0.542. 537 86 70

Aydın’da Cami krizi…

24-25-26 Dönem AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Envar Hüsrev Altınbaşak Camii’nin yapımı için Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun Cami cemaatine randevu vermediğini sosyal medyadan yaptığı paylaşımla kamuoyuna duyurunca Aydın BŞB’den beslendiğini iddia ettiği yandaş basın tarafından itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını söyledi.

2020-01-29

* AK PARTİLİ MEHMET ERDEM CAMİ İÇİN RANDEVU VERMEYEN ÖZLEM ÇERÇİOĞLU’NU SOSYAL MEDYA HESABINDAN KAMUOYUNA ŞİKAYET EDİNCE BUNLAR OLDU..

AK Parti önceki dönem Milletvekili Mehmet Erdem sosyal medya hesabından Envar Hüsrev Altınbaşak Cami Cemaati’nin bir tülü verilemeyen randevu taleplerini Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu’na sosyal medya hesabından şöyle duyurdu:

“Sayın: Özlem Çerçioğlu..

Sayın Başkan;

Envar Hüsrev Altınbaşak Cami Cemaati sizden randevu talep ediyor.

Randevu talebinden Özel Kalem’inizdeki arkadaşların bilgisi var.
Cep telefonunuzdan defalarca aradım. Özel Kalem’inizdeki arkadaşlar telefonu açtılar ve size ileteceklerini söylediler.

(Not: Cami eski, küçük ve yetersiz olduğu için yenisi yapılmak isteniyor.
Cami’nin arsası imar planında ibadethane olarak geçiyor. Cami’nin arsa tapusu Aydın Büyükşehir Belediyesi’nindir. Yeni Cami yapımı için Efeler Müftülüğü Aydın BŞB’den arsa tahsisini isteyecek. Tahsis işlemi yapılırsa yeni cami inşaatına başlanacak. Türkiye’de tahsis işleminin onlarca örneği var. Sayıştay Yönetim Kurulu Üyesi Aydın’lı Hemşehrimizle görüştük. Kendisi tahsisin yapılabileceğini ve mevzuata uygun olduğunu ifade etti. Cami’nin bulunduğu bölgede 5 bin nüfus var. Bu bölgeye en yakın cami 1 km ötededir.)

BU PAYLAŞIMIN AMACI SİYASET YAPMAK DEĞİLDİR!

2013’ten bu yana yenisi yapılmak istenen bir Cami’nin yapımına başlanmasını sağlamaktır...”

Mehmet Erdem bu paylaşımının ardından Aydın BŞB’nin güdümünde olduğunu iddia ettiği basın tarafından kendisinin itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını ve konunun çarpıtılarak haberleştirildiğini belirterek ikinci bir paylaşımla gerçekleri gözler önüne serdi.

Mehmet Erdem bu paylaşımında da konuya şöyle açıklık getirdi:

"AYDIN KAMUOYUNA ARZEDİYORUM.."

Ağustos 2019’da Envar Hüsrev Altınbaşak Cami’nin bulunduğu mahalleye taşındım.

Cami’ye namaza gittiğimde cemaatteki arkadaşlara “bu Cami eski ve yetersiz, neden yeniden yapılmadı?” diye sordum.

Onlar da 2014 yılından bu yana cami yapımı için dernek kurulduğunu ama yapılamadığını; Cami arsasının tapusunun Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne ait olduğunu ve Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden izin alınamadığını söylediler.

Ben de “Sayın Çerçioğlu ile görüşüldü mü?” diye sordum. 2014’te 800 imzalı dilekçe verdiklerini ama sonuçsuz kaldığını belirttiler ve benden sorunun çözümü konusunda yardımcı olmamı istediler.

Ben de Sayın Çerçioğlu’nun cep telefonundan kendisini aradım; özel kalemdeki arkadaşlar telefonu açtılar; Cami Cemaati adına randevu talebimiz olduğunu söyledim. Bir hafta içerisinde randevu verildi. 11.10.2019’da randevumuza gittik ve Sayın Çerçioğlu ile makamında görüştük. Görüşme esnasında Aydın BŞB Genel Sekreteri de vardı. Yeni bir Cami yapımı isteğimizi belirttik. Genel Sekreter Sayın Yamen bu arsanın İmar Planında Cami alanı olarak işaretli olduğunu, rayiç bedel üzerinden satışını yapabileceklerini söyledi. (4000 m2 arsa rayiç bedeli tahmini 1.5- 2 milyon TL civarı)

Arsanın bir kısmını yeşil alana çevirelim ve 3000 m2’ye düşürelim, böylece toplam rayiç bedel biraz düşer diye bize çözüm önerisi söylendi. Bunun resmî prosedürü işletilecek diye mutabakatla makamdan ayrıldık.

Cami Derneğinin arsaya 1,5- 2 milyon TL gibi bir parayı bularak vermesi zaten mümkün değildi.

Çözüm üzerine araştırma yaptım.

Mevzuat bilgisine ve deneyimlerine istinaden Sayın Hüseyin Aksu’yu aradım. Durumu anlattım ve “çözümü var mı?” diye sordum. “Çözümü gayet basit” dedi.

“Devlet Kurumu olan Müftülük Aydın BŞB’ye başvurur ve yeni cami yapımı için arsanın Müftülüğe tahsisini ister ve tahsis işlemi yapılır. Bir bedel ödemeye gerek yok. Türkiye’de birçok Belediye’de bu ve buna benzer uygulamalar vardır” dedi.

Bu bilgiyi teyit etmek için Sayıştay Yönetim Kurulu Üyesi Aydın’lı Hemşehrimiz Sayın Feyzullah Okumuş’u aradım. O da aynen doğruladı ve tahsis yapılabileceğini söyledi. Daha sonra Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nü aradım. Onlar da aynı şekilde teyit ettiler. Efeler Müftülüğümüzle de görüştük. Müftü Bey de böyle uygulamaların olduğunu ve dilekçe yazıp Aydın BŞB’den tahsis isteyebileceklerini ifade etti.

Bunun üzerine Aralık Ayı başlarında (2019) Sayın Çerçioğlu ile tekrar görüşmek ve randevu talep etmek üzere şahsi cep telefonundan aradım.

Yine Özel Kalemdeki arkadaşlar telefonu açtılar. Kendilerine randevu talebimizi ilettim. Aralık 2019’dan sonra her hafta bir veya iki defa Sayın Çerçioğlu’nu şahsi cep telefonundan aradım. Her seferinde özel kalemdeki arkadaşlar telefonu açtılar ve “Sayın Başkan çok yoğun” dediler.

5 Ocak 2020 Pazar günü Sayın Çerçioğlu şahsi telefonundan beni aradı ve randevu talebimizin kendisine iletildiğini çok yoğun olduğunu ve 6-10 Ocak arası bize randevu vereceklerini söyledi. Biz de memnun olduk. Ama yine randevu verilmedi. Ondan sonraki her hafta ben randevu talebimizi ilettim. Ama yine randevu verilmedi.

Sonunda sosyal medya üzerinden randevu isteğimizi paylaşmak zorunda kaldım.

Randevu isteğimiz cami cemaatimiz ve mahalleli adınadır. Halkın isteğini Sayın Başkan’a iletmek istedik. Ama dün yaptığımız konuyu kısa izah eden paylaşıma Aydın BŞB Basın Yayından gelen cevabı fotoğrafladım.

Benim şahsımın veya şahsi işim için randevu talebim olmadı. Halk adına randevu talep ettik. Bu izahı yaparken siyaset yapma arzum asla yoktur.

Sadece bir sorunun çözümüne katkıda bulunmak istemiştim.

Sayın Başkan’dan artık benim randevu talebim yoktur. Randevu talebimi geri çekiyorum. Ama mahalledeki arkadaşlarımızın ve cami cemaatinin görüşme isteği devam eder.

“Halk ister,Büyükşehir yapar” diye bir slogan var. Halk 2014 yılından bu yana Enver Hüsrev Altınbaşak Cami’ni yeniden yapmak istiyor.

Yetki de karar da Sayın Özlem Çerçioğlu’ndadır.

Kamuoyuna ve mahalle halkımıza saygıyla arz ederim.”

Mehmet Erdem hakkında yapılan “AKP’Lİ VEKİL CHP’Lİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİN’DEN CEMAAT İÇİN RANDEVU İSTEMİŞ!” başlıklı haber üzerine de kendini zehir zemberek bir açıklama ile kendisini savundu.

Mehmet Erdem, “Sayın Çerçioğlu’nu eleştiren veya karşı bir söylemi olan herkes yandaş basın tarafından iftira ve çamur atılarak sindirilmek ve linç edilmek istenmektedir” vurgusu yaptı.

İŞTE MEHMET ERDEM'İN O AÇIKLAMASI:

“Allah müfterilerin ve yalancıların müstehakını versin...”

Dünkü paylaşımım üzerine Aydın Büyükşehir Belediyesi (Sayın Özlem Çerçioğlu) yandaş ve tetikçi basına talimatla beni karalamak ve olayı çarpıtmak için haber yaptırmış ve yine her zamanki yöntemiyle CHP’nin düşük profilli yöneticilerine talimat vererek bizlere hakaret ettirme yöntemini seçmiştir.

Haberde geçen içeriğin şahsımla hiçbir alakası yoktur. Yeni taşındığım mahallemdeki caminin yenilenmesi isteğini yerine getirmek üzere aracı oldum.

Sayın Özlem Çerçioğlu ile 11. 10. 2019’da makamında görüştük. Bu görüşmeye Cami Derneği’nden kimse katılmadı. Sadece Camiye devamlı gelen arkadaşlar ve Cami İmamı katıldı.

Caminin arsası geçmişte ELBİR AİLESİNE aitmiş ve ELBİR AİLESİ CAMİ YERİ OLARAK BAĞIŞLAMIŞ. VE BU YÖNÜYLE VAKIF SAYILIR. VAKIF OLAN BİR YER MANEVİ OLARAK ÖNEMLİDİR. Daha sonra Belediye’nin (Hüseyin AKSU dönemi) yaptığı 18. Madde uygulaması ile İmar Planı’nda Cami yeri olarak işaretlenmiş ve yer Aydın Belediyesi’ne, daha sonra da Aydın BŞB’ne geçmiş. Yerin hikayesi böyle...

2013 yılından bu yana yeni ve güzel bir Cami yapılması için uğraşılmaktaymış.

Cami Derneği 1996 yılında kurulmuş.

Mevcut eski Cami o günlerde yapılmış. 20 yıldır Diyanet personeli imamlar bu güne kadar görev yapmışlar.

Sayın Çerçioğlu tahsis işlemini yaparsa Caminin ismini ÇERÇİOĞLU CAMİSİ koyalım.

Biz yerin Aydın Müftülüğü’ne tahsis edilmesini istiyoruz. Derneğe tahsisini istemiyoruz.

Zaten randevu talebimiz dernek adına değildi.

Müftülüğe tahsis işlemi Türkiye’nin her yerinde ve her belediyesinde yapılan rutin bir işlemdir.

Ben RANDEVU TALEBİMİ GERİ ÇEKTİĞİMİ İFADE ETTİM.

Allah Dünya’nın her yerini Müslümanlar için Mescid kabul eder. Biz mevcud camide namazımızı kılarız. Hiç problem değil.

AMA ÜZÜNTÜ VERİCİ OLAN AYDIN BŞB’Yİ YÖNETEN ZİHNİYETTİR.

AYDIN BŞB’yi veya Sayın Çerçioğlu’nu eleştiren veya karşı bir söylemi olan herkes yandaş basın tarafından iftira ve çamur atılarak sindirilmek ve linç edilmek istenmektedir.

Kendi partisi CHP’nin yöneticilerine dahi yandaş basın tarafından karalama ve komplo yapıldığının ses kayıtlarını (aşağıda linkleri var) tüm kamuoyu dinledi.

Kendi partililerine, (Genel Başkan Yardımcısı iken ) Sayın Bülent Tezcan’a bile tezgah kuranlar bizlere neler neler yapar!!!

Ama Allah her şeyi görüyor ve biliyor; bu yapılanların karşılığını hem bu dünyada hem de büyük hesap gününde verecektir.

“Gururlanma Padişahım senden büyük Allah var!”

Çünkü Allah asla ihmal etmez ama imhal eder. Allah müfterilerin ve yalancıların müstehakını versin...”

https://youtu.be/2MoLbl8fCPY

https://youtu.be/EGK7zw3dEdI

https://youtu.be/281KBVX0VkE

https://youtu.be/-y3ejrgjeL8

https://youtu.be/xDTAou3Zx00

Sepetim