0.542. 537 86 70

Aydın’da Akşener rüzgarı esti..

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Nazilli'de vatandaşlar tarafından coşkuyla karşılandı. Akşener, kendisini dinlemeye gelen binlerce vatandaşa hitap etti.

2022-03-17

 

Akşener, Türk Telekom'un hisselerinin 1.6 milyar dolara yani 24 milyar liraya Varlık Fonu’na devredildiğini bu para ile haririlerin borçlarının ödendiğine vurgu yaptığı konuşmasında, “24 milyar lira ile yoksul kadınlara bir sene boyunca ayda 500 lira destek verilebilirdi. Çiftçiye iki katı bir yıllık para ödenebilirdi. Bu para ile bütün girdi maliyetleri yüzde 50 düşürülebilirdi. Tarım üretiminde şahlanabilirdik. Devlet okullarında okuyan öğrencilerimize bir yıl boyunca sabah kahvaltısı ve öğlen yemeği verilebilirdi. Bunları yapmak yerine haririlerin borcunu sildiler. 24 milyar lirayı vatandaşın cebinden aldılar” dedi.

 

Nazilli’de bulunmaktan mutluluk duyduğunu ifade eden Akşener sözlerini şöyle sürdürdü:

 

“Bugün Nazilli’de bir geleneği ilk defa hep beraber yaşadık. Allah esnaflarımıza, vatandaşlarımıza hayırlı bol kazançlar nasip etsin. İki yıldır il ve ilçeleri geziyorum orada bulunan esnafları ziyaret ediyorum ve ziyaretlerimde kadınlarla sohbet ediyorum. Evinde tencere kaynatamayan kadınlarımız ile karşılaştım. Esnaf gezilerimde işsiz gençlerin anneleri ve babaları ile karşılaşıyorum. Bugüne kadar yaptığım esnaf gezilerimde hiçbir partiyi eleştirmedim kendi partimi de övmedim, propaganda yapmadım. Gezilerimde ön planda tuttuğum vatandaşlarımızın problemlerini görerek onlara çözüm üretmektir. Vatandaşlarımızın sıkıntılarını kamuoyuna duyurabilmek için partim ve ben elimden geleni yapıyor. Benim isteğim seçmenin siyasiler için velinimet olmasıdır. Türkiye’de yıllarca kutuplaştırma politikası izlendi vatandaşlar birbirine düşürüldü. Tüm siyasi parti liderleri vatandaşların karşısında hazır olda beklemeli ve hesap vermelidir. Vatandaşın olmadığı yerde siyaset olmaz. Siyasi partiler vatandaşların verdiği oy ile iktidar, muhalefet olur.”

 

“KUTUPLAŞTIRMA DÜZENİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ..”

 

Akşener, Türkiye’nin herkesin birbirine hakaret ettiği bir dönemden geçtiğini belirtirken “Uzun zamandır herkesin birbirine hakaret ettiği bir süreçten geçiyoruz. Herkesin birbirine hakaret ettiği bir ortama ben hayır diyorum. Vatandaşlarımız ile el ele vererek kutuplaştırma düzenini değiştireceğiz. Bu değişim helal oy ve demokrasi ile gelecek” dedi.

 

Aydın’ın her yönü ile zengin bir şehir olması gerektiğini söyleyen Akşener, “Aydın öyle bir şehrimiz ki Aydın’ın başına turizm getirsek turizm şehri olur, tarım getirsek tarım şehri olur. Bu kadar çok imkanı olan bir şehrin fakirlik çekmemesi gerekiyor. Gençlerinin iş bulmakta zorlanmaması gerekiyor. Gençlerin gelecek kaygısı yaşamaması gerekiyor. Anadolu çiftçisi bu sene susuzluk çekti. 2021 yazı çok kurak geçti. Çiftçi ürettiğinin karşılığını maliyetlerin yükselmesi sebebiyle alamadı. İthale dayalı bir tarım politikası olduğu için çiftçi tarlasına gübre dahi atmakta zorlandı. İktidar Nisan ayında atılacak ikinci gübrenin maliyetinin en azından yarısını karşılamalıdır. Karşılamalı ki çiftçi ikinci gübreyi atabilsin. İktidar beş yandaş müteahhite çiftçiye vermesi gereken paranın 3 katını verdi” diye konuştu.

 

Akşener, Türk Telekom hisselerinin Varlık Fonu’na devredilmesi konusunda değerlendirmede bulunurken şöyle dedi:

 

“Beyfendiler 1.6 milyar dolara telekomun hisselerini Varlık Fonu’na bıraktılar. Halbuki 2026 yılında bedava devlete geçecekti. Haririler bunların arkadaşı beraber tatil yapıyorlar. Belki de dünyanın en büyük soygunu bu ülkede yapıldı. 1.6 milyar doların karşılığı 24 milyar liradır. Yoksul kadınlara bir sene boyunca ayda 500 lira destek verilebilirdi. Çiftçiye iki katı bir yıllık para ödenebilirdi. Bu para ile bütün girdi maliyetleri yüzde 50 düşürülebilirdi. Tarım üretiminde şahlanabilirdik. Devlet okullarında okuyan öğrencilerimize bir yıl boyunca sabah kahvaltısı ve öğlen yemeği verilebilirdi. Bunları yapmak yerine haririlerin borcunu sildiler. 24 milyar lirayı vatandaşın cebinden aldılar.”

 

ESNAF ZİYARETLERİ YAPTI

 

Akşener Nazilli’deki esnaf ziyaretlerinin ardından İncirliova ilçesinde de esnaf ziyareti yapatıktan sonra Belediye Başkanı Aytekin Kaya ile makamında görüştü. Akşener, Efeler ilçesinde de Yağcılariçi'nde esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Buradaki platformdan konuşma yapan Akşener, esnafın sesi olması noktasında siyasetçilerin bir şey yapmadığını öne sürdü.

 

Akşener, esnafın en çok istihdam üreten sektör ve ekonominin bel kemiği olduğunu söyledi.

 

Akşener’in Efeler ilçesindeki Esnaf ziyaretinde Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay da kendisine eşlik etti.

 

Sepetim