0.542. 537 86 70

Aydın BŞB’yi topa tuttu…

AK PARTİ MKYK ÜYESİ AYDIN MİLLETVEKİLİ METİN YAVUZ: “AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ KONUSUNDA DENETLENMELİDİR..”

2019-09-16

Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde, çalıştığı katı atık bertaraf istasyonunda iş makinesine sıkışarak ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren Aydın Büyükşehir Belediyesi personelinin vefatı ilçede büyük üzüntü yaratırken, Aydın Milletvekili ve AK Parti MKYK Üyesi Metin Yavuz, güvenlik önlemlerinin eksikliğinden dolayı bu acıların yaşandığını ifade ederek, iş güvenliğinin önemine dikkat çekti.

Yavuz yaptığı yazılı açıklamada iş güvenliğini sağlamakla yükümlü olan Aydın Büyükşehir Belediyesi’ni ise adeta topa tuttu.

Aydın Büyükşehir Belediyesinin, çalışan işçilerin karşılaşabilecekleri sağlık sorunları ve mesleki sorunların en aza indirilmesi veya ortadan kaldırılması için gerekli tedbirlerin alınmasında eksik davrandığını belirten Yavuz, “Büyükşehir Belediyesinin İş Güvenliği uzmanlarının görevlerini tam anlamıyla yerine getirmedikleri bu üzücü olay neticesinde bir kez daha görülmüştür” dedi.

“İŞ GÜVENLİĞİ ŞARTLARI ARAŞTIRILSIN..”

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin iş sağlığı ve güvenliği şartlarının araştırılması gerektiğini belirten Metin Yavuz, “Bozdağan ilçemizde bulunan katı atık bertaraf istasyonunda yaşanan üzücü kaza sonrası genç yaşta bir kardeşimiz yaşamını yitirdi. Öncelikle kendisine bir kez daha Cenab-ı Allah’tan rahmet, geride kalanlara sabır ve baş sağlığı diliyorum. İş sağlığı ve iş güvenliğinin tam olarak sağlanabilmesi için iş ortamında oluşabilecek tehlikelerin, sağlığa zararlı olabilecek şartların risk ve tehlike analizleri yapılarak ortadan kaldırılmaları gerekmektedir. İş güvenliğinin sağlanması için alınan tedbirlerle hem işçi, hem işletme, hem de iş yeri korunmuş olur. İş sağlığı ve Güvenliğinin temelini; işçileri iş kazalarından ve meslek hastalıklardan korumak için gerekli önlemleri almak, işçileri bu konuda bilgilendirmek gelmektedir. İş sağlığı ve güvenliği, 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu ile de yasal temele dayandırılmıştır. Bu yasada iş sağlığı ve güvenliği hususunda işverenin ve işçilerin yükümlülükleri, ne gibi durumlarda işyerine gerekli cezai yaptırımın uygulanacağı açıktır. Hal böyleyken, son derece üzücü bu olay karşısında acaba Aydın Büyükşehir Belediyesi, ne gibi bir tutum sergilemiştir. Bozdoğan katı atık bertaraf tesisinde acaba iş güvenliğini tehlikeye atacak bir neden var mıydı? Bunlar araştırıldı mı? İş kazası sonrası yaşamını yitiren kardeşimiz acaba ne gibi güvencelere sahipti? Genel başkanları geldiğinde kalabalık görüntü yapmak için personeli alana diken, sosyal belediyecilik adına fakir fukara edebiyatı yapan Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin, iş sağlığı ve güvenliğine ne kadar önem verdiği bir kez daha görülmüştür. İş güvenliğinin sağlanması için aldıkları tedbirler nelerdir, bu zamana kadar nasıl bir çalışma politikası yürütülmüştür bunların denetlenmesi gerekmektedir” dedi.

Sepetim