0.542. 537 86 70

Aydın BŞB’den İlyas Salman’a kumpas…

Oynayacağı film için geldiği Aydın'da "Topuklu Efe" lâkaplı Özlem Çerçioğlu’nun başkanlığını yaptığı CHP’li Aydın Büyükşehir Belediyesinin şirketi AYBEL tarafindan işletilen Zincirli Han tesislerinde düzenlenen filmin basın tanıtım yemeğine katılan ancak garsonlar tarafından alkol aldığı iddiasıyla şikâyet edilerek Polis tarafından gözaltına alınan Türk Sinemasının sevilen ünlü oyuncusu İlyas Salman'ın kumpasa kurban gittiği ortaya çıktı.

2016-10-26

GERÇEK ORTAYA ÇIKTI…

Türk Sinemasının sevilen ünlü oyuncusu İlyas Salman'ın garsonlar tarafından alkol aldığı iddiasıyla şikâyet edilerek Polis tarafından gözaltına alınanmasının ardındaki asıl gerçek ortaya çıktı. Yemekte alkol aldığı şikâyeti ile polis tarafından gözaltına alınan ancak gerçek öğrenilince de serbest bırakılan sevilen oyuncu İlyas Salman’a Aydın BŞB çevresince kumpas kurulmasına sanatçı çevrelerinden de tepki yağıyor.

ALKOLU YEMEĞE GELMEDEN ÖNCE ALMIŞ…

Yakasında Atatürk rozeti takılı olarak Zincirlihan tesislerinin kapısından giren sanatçı İlyas Salman'ın alkolü yemekte değil yemeğe gelmeden önce aldığı ortaya çıktı. Şikâyetin asıl sebebinin ise film yapımcısı şirketin temsilcilerinin CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'ndan filme destek konusunda destek vermemesi ve iki kez randevu alıp gitmelerine rağmen kendileriyle görüşme yapmaması nedeniyle yaptıkları eleştiriler olduğu öğrenildi.

GERÇEK ORTAYA ÇIKMASIN İSTEDİLER…

CHP’li Başkan Özlem Çerçioğlu’nun filme destek olmak istememesini Film yapımcısı şirket temsilcileri yemekte dillendirerek eleştirdiler. Eleştirilerin ardından Özlem Çerçioğlu’nun vazgeçilmezi Daire Başkanı İbrahim Gürdal’ın Zabıta Daire Başkanı Hakan Genç ile birlikte bir gurup zabıta memurunu yanlarına alarak tesise geldiği ve film yapımcısı şirketin temsilcileriyle tartıştıkları ortaya çıktı. Zabıta ekipleri olayın duyulmaması ve büyütülmemesi için gazetecilerin tesislerden dışarı çıkarılmasını engelledi.

SANATÇILARIN HEDEFİ OLUYOR..

Açılışlar için getirdiği şarkıcılara 1 saatliğine yüzbinlerce lira para ödeyen, son günlerde ise kültür ve sanata destek vermemekle eleştirilerin hedefi olan, sanat ve sanatçıya karşı söylem ve uygulamalarından dolayı iktidar partisine yönelik sert eleştirilerde bulunan CHP'nin Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, İlyas Salman'ın gözaltına alınmasıyla sonuçlanan olaylar ve film ekibine karşı olumsuz tutumu nedeniyle eleştiri oklarını üzerine çekti. Ulusal TV kanallarında çeşitli programlara çıkan Türkiye’nin ünlü bazı sinema oyuncuları, sanatçılar ve magazin çevreleri İlyas Salman'ın gözaltına alınması ve süreç ile ilgili tepkilerini dile getirmeye ve Aydın BŞB’yi eleştirmeye başladılar.

KENDİ TİYATROSUNU DAĞITTI…

Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun sanat ve sanatçıya destek vermediği daha önceleri de eleştiri konusu olmuştu. Aydın Belediyesi döneminde kurulan tiyatro topluluğunu Büyükşehir olduktan sonra dağıtan ve başta Sanatçı-Yönetmen Eczacı Yalçın Dinçer olmak üzere tüm oyuncuları küstüren ve tiyatroya emek veren sanatçıların hedefi halihe gelen CHP’li Özlem Çerçioğlu, Ünlü tiyatro oyuncusu (rahmetli) Levent Kırca tarafından da eleştirilmişti.

LEVENT KIRCA DA ELEŞTİRMİŞTİ…

Levent Kırca geniş oyuncu kadrosu ile Şükran Güngör Tiyatro Salonu’nda “fırıldak” adlı oyunu sergilemek için geldiği Aydın’da Özlem Çerçioğlu tarafından salonun kendilerine ücretsiz tahsis edilmemesi üzerine eleştirilerin hedefi olmuştu. Kırca Çerçioğlu’nu eleştirirken, “Aydın belediye başkanını tanımıyorum ama kendisini seviyorum. Türkiye'deki tüm CHP'li belediyeler, hatta AKP'li belediyeler bile oyunumuzu oynamak için bize destek oluyor. Ama Aydın Belediyesi bize destek olmadı” sözleriyle sitem etmişti.

“HABERİN DOĞRUSU YAPAN YOK..”

Filmin tanıtım yemeğinin organizasyonu yapan ve çekilecek filmde rol alan Gazeteci Cemal Aydın Özpalat gerçekleri yansıtmadığı için Aydın Basınından şikâyetçi olduğunu söyledi. Sitemini “Aydın’da bakıyorum yemeğe katılan 80 tane gazeteci var haberin doğrusunu yapan yok, belediyenin ağzıyla haberler yapıyorlar” dedi.

“ÇERÇİOĞLU BİTECEK NOKTADA..”

Özpalat, CHP’li Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu eleştirirken “Çerçioğlu şu an bitecek noktada. İstanbul sanat piyasası ve sanatçı dünyası İlyas Salman’a karşı yapılan bu saygısızlık nedeniyle Özlem Çerçioğlu’nu TV’lerde eleştirmeye başladılar. İlyas bey yemekte alkol almadı, yemekten önce alkol alarak gelmiş. İlyas Salman o yemeğe yakasına Atatürk rozetini takarak geldi. O rozeti İlyas Bey’in yakasına Özlem Çerçioğlu takmadı” dedi.

“AYDIN CPH’DEN TIK YOK..”

Sinema Sanatçısı İlyas Salman’a Aydın’da kendisine yapılan saygısızlıktan dolayı Türkiye’nin değişik kesimlerinden CHP’li belediye başkanlarının hatta AK Parti Aydın Milletvekillerinin telefonla arayarak geçmiş olsun dileklerini ilettiklerini ancak BŞB Başkanı Çerçioğlu’nun arayıp özür dilemediğini de aktaran Özpolat, “Aydın CHP’den tık yok. Üzgünüz diyenler yok, özür dileyen yok. İlyas Salman’ın o salonda alkol aldığını sadece belediye iddia ediyor” dedi.

“İLYAS SALMAN ELEŞTİRMEDİ..”

Filmin tanıtım yemeğinde İlyas Salman’ın Özlem Çerçioğlu’nu eleştiren tek kelime etmediğini ancak filmin yönetmeni Hamit Şahin ve kendisinin yaptığı konuşmada isim vermeden eleştiri yaptığını belirten Cemal Aydın Özpolat, eleştirisinde “Aydın’ı yöneten ya da yönettiğini sandığı kişiler” ifadesini kullandığını, Hamit Şahin’in de randevu verdiği halde Özlem Çerçioğlu’na ulaşmaya çalıştıklarını ancak kendisine ulaşamadıklarını söylediğini belirtti. Bunun üzerine Daire Başkanı İbrahim Gürdal’ın Zincirlihan’a gelerek kendilerine “Özlem Çerçioğlu’nu niye eleştiriyorsunuz” diye çıkıştığını kaydeden Özpolat yemek için önceden verilen kaporadan arta kalan alacaklarının da şu ana kadar kendilerine ödenmediğini, işin yokuşa sürüldüğünü söyledi. Özpolat, bu gün Aydın’a gelen Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Temsilcilerinin saat 15.00’de Film ekibinden randevu aldıklarını daha sonra randevuyu programlarından çıkardıklarını da sözlerine ekledi.

BASIN AÇIKLAMASI YAPTILAR..

Aydın’da yaşanan bu olayın ardından Filmin Yönetmeni Hamit Şahin Ada Film adına bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamada şöyle denildi:

“Aydın yöremizde çekimleri başlamış olan “TRENDEKİ YOLCU” Sinema Filmimizin tanıtımı nedeniyle, AYBEL AŞ.’ye ait Zincirli Han Otelinde, 24.10.2016 günü akşamı, Oyuncularımızın, Basın Mensuplarımızın ve Misafirlerimizin katılımıyla tanıtım yemeğimiz düzenlenmiştir.

Çok sıcak bir ortamda başlayan Tanıtım Yemeğimizde öncelikle Oyuncularımız söz alarak Değerli Basın Mensuplarına hitaben konuşmalarını yapmışlardır. Basın Mensuplarının sorularını yanıtlayan Yönetmenimiz Hamit ŞAHİN konuşmasını Aydın ilimize olan hayranlığı ile bitirmiştir.

Zincirli Han Otelinin restoran bölümünde düzenlenen Tanıtım Yemeğimizde her ne kadar aksaklıklar, gecikmeler, olsa da servis yapan personelin güler yüzü bizleri mutlu etmiştir.

Ne yazık ki; Tanıtım yemeğimiz esnasında, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanlığına bağlı Zabıta Ekipleri Zincirli Han Otelinin girişine gelerek, bekleme yapmaya başlamışlar, Otel içerisinden otoparka çıkmak isteyen misafirlerimizi Zabıta Memurları ile Zincirli Han Oteli İşletme Müdürü olan Uğur bey “Otelden çıkmak yasak” diyerek engellemiş, hatta otopark içerisinde bulunan araçların çıkışını engellemek amacıyla, Otel Güvenlik Görevlilerince bir araç misafirlerimizin araçlarının çıkışını engelleyecek şekilde park edilmiştir.

Otel önüne bilahare gelen Emniyet Mensupları kendilerine gelen ihbarda; Değerli Sanatçımız Sayın İlyas SALMAN Beyefendinin restoran bölümünde misafirlerin yanında alkollü içecek içerek saldırgan davranışlar sergilediği yönünde ihbar aldıklarını beyan etmişler, kendilerine kesinlik böyle bir konunun olmadığı orada bulunan Misafirlerimiz ve Oyuncularımız tarafından söylemiştir.

Zabıta Memurları ile İşletme Müdürü Uğur beyin Oyuncularımız başta olmak üzere Misafirlerimize karşı sergilemiş oldukları agresif tutum ve davranışlar Aydın Emniyet Müdürlüğü Ekiplerimizin duyarlı hareket etmeleri neticesinde önlenmiştir.

Yapılan ihbar gereği, Sayın İlyas SALMAN Emniyet Mensuplarınca, Aydın ili Efeler Polis Merkezi Amirliğine davet edilmiş, Sayın İlyas SALMAN bu davete kendi rızası ile kabul ederek gitmiştir.

Efeler Polis Merkezinde Sayın İlyas SALMAN’ a hiçbir şekilde Gözaltına alma işlemi uygulanmamış, hakkında Adli bir soruşturma açılmamıştır. İdari yönden kendisinin ve Misafirlerimizden bazılarının bilgisine başvurularak Bilgi Alma Tutanağı tanzim etmişlerdir.

Sayın İlyas SALMAN’ın rızası ile alkol raporu alınabilmesi için ilgili sağlık kuruluşuna görevli Polis memurlarıyla birlikte gitmiştir. Daha sonra Sayın İlyas SALMAN ilgili Polis Merkezinden ayrılmıştır.

Aydın ili Efeler Polis Merkezinde bulunduğumuz sürece Nöbetçi Emniyet Müdürümüz, İlçe Emniyet Müdürümüz başta olmak üzere tüm Emniyet Mensuplarımız Türk Polisine yakışır Saygı ve Bilinçle fevkalade ilgi göstererek bizleri onure etmiştir. Kendilerine tekrar teşekkür ederek saygılarımızı sunuyoruz.

Polis Merkezi önünde bulunduğumuz sırada bir basın mensubunun tarafımıza yöneltmiş olduğu; “Hamit bey, siz otelin faturasını ödemeden kaçtığınız yönünde bilgi verildi. Ne diyorsunuz?” sorusunun yöneltilmiş olması bu yaşanan menfur olayda bir komplonun olduğu şüphesini ortaya koymakla birlikte neden basın mensuplarına böyle bir bilginin servis edildiği düşündürücüdür.

Tertip edilen Tanıtım Yemeğinin ödenmiş olan Faturası ektedir.

Yaşanan üzüntü verici olayda, bazı Basın Mensupları; olayın rehaveti ile zannediyoruz ki sehven, Oyuncu İlyas SALMAN Beyefendi için, “İlyas SALMAN Gözaltına alındı”, “Taşkınlık çıkarttı.” Vb. gibi aslı olmayan haberler yaparak, gerek yerel basında, gerek ise ulusal basında, Gazeteci tabiriyle ASPARAGAS haber yayınlanmasına sebep olmaları bizleri derinde üzmüştür.

Tanıtım Yemeğimizde bulunan Değerli Basın Mensuplarımız başta olmak üzere tüm Misafirlerimiz bu olayın tanığıdır.

Bu nedenle olayın gerçeğini yansıtmak adına, Ada Filmcilik adına Kamuoyuna bu Basın Duyurusunu yapmak gereği doğduğundan; Değerli Basın Mensuplarına ve Kamuoyuna saygıyla arz ederiz.”

(25.10.2016 Ada Film Ltd. Şti adına. Hamit ŞAHİN – Yönetmen.)

Sepetim