0.542. 537 86 70

Aydın BŞB’nin Faaliyet Raporu onaylandı…

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin 2017 Yılı Faaliyet Raporu 2018 yılı Nisan ayı ilk toplantısında görüşülerek oy çokluğu ile kabul edildi.

2018-04-10

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet karnesi bu gün onaylandı. 2017 yılındaki faaliyetlerde bütçe gerçekleşmesi yüzde 48’de kalan Aydın BŞB yayınladığı bütçe kitapçığına göre bütünlemeye kalan öğrenciler gibi sınıfı geçerken beklenen hedeflere ulaşamadığı görüldü.

Nisan ayı olağan toplantısında zabıt özetinin okunmasının ardından encümen üyesi seçimlerine geçildi. Yapılan seçimde CHP’li İlhan Aygüneş, Hasan Yavuz, Mehmet Yavaş, AK Partili Mustafa Arı, MHP’li Şevki Can encümen üyesi seçildi.

İhtisas komisyonu üyelerinin seçiminin ardından diğer gündem maddeleri görüşülerek karara bağlanırken, 26’ıncı maddede yer alan Aydın Büyükşehir Belediyesi 2017 Yılı Faaliyet Raporu görüşüldü. Daha sonra yapılan oylamada AK Parti ve MHP Meclis Grubunun 20 ret oyuna karşılık, 40 evet oyu ile 2017 Yılı Faaliyet Raporu onaylandı.

MHP SUSTU, AK PARTİ KONUŞTU…

Faaliyet raporu görüşmelerinde MHP’li üyeler sessiz kalırken AK Parti Grup Sözcüsü Necmettin Esenlik sert eleştiriler getirdi.

Esenlik, Özlem Çerçioğlu’nun “Katılımcı Belediyecilik” anlayışını eleştirirken, “Kitapçğın başında misyon ve vizyon tanımı yapılırken katılımcı belediyecilik anlayışından söz ediliyor. İlçe belediye başkanlarının kendi göbeklerini kendileri kesmek zorunda kaldıkları, diyalog kuramadıkları ve şu meclis dışında bir platformda meramını anlatmak için ortam bulamadıkları hatta sizinle aynı partiden olmalarına rağmen dışlandıkları bir ortamda katılımcı belediyecilikten nasıl bahsedebiliriz. Hepimizin aynı gemide olduğunu düşünerek diyalog kanallarının sonuna kadar açılacağımız ortamları oluşturmalıyız. Aydın’ın geleceği bundadır” dedi.

Aydın BŞB’de 30.03.2018 tarihi itibariyle 976 personelin görev yaptığını hatırlatan Esenlik, “Belediyemizde takım ruhu, tarafsızlık ve farkındalık samimi bir şekilde uygulanmalıdır” tavsiyesinde bulundu.

HALKIN ZEKASI İLE ALAY ETMEYİN..

Mimar Sinan Mahallesi’ndeki Aydınspor Tesisleri ile ilgili halkın önüne konan sandığı da eleştiren Esenlik, “Kentteki bazı alanlar için halkın önüne sandık kondu, burası ne yapılsın dendi. Zaten hukuken koruma altındaki bu alanlarda uygulanacak pek bir seçenek yoktur. Sandıktan hizmet binası yapalım sonucu çıksaydı yapılacak mıydı? Lütfen halkın zekası ile alay etmeyelim” diye konuştu.

BÜTÇE GERÇEKLEŞME ORANI % 48..

Bütçenin gerçekleşme oranının yüzde 48 olduğuna dikkat çekerek eleştirilerini sürdüren AK Parti Grubu Sözcüsü Necmettin Esenlik, 2017 yılında tahsilat tutarının 501 milyon 874 bin 517 TL olduğunu belirterek, “Ancak buna karşılık tahakkuk 468 milyon 627 bin 312 TL’dir. Arada 33 milyon TL fark vardır. Bu da Aydın BŞB’de tahsilat sıkıntısı yaşandığını göstermektedir. Hizmet birimlerinin konuları ile yaptıkları değerlendirmelerin bulunduğu kitapçığın 165. sayfasından 190. sayfasına kadar olan tablolarda neredeyse her faaliyetin karşısında, ‘hedef göstergeye ulaşılmıştır’ ibaresi bulunmaktadır. Bütçenin yüzde 50’yi bile bulmadığı bir faaliyet yılında bu ifadelerin bulunması hedeflerin çok mütevazi hedefler olduğu hissini bizde uyandırmıştır” dedi.

AYDIN BŞB’NİN İMAR YÖNETMELİĞİ OLMALI..

“Konut sektörünün hızla ilerlediği Aydın ilinde pek çok ilçede yeni yollar, bulvarlar açıldığını bunu da ilçe belediyeleri azalan maddi imkanları ile yapmaya çalıştıklarını kaydeden Esenlik, “Caddeleri açmak, meydan ve bulvar yapmak Aydın BŞB’nin görevidir. Aydınlı olarak artık Aydın Büyükşehir Belediyesi İmar Yönetmeliğimizin olmasını istemek hakkımız vardır” dedi.

Yapılan oylamada Aydın BŞB’nin 2017 yılı faaliyet raporu oy çokluğu ile kabul edildi.

HASAN KADİFE

Sepetim