0.542. 537 86 70

Allah israf edenleri sevmez…

Son bir buçuk yıl içinde kapanan iş yeri sayısı 20 bin 607… Durum göründüğünden öteye vahim haldeyken, Partilere bu dönem yapılan hazine yardımı 273 milyon TL ve 547 milyon TL daha yardım yapılacağı açıklanmış…

2018-11-29

Ülkem ekonomik bir savaş veriyor, Doğru mu?

Dış güçler ekonomimize saldırdılar, doğru mu?

Dövizdeki değer artışından! TL’nin değer kaybetmesinden, Milletin alım gücü neredeyse % 50 oranında düştü, doğru mu?

Üretimsizlikten, ya da üretilen ürünlerin değerinde satılamamasından dolayı üreticilerimiz sıkıntı yaşıyorlar, doğru mu?

Bu durumdan kurtulmamız, rahata kavuşmamız için hep beraber mücadele etmemiz gerekiyor, doğru mu?

Bütün ülke bu sıkıntılardan kurtulmak için çare aramamız bulmamız ve güzel sonuca ulaşmamız gerekli, doğru mu?

Bütün bu tespitler doğru ise, sadece aşağıdakiler, vatandaşlarımız çare arayıp, yaşantısından, elzem ihtiyaçlarından vazgeçerek hayatta kalmaya devam ederken, Yukarıdakiler ne yapıyorlar?

Son bir buçuk yıl içinde kapanan iş yeri sayısı 20 bin 607, yanlış okumadınız yirmi bin altı yüz yedi iş yeri kapanmış. Yaşamına, faaliyetlerine son vermiş. İşçilerinin, çalışanlarının ve kendilerinin işlerine son vermişler. Bu rakamlara, iflas eden, iflas ettiğini bilmeyen, ar belasına hala ekmeye, dikmeye çalışan köylü, tarımla uğraşan çiftçilerimiz dahil değildir.

Durum göründüğünden öteye vahim  haldeyken, Partilere bu dönem yapılan hazine yardımı 273 milyon TL ve 547 milyon TL daha yardım yapılacağı açıklanmış. Toplam 820 milyon TL olacağı söyleniyor.

Şimdi bu parayı, bu kadar sıkıntı içinde olan ülkemde partilere yardım olarak vermeyip, başka neler yapabiliriz bir bakalım isterseniz.

Ülkemizde, 81 ilimiz, 957 ilçemiz var. 81 ilimize 10’ar milyon TL yatırım maliyeti olan 81 fabrika kurulabilir. Bu fabrikaların her birinde yüzer vatandaşımıza iş verilebilir.

Aynı para ile 810 İlçemize, tarım ürünlerini işleyen 810 imalathane kurulur 10’ar  vatandaşımıza iş imkânı sağlanabilir.

Sonuç olarak partilerin aldıkları hazine yardımı ile ülkemde, 8 bin 100 kişiye iş imkânı sağlanabilir.

Eğer köylü Devlet ortaklığı kooperatifler kurmaya kalkarsak, Devletin koyduğu para kadar da Vatandaşın katılımı sağlandığında çalışan sayısını en az iki katına çıkarmak mümkün olur ve Köylümüzün ürünleri iki gün içinde satılmak, mecburiyetinden kurtulur. İşlenir, bir yıl içinde satılacak hale getirilirken; tekrar köye dönüş sağlanabilir.

Bu örnekler daha çoğaltılabilir. Güzel ülkemin, sıradan Asil vatandaşları, sıkıntı çeke dursun, Vekilleri, seçilecekleri, seçilenleri bu paraları har vurup harman savuramazlar.

Efendiler bu olay doğru değil, diye düşünüyorum.

Seçim çalışmalarına gelince, çıkarırsınız TV kanallarına adayları, karşılıklı projelerini ve planlarını açıklarlar. Sorun parasız ve adil olarak çözülmüş olur.

Biz aşağıda böyle düşünüyoruz. Allah israf edenleri sevmez.

Allahtan korktuğunuza ve ona inandığınıza inanıyoruz ve çare bekliyoruz.

Saygılarımla…

Sepetim