0.542. 537 86 70

Aydın’a yatırım yok…

AYDIN'IN YATIRIMLARI BAŞKA BAHARA KALDI.. Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’ın açıkladığı 100 günlük icraat programında Aydın'ın ağırlığının olmadığı ortaya çıktı...

2018-08-04

AK Parti’nin Aydın'da 4 milletvekili olduğu gibi aralarında MKYK Üyesi ve KİT Komisyon Başkanı da olmasına karşın Aydın kamuoyuna açıklanan projelerin Erdoğa’ın açıkladığı programda yer almadığı görüldü..

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı 100 günlük icraat proğramın da;

Adalet Bakanlığı'nın icraatları arasında Aydın Adalet sarayı Proje İhalesi’ne yer verglmediği görüldü.

Ulaştırma Bakanlığı’nın icraatları arasında toplam 6 milyon yolcu kapasiteli Muş ve Kahramanmaraş Havalimanlarının terminal binalarının tamamlanması ve Tokat Havalimanı terminal binasının yapımına başlanması yer alırken 2002 yılında ihalesi yapıldığı açıklanan AYDIN ÇILDIR HAVALİMANI'NIN Sivil uçuşlara açılması hala yer almıyor.

Toplam 246 km uzunluğunda 2 otoyol projesinin ihalesine çıkılması kapsamında yer alan İzmir-Aydın-Denizli olarak 2 aşamalı yapılacak şekilde 1990’lı yıllarda Projelendirmesi yapılan ve bağlantı yolları ile birlikte toplam 154 Km’yi bulan ve YAP-İŞLET-DEVRET yöntemi ile yapılması planlanan Aydın-Denizli Otoyolunun yapımını gerçekleştirecek yüklenicinin belirlenmesi için ilk ihale tarihi 21 Haziran 2018 olarak açıklanmış ancak, Karayolları Genel Müdürlüğü ihale tarihini 24 Temmuz, saat 10.30 olarak yenilemiş daha sonra 15 Ağustos 2018 olarak değiştirmişti.

Sağlık Bakanlığı’nın icraatları arasında Manisa, Elazığ, Ankara-Bilkent ve Eskişehir’de yüksek teknolojili 4 şehir hastanesinin açılması yer alırken 1000 Yataklı Aydın Şehir Hastanesi İhalesi’nin yer almadığı görüldü.

HALDUN HAŞMET AYSAN

Sepetim