0.542. 537 86 70

Aydın BŞB’den kız öğrencilere villa tipi ev..

AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, VİLLA TİPİ BAHÇELİ MİSAFİRHANELERİNİ KIZ YURDU OLARAK BARINMA SORUNU YAŞAYAN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE TAHSİS ETTİ…

2021-10-31

Aydın’daki üniversite öğrencilerine, Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından yeni bir barınma alternatifi oluşturuldu. Büyükşehir Belediyesi, misafirhanesini öğrenciler için yeniden dizayn etti ve villa tipi bahçeli evlerini kız öğrencilere açtı. 

Öğrencilerin istedikleri kadar kalabileceği misafirhane, eşyalı olarak tahsis edildi. Yatay mimari olarak planlanmış misafirhane, kız öğrencilerin hizmetine sunuldu. 

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Ülkemizin geleceği olan gençlerimizin en temel hak olan barınma konusunda sıkıntı yaşaması bizleri derinden üzüyor. Kalıcı çözümler üretilene kadar bizler elimizden gelen tüm çabayı göstereceğiz. Üniversiteye yakın olan bir misafirhanemizi kız öğrencilerimize açtık. Kızlarımızın güvenlikli ve konforlu, sıcak bir yuvaları olacak” dedi.

"İNSANA BİR EV HAVASI VERİYOR"

Büyükşehir misafirhanesine yerleştikten sonra kendini evinde gibi hissettiğini belirten öğrenci Reyhan Çereki ise şunları söyledi:

“Bir hocam sayesinde burayı buldum. Kendim de bir yurt arayışı içerisindeydim. Başvuru yaptım, incelendi ve kabul edildi; sonrasında da geldim ve yerleştim. Memnunum, okula ve şehir merkezine yakınlığı ile güvenlikli bir yer olmasıyla birlikte bayağı güzel. Bu şekilde olabileceği hayalini kurmuyordum, insana bir ev havası veriyor. Evin dışında rahat bir şekilde kitap okuyabiliyoruz. Burası bence Aydın’ı temsil ediyor. Fotoğraflarını arkadaşlarım ile paylaştım ve bayağı şaşırdılar. ‘Villada mı kalıyorsun’ dediler, hayır ‘Büyükşehir Belediyesi’nin yurdunda kalıyorum’ dedim. Herkes şu anda burada olmak istiyor. Evin içi diğer yurtlar gibi değil, içerisi bayağı modern. Amerikan mutfağı var. Öğrencilere böyle bir yer yapıldığı için Özlem Başkanımıza teşekkür ediyorum.” 

"BARINMAK, EKONOMİ ZOR"

Açıkta kalan çokça öğrenci olduğuna dikkat çeken öğrenci Yasemin Şimşek de “Burası geniş ve ferah, kız öğrenciler için özellikle tasarlanmış. Kadın olmak, barınmak zor, ekonomi zor. Bu şartlar altında düşündüğümüz zaman belediyemizin yapmış olduğu bu çalışmayı ben beğendim. Açıkta kalan öğrenci sayısı çok fazla, barınma ve kira problemi vardı. Teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Okunma sayısı: 15.222

Sepetim