0.542. 537 86 70

Aydın AK Parti’yi sarsacak bomba istifa…

AYDIN'IN EN ÖNEMLİ HEMŞEHRİ DERNEKLERİNİN BİRİNİN BAŞINDA BULUNAN AYDIN KARADENİZLİLER DERNEĞİ BAŞKANI RASİM KILIÇ 14 YILLIK PARTİSİNDEN İSTİFA ETTİ…

2018-06-21

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hemşehrisi olan Aydın Karadenizliler Derneği Başkanı Rasim Kılıç, İl Yönetimine ve Milletvekili listesine tepki göstererek 14 yıldır üyesi olduğu bir dönem de belde Başkanlığı yaptığı partisinden istifa etti.
3 yıl Umurlu Belde Başkanlığı görevinde bulunan AP Parti Aydın Teşkilatı’nın ve tabanının sevdiği, saydığı bir isim olan Aydın Karadenizliler Derneği Başkanı Rasim Kılıç'ın 13 Haziran 2018 tarihinde İlçe Seçim Kurulu’na giderek istifa dilekçesini verdiği öğrenildi.

3 dönemdir Aydın Karadenizliler Derneği Başkanlığı görevini sürdüren Kılıç, Aydın siyasetini sarsacak istifası ile ilgili yaptığı açıklamada, 14 yıldır üyesi olduğu partisinden istifa nedeni olarak AK Parti'nin Aydın'da doğru kişiler tarafından yönetilmemesi ve Milletvekili listesindeki bazı isimlerle ilgili kamuoyunda konuşulan iddiaların cevaplanamaması olduğunu söyledi.

Başkan Kılıç www.aydinsafak.com’a istifası hakkında yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"Herkes bilir ki gece gündüz, yağmur çamur demeden ülkemin geleceğinin sağlam ellerde olması adına hiçbir karşılık ve makam mevki beklemeden partime hizmet ettim... Ancak yaptığım tüm bu özveriye rağmen Aydın'da 'Küçük olsun, parti bizim olsun' zihniyetinde olan ismi herkesce malum, kendisini 'Abi' diye namlandırmaya çalışan bazı zevatlar yüzünden 16 yıldır büyüyerek iktidarda olan AK Parti Aydın'da küçülerek muhalefette kalmıştır... İşin garip ve bir türlü çözemediğim tarafı da bugüne kadar bu durumu hiç kimsenin sorgulamamış olmasıdır... Daha da garibi olan başarısız olanların hep ödüllendirilmiş olmalarıdır... Aydın AK Parti'yi yönetenler muhafazakar olduklarını söylemelerine rqğmem neyi muhafaza ettiklerini bilmediklerini düşünüyorum... Parti'nin başarısı için taban elinden ve gücünden fazlasını ortaya koyarak çalışırken, Parti'nin tavanında bulunanlar rahat koltuklarından kıpırdamamak için Partinin kurucusu, Genel Başkanı, Lideri Cumhurbaşkanı'nın posterlerini dağıtmak için partilileri ayağına çağırıyor... Bu anlayış yüzünden AK Parti'nin Aydın'da başarıyı yakalama şansı olmamıştır ve olacak gibi de değildir... Milletvekili listesine karşı özellikle parti tabanından gelen tepkiyi duymamak, görmemek ve bilmemek aklı selim insanlar adına mümkün değildir. Ülkemizin geleceğinin emin ellerde olması adına Sayın Cumhurbaşkanımıza desteğim dün olduğu gibi bugünde, yarında devam edecektir. Ancak beraber pazara bile çıkılmayacak Aydın AK Parti’deki bu parti yönetimiyle mezara kadar yarenlik yapmak kişiliğime, duruşuma uygun ve yakışan bir tavır değildir... İstifamın esas nedeni budur... Gerekirse önümüzdeki günlerde istifam ile ilgili kamuoyuna daha geniş bir bilgilendirme yapacağım..."

(Hasan KADİFE)

Sepetim