0.542. 537 86 70

Ali Deveci: “Birlikte isek güçlüyüz..”

Nazilli’de basın toplantısı düzenleyerek CHP İlçe Başkanlığı adayalığına giden süreçte yol haritasını açıklayan Ali Deveci “Örgütümün adayıyım” mesajı verdi. Şöyle dedi: “Gün partimizi iktidara taşımak için birleşme günüdür. Yol arkadaşlarımız ile birlikte göreve talip olurken Yeni Cumhuriyet Halk Partisi değil Yeniden Cumhuriyet Halk Partisi diyoruz..”

2019-11-18

Sorgusus sualsiz, ifadesi bile alınmadan kasıtlı olarak Milletvekili Süleyman Bülbül’ün kumpası ile alel acele CHP Nazilli İlçe yönetimince disipline verilen Cavit Yenipazarlı, Erhan Algan, Feyzullah Erkut, Özlem Burcu Ugan, Yılmaz Deniz, Ali Çetinkaya, Metin Aydıncı, Ali Haydar Yetim, Hüseyin Özerten, Esat Ülkü ve partinin ağır toplarından oluşan 30 kişilik bir gurupla düzenlediği kahvaltılı toplantıda basın mensuplarına açıklama yapan Ali Deveci, “Birlikte isek güçlüyüz” dedi.

Kendisinin aday olmaya hiç niyeti olmadığı halde yol arkadaşlarının ortak kararı doğrultusunda Örgütün Adayı olmaktan kaçmadığını ve ilçe başkanlığına aday olduğunu söyleyen Ali Deveci, ülkenin siyasi ve ekonomik bir sıkıntıdan geçtiğini ve sıkıntıların da ancak Cumhuriyetin Kurucu Partisi CHP’nin iktidara taşınması ile aşıbalileceğine dikkat çekerken, tarihi önem taşıyan kongre sürecinin CHP’ye yakışır biçimde gerçekleşeceğine inandıklarını kaydetti.

“Bizler bu seçimlere umudun, barışın, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin sembolü olan, bireşimi temsil eden mavi  liste ile katılıyoruz” ifadeleriyle açıklamasını sürdüren Ali Deveci, “Gün partimizi iktidara taşımak için birleşme günüdür. Yol arkadaşlarımız ile birlikte göreve talip olurken Yeni Cumhuriyet Halk Partisi değil Yeniden Cumhuriyet Halk Partisi diyoruz. Görevimiz halkla iç içe umudun siyasetine dokunarak partimizi iktidara taşımaktır. Parti içi demokrasiyi tam anlamıyla hayata geçirmek için çalışacağız.” dedi.

Ali Deveci, CHP’nin kurucusu ve ilk genel başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 10 Mayıs 1931’de toplanan genel kurulda yaptığı “Partide bir yanlışı gördüğünüz zaman kayıtsız şartsız eleştireceksiniz. Yapılan bir hatayı hoş görü göstermek son derece yanlıştır. Zararı yararından büyük olur” sözüne vurgu yaparak konuşmasını "Çözüm üreten, partisine yıllarca emek verenlere saygı göstererek, hiç bir sosyal demokratı dışarıda bırakmadan, güdümlü değil örgütün gücüne inanan bir siyaset anlayışı ile yola çıktık. Sanmasınlar yıkıldık, sanmasınlar çöktük, bir başka bahar için yaprak döktük" ifadeleriyle sonlandırdı.

Ali Deveci, seçildikleri taktirde tekrar görevden alınmaları durumunda nasıl bir tavır sergileyeceklerinin sorulması üzerinde, gerek yerelde, gerek Büyükşehir ve Genel Merkezle bir çatışma ortamı içinde olmayacaklarını belirterek; “Asla ve asla çatışmanın bir tarafı olmayacağız” dedi. Cavit Yenipazarlı’nın yaptığı röportaj nedeniyle kongre sürecinde partiden ihraç edilmek üzere Yüksek Disiplin Kuruluna sevk edilmesi konusunu ise manidar bulduğunu açıkladı.

Deveci, birlikte yol yürüdüğü Cavit Yenipazarlı’nın ihraç istemiyle disipline sevk edilmesi  konusunda sorulan soru üzerine şunları söyledi:

“Cavit Yenipazarlı”nın açıklamalarından ötürü Bu masanın etrafında bulunan arkadaşlarımız geçmiş dönemlerde parti içi yarışlarda karşı karşıya geldik, ama bir amaç uğruna yine hep birlikteyiz. Bu anlayış da devam ediyor. Sayın Yenipazarlı’nın yapmış olduğu açıklamalarından dolayı ihraç talebinde bulunularak disipline sevk edilmesini şık bulmuyorum. Partiye emek veren, katkı sunan insanların korunması gerektiğine inanıyoruz. Temel felsefem şudur, bulundukları makamlarda koltuklara oturanların, o koltuklara güç katacakları yerde, koltuklarından güç alarak bir takım tasarrufta bulunmaları şık değildir. Hele de Sayın Yenipazarlı’nın bu kongre sürecinde disipline sevk edilmesini manidar buluyorum. kabul etmem mümkün değildir …”

Sepetim