0.542. 537 86 70

Aydın’da arıtmalar neden çalışmıyor?

Kızılcaköy’de Jeotermal eylemcilerini ziyaret eden AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na arıtmaların durumunu sordu.

2020-01-25

Jeotermal Santrallerin çevreye ve insan sağlığına karşı zararlı olduğu yönünde açıklamalar yapan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun Belediye olarak çevreye karşı sorumluluklarını öncelikle kendisinin getirmesi gerektiğini belirten AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na arıtmaların durumunu sordu.

İl genelinde birçok arıtmanın çalışmadığını ve bu sebeple çevrenin kirletilmesine göz yumulduğunu belirten Yavuz, arıtmaların Büyükşehir Belediyesi tarafından faaliyete geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Yavuz açıklamasında şöyle dedi:

“Tarımda bile kullanılabilecek sıcak su ihtiyacımızı karşılayabilen kaynaklara sahip bir bölge de yaşıyoruz. Neden bu imkanlardan faydalanmayalım? Madem Jeotermaller bu kadar doğaya, insana zarar veriyor o halde CHP’li Belediyeler bu santrallere neden çalışma ruhsatı veriyor? Bunu iyi analiz etmek lazım. Büyükşehir Belediye başkanı çevreci biri olduğu yönünde izlenim vermeye çalışıyor. Sormak lazım madem siz bu kadar çevreye sahip çıkan birisiniz? Üç dönemdir yerel iktidardasınız, belediye olarak çok büyük bir bütçeye sahipsiniz. Bu zamana kadar, Jeotermallerin çevreye karşı zararı olup olmadığını belirlemek için neden bu araştırmayı yaptırtmadınız? Seçim beyannamelerinizde yer alan arıtmaları halen daha neden çalışır hale getirmiyorsunuz? Çalışmayan arıtmalardan dolayı Büyük Menderesi her gün kirletiyorsunuz, menderes üzerinden denize ulaşan pisliklerden dolayı denizin kirlenmesine engel olmuyorsunuz? Hani nerde kaldı sizin çevreciliğiniz?”

Sepetim