0.542. 537 86 70

Avcılar Belediyesi de mercek altında…

“FETÖ’nün Yerel Yönetimlerden Sorumlu Ayağı olmak ve FETÖ'ye finans sağlamak” suçundan Mersin Adliyesi’nde tutuklanan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun da danışmanı olan Erkan Karaaslan’ın İstanbul Avcılar Belediyesi’nde de “şebeke modelini” uyguladığı ortaya çıktı.

2016-08-19

FETÖ’den tutuklu Karaaslan’ın, Aydın Büyükşehir Belediyesi Merkez olmak üzere Türkiye’de danışmanlığını yaptığı 101 belediyeye arasında CHP’li İstanbul Avcılar Belediyesi’nin de yer aldığı bilgisine ulaşıldı. FETÖ’nün yerel yönetimlerdeki ayağı olan Danışman Erkan Karaaslan’ın Avcılar Belediyesi’nde de oluşturduğu “şebeke modeli”yle belediyenin kaynaklarını hortumladığı, CHP’li Belediye Başkanı Dr. H. Handan Toprak Benli ile sıkı ilişkiler içinde olduğu bildirildi.

Erkan Karaaslan’ın 2,5 yıldır İstanbul Avcılar Belediyesi’nin CHP’li Başkanı Dr. H. Handan Toprak Benli’ye Baş Danışmanı olduğu kaydedilirken, belediyenin Stratejik Planını, Belediye Bütçesini ve Faliyet raporunu hazırladığı ifade edildi. 

Mersin, Aydın, Bayraklı, Sarıyer belediyelerinde olduğu gibi Avcılar Belediyesi’nde de kendi yakınlarından oluşan kadrosunu stratejik ve kilit noktalara yerleştiren Erkan Karaaslan’ın belediyenin mali kaynaklarını yönettiği ortaya çıktı.

Ayrıca Erkan Karaaslan’ın kurduğu BEKAD ve E-YÖNTEM şirketleri ile Avcılar Belediyesi’ne “Eğitim Semineri” adı altında hizmet verdiği ve yüklü paralar aldığı da belirlendi.

Başkan Benli’nin ise belediye kaynaklarının hortumlanmasına göz yumduğu, FETÖ’cü olduğu ortaya çıkan Danışman Erkan Karaaslan’nı koruduğu, bazı belediye meclis üyelerinin şikâyetlerini de göz ardı ettiği iddia edildi.

Mersin’de başlayan FETÖ operasyonunun yakında İstanbul Avcılar Belediyesi’ne de sıçrayacağı bilgisine ulaşılırken, “FETÖ’nün Yerel Yönetimlerden Sorumlu Ayağı” Erkan Karaaslan ile olan ilişkilerinin ve yapılan tüm ihalelerin mercek altına alındığı kaydedildi.

Sepetim