanı Ali Çankır;

Didim’de “Kaçak yapılaşma ve rüşvet” iddialarını odağında Atabay’ın Başkan Yardımcısı Emine Öznur Gündoğdu’nun ismi yer alıyor.

Sen, Ahmet Deniz Atabay’ın İmar Müdürü Emine Öznur Gündoğdu’yu başkan yardımcısı yaptıktan sonra gözü dönmüş müteahhitlerin kanunsuz işlerinin “rüşvet karşılığı” nasıl yasal hale getirildiği iddialarını araştıracağın yerde kalkmış bizleri yalan haber yapmakla suçluyorsun. Emine Öznur Gündoğdu’nun yakın akrabaları üzerindeki mal varlığı artışlarını neden araştırmıyorsun?

Yoksa bilmiyor musun veya duymadın mı Emine Öznur Gündoğdu'nun son 5 yılda aile üyelerinin üzerindeki gözle görülür mal varlığı artışı iddialarını?

Duymadıysan bir kez daha yazalım da öğren:

Ev hanımı annesinin üzerinde;

Konya'da 3 adet taşınmaz,

İzmir Buca'da 1 adet taşınmaz,

Didim'de 2 adet taşınmaz,

Emekli babasının üstünde;

Konya'da 9 adet taşınmaz,

Didim'de 2 adet taşınmaz..

Eyyy CE HA PE İl Başkanı Ali Çankır,

Sen Ahmet Deniz Atabay’ı savunacağına önce bu iddiaları araştır.

Aydın Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Müdürlüğü’nün kararına göre sit alanına kaçak yapılan ve suç duyurusunda bulunulan inşaatın sahipleri HDP’li müteahhit kardeşler..

Kim bu müteahhit diye biraz merak et de araştır Muşlu kardeşleri..

HDP’li müteahhitlerin yaptığı kaçak inşaatlar sadece bununla sınırlı değil. Daha birçok kaçak inşaatta isimleri geçiyor ve ayrıca başka sit alanları üzerinde de kaçak yaptığı inşaatları olduğu iddia ediliyor.

Adam gibi il başkanlığı yap da önce bu iddiaları araştır..

Didim Kamuoyunda konuşulan “rüşvet iddiaları” kokusu senin burnuna gelmiyor mu?

Bu kaçak inşaatlar nasıl yapılıyor?

Bunu neden sorgulamıyorsun Eyyy Ali Çankır!?

Atabay’ın Yardımcısı Emine Öznur Gündoğdu hanıma, “senin maaşından başka hiçbir gelirin yok, nereden buldun bu kadar taşınmazı?” diye soracak yüreğin yok mu?

* * *

Eyyy Ali Çankır..

Söke Belediyesi’nde yaşanan ve üç gündür manşetlerden düşmeyen Başkan, Başkan Yardımcısı, İmar Müdürü ve Belediye meclis Üyesi’nin adının karıştığı ve suçüstü yakalandıkları “Ruhsat Kıyağını” da savunan bir açıklama yapacak mısın?

Yoksa yolsuzluk, usulsüzlük ve rant sizden olunca susacak mısınız?

Senden, Söke için de bir açıklama bekliyoruz…

Saygılarımla…

Sepetim