0.542. 537 86 70

Aydın BŞB’ye Valilik şoku…

Aydın Valiliği, 15 Temmuz’un yıldönümünde Aydın BŞB’nin adı “Yolsuzluk Meydanı” olarak anılan Kent Meydanı’na astırdığı 100 metrelik dev afiş ile Büyükşehir logolu bayrakları indirtti.

2017-07-11

Aydın Valiliği, CHP'li Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından adı yolsuzluklarla anılan Kent Meydanı’na astığı ve üzerinde "15 Temmuz Demokrasi Şehitlerini Rahmet ve Saygıyla anıyoruz, Aydın Büyükşehir Belediyesi" yazılı 100 metrelik dev boyuttaki afiş ve uzun süredir Türk Bayrakları ile birlikte asılan Büyükşehir Belediyesi bayraklarını indirtti.

Aydın Valiliği’nin, Aydın Büyükşehir Belediyesinden Atatürk Kent Meydanı’na 15 Temmuz'un 1 yıl dönümü nedeniyle asılan dev boyuttaki anma afişi ile uzun süredir meydanda asılan belediye bayraklarının gece veya en geç sabah erken saatlerinde indirilmesini bildirmesi üzerine erken saatlerde Kent Meydanı’na gelen itfaiye personeli tarafından alelacele söküldüğü gözlendi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin sökülen 100 metrelik dev afişin yerine ise Aydın Valiliği tarafından bastırılan fotoğraflı "15 Temmuz Destanı" afişleri asıldı.

Bilindiği üzere geçtiğimiz hafta Bingöl'den Aydın'a atanarak görevine başlayan Aydın’ın Yeni Valisi Yavuz Selim Köşger'i CHP'li Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Özlem Çerçioğlu Aydın 2. İdare Mahkemesi Başkanı ile birlikte dün hoş geldin ziyaretinde bulunmuştu.

Aydın Valiliği’nin geçtiğimiz yıl FETÖ tarafından düzenlenen ve halk ayaklanması ile bastırılan başarısız hain darbe girişiminde meydanlara çıkmayan ve iki hafta sonrasına kadar ortaklıkta gözükmeyen, ayrıca FETÖ/PDY Örgütü’ne finansal destek temin etmekten tutuklanan Danışmanı Erkan Karaarslan’ın “FETÖ'nün Belediyeler İmamı” olduğu ortaya çıkan Başkan Özlem Çerçioğlu'nun CHP'li Büyükşehir Belediyesi’nin afişinin ve bayraklarının indirilmesi “Valilik ile Belediye arasında soğuk rüzgârlar esmeye başladı” şeklinde yorumlara neden oldu.

“KATRANI KAYNATSAN OLUR MU ŞEKER..”

Öte yandan 15 Temmuz darbe girişiminde 15 gün ortalarda gözükmeyen CHP'li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu tarafından 15 Temmuz’un yıldönümünde adı “yolsuzluk meydanı” olarak anılan ve yapımında 16,5 milyon lira yolsuzluk yapıldığı iddiası ile açılan soruşturması 3 yıldır sonuçlandırılamayan Kent Meydanı’na astırılan ve Valilik tarafından indirilen 100 Metrelik dev 15 Temmuz’u anma afişine partililerden de tepki geldi.

Çerçioğlu'na tepki gösteren partili isimlerin başında ise daha önce sosyal paylaşım hesabından Çerçioğlu'na "Diktatör" benzetmesinde bulunan CHP Merkez İlçe Gençlik Kolları Başkanı Kemal Öztürk oldu. CHP'li Öztürk, partilisi Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu için, "Katranı kaynatsan olur mu şeker" benzetmesinde bulundu.

HABER: HASAN KADİFE

Sepetim