0.542. 537 86 70

Aydın’a “Altın” gibi aday…

BAYINDIRLIK ESKİ BAKANI CENGİZ ALTINKAYA AK PARTİ AYDIN İL BAŞKANLIĞINA YAPTIĞI ZİYARETTE AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI ADAYLIĞINA TALİP OLDUĞUNU AÇIKLADI..

2018-11-03

* AK PARTİ KURUCU İL BAŞKANI AHMET RIZA ACAR, ANAP ESKİ İL BAŞKANLARINDAN NİZAMETTİN SARIBAŞ’IN DA KATILDIĞI ZİYARETTE KONUŞAN AK PARTİ İL BAŞKANI ÖMER ÖZMEN, 2019 YILI MART AYINDA YAPILACAK SEÇİMLERDE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞINI KAZANACAKLARINI SAVUNDU.. ALTINKAYA, GAZETECİLERİN SORULARINI CEVAPLARKEN, ''AYDIN'I YAŞANABİLİR BİR İL HALİNE GETİRMEK İÇİN KENDİMİ DONANIMLI VE HAZIR GÖRÜYORUM..'' DEDİ..

HABER: YALÇIN YILDIRIM

AK Parti Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na talip olan Bayındırlık Eski Bakanı Cengiz Altınkaya, başkanlığa seçilmesi halinde Aydın Büyükşehir Belediyesi’ni Türkiye’de isminden söz ettiren bir belediye haline getireceğini ifade ederek, “Aydın Büyükşehir Belediyesi hizmetleriyle Türkiye’de her alanda örnek olacaktır” dedi.  

Bayındırlık Eski Bakanı Cengiz Altınkaya, AK Parti’den Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığına talip olduğunu açıkladı. Kendisinin aday adayı değil Başkanlığa talip olduğuna özellikle vurgu yapan Altınkaya, Aydın’a yaptığı ziyaretlerde tabandan aday olması için kendisine yoğun baskı geldiğini bu nedenle de şartların geliştiğini kaydederken, AK Parti Bilecik Milletvekili Selim Naci’nin Aydın’da sahada yaptığı incelemelerde isminin öne çıktığını ve bu doğrultuda AK Parti Genel Merkezi’ne bir rapor verdiğini söyledi.

Hazırlanan bu rapor doğrultusunda öz geçmişinin de içinde yer aldığı dosyayı AK Parti Genel Merkezi’ne sunduğunu açıklayan Altınkaya, “Artık Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığına adaylığım genel merkezinin takdirine kalmıştır” dedi.

Altınkaya, Aydın ilinde ciddi bir potansiyelinin olduğunu, AK Parti içinden de AK Parti dışından da oy toplayabilecek bir siyasi geçmişi bulunduğunu sözlerine eklerken, “Ben bu potansiyelin daha fazla heder olmasını istemiyorum. Aydın’a hizmet olarak geri dönmesini istiyorum. Aydın ilinin geneli ile ilgili tabi ki düşündüklerimiz var. Mutlaka yayınlanacak olan bildirgemiz olacaktır. Bunları vakti geldiğinde kamuoyu ile paylaşırız ama zaten Türkiye’de siyaset yaparken halkın gündeminde istekleri sıraladığınız zaman manifesto kendiliğinden ortaya çıkar. Ben bunu siyasi yaşantımda hep uyguladım ve başarılı da oldu. Artık sürecin gelişmesini bekliyorum” diye konuştu.

GAZETECİLERİN SORULARINI CEVAPLADI..

Altınkaya, bir gazetecinin “Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun çalışmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?” şeklindeki sorusunu şöyle cevapladı:

“Özlem hanımın başlangıçta bir gayret içinde olduğunu gördük. İki dönemdin bu görevi yapıyor. Lastik ayakkabı kot pantalonla belediye gördüğüm günler oldu. Aydın’a büyük hizmetleri geçen herkese teşekkür edildiği gibi tabi ona da teşekkür ederiz ama ben şunu söylemek isterim. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanları taklitçi bir belediye başkanlığı olmamalıdır. Aydın örnek olmalıdır, lider olmalıdır, hizmetkâr olmalıdır, vizyonlu olmalıdır, akıllı olmalıdır, son teknoloji dijital belediye olmalıdır. Yani Türkiye’de parmakla gösterilen tek belediye olmalıdır. Aydın bambaşka bir şehir olmalı, burada daha farklı şeyler konuşulmalı, şehirler kullanılabilmeli, vatandaşın trafik stresi kalkmalı, yani şehir kullanabilir olmalı. Biz şehri kullanamıyoruz. Sıra bekliyoruz, kuyruk bekliyoruz, park yeri bulamıyoruz, birbirimizle buluşamıyoruz. Bu bütün ilçelerimiz için böyle. Artık Aydın’ın sorunları radikal kararlarla toptan ve kökten çözülmesi lazım. Şehirlerimiz güzel ama ne yazık ki kullanamıyoruz.”

ÖZMEN: AYDIN BŞB’Yİ KAZANACAĞIZ…

2019 yılında yapılacak yerel seçimlerde Aydın Büyükşehir belediye Başkanlığı’nı kazanacakları savunan AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen de Altınkaya'ya teveccühünden dolayı teşekkür ederek, “Önümüzdeki hafta adaylık başvuru sürecimiz başlayacak. Sonrasında bir temayül gerçekleşecek. Sonrasında üst kurulumuz toplanıp ilçe ve büyükşehir belediyesi noktasında kararını verecek. Genel merkezimizin yapacağı çalışmalar neticesinde de Aydın'ı AK Parti ile tanıştırma için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bakanımıza teveccühünden dolayı teşekkür ederiz" diye konuştu.

ALTINKAYA İSMİ HEYECAN YARATTI…

Cengiz Altınkaya’nın AK Parti’den Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığına talip olduğunu açıklaması hem siyasi çevrelerde merak uyandırdı hem de vatandaşlar arasında heyecan yarattı. Açıklamasını yaptıktan sonra parti binasından sokağa inen Altınkaya’nın etrafını saran vatandaşlar Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin hizmetlerinden memnuniyetsizlik duyduklarını belirtirken kendisine güvendiklerini ve adaylığı kesinleştiği takdirde seve seve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı olması için çalışacaklarını söylediler.

İLK ZİYARET KARPUZLU İLÇESİNE…

Açıklamasının ardından ilk ziyaretini Karpuzlu ilçesine yapan Cengiz Altınkaya, ilçe meydanında kendisini bekleyenlerin sevgi gösterileri ile karşılaştı. İlçe meydanında bir kahvede vatandaşla oturup hasret gideren Altınkaya her siyasi görüşten vatandaşlarla sohbet ederken, “Sayın Bakanım bizim partilerimiz farklı ama sizin adaylığınız kesinleşirse tüm Karpuzlu halkı sizi Büyükşehir Belediye Başkanı görmek için çalışacaktır. Karpuzlu’ya verdiğiniz hizmetler hiçbir zaman unutulmamıştır. Sizin Aydın’a Büyükşehir Belediye Başkanı olmanızı cani gönülden arzularız” şeklindeki ifadeler karşısında oldukça duygulandı.

Altınkaya, gerek milletvekilliği gerekse Bakanlık yaptığı dönemlerde siyasi parti farkı gözetmeksizin her kesime hizmet verdiğini kaydederken şöyle konuştu:

“Bizim siyasi görüşlerimiz farklı görüşler olabilir ancak asıl amacımız ve hedefimiz Aydınımıza hizmet olmalıdır. Benim gördüğüm vatandaş kendisinden birini, halkla iç içe olan bir başkanı o makamlarda görmek istiyor. Eğer sürecin sonunda bu gerçekleşirse Aydın’ın her köşesine nasıl hizmet götürüldüğüne tüm vatandaşlarımız tanık olacaktır. Ben siyasi yaşamım boyunca halktan hiç kopmadım. Milletvekili yaptığım dönemde de, Bakanlık yaptığım dönemde de kullandığım bir tek telefonum vardı. O telefonum gece gündüz açıktı ve beni arayan her kişi rahatlıkla bana ulaşabilmiştir. Şimdi de öyle, telefonum aynı telefon ve herkesin bana ulaşabileceği bir telefondur. Bizlerin gönül kapısı da makam kapıları da vatandaşımıza açıktır. Makamlar ve partiler halka hizmet için bir köprüdür. Hangi siyasi görüşten olursak olalım hepimizin ortak paydası Aydınımıza hizmettir..”

CENGİZ ALTINKAYA KİMDİR?

Cengiz Altınkaya 1949 yılında Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde doğdu. ODTÜ Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'den mezun oldu. Aynı üniversitede hidroloji ve su kaynakları alanında master yaptı. Daha sonra 1989-1991 yılları arasında Bayındırlık ile İskan Bakanı olarak görev yapmıştır. Bunun yanında 18, 19, 20 ve 21. Dönemde Aydın'dan milletvekili seçilmiştir. 2001-2002 yılları arasında ANAP Genel Başkan Vekili, 2004 yılında da Genel Başkan Yardımcısı olarak çalıştı. Ayrıca Atılım Üniversitesi'nin Mütevelli Heyeti üyesidir.

Sepetim