0.542. 537 86 70

Aydın’da hamsi şöleni krizi…

Aydın BŞB yarın saat 12.00’de Kent Meydanı’nda Karadenizliler Derneği işbirliği ile Hamsi Şenliği düzenleyeceğini duyurdu. Karadenizliler Derneği Başkanı Rasim Kılıç, “Derneğimizin böyle bir projesi yoktur” açıklaması yaptı.

2018-04-10

HABER: YALÇIN YILDIRIM

Aydın Büyükşehir Belediye’si yarın (11 Nisan 2018) saat 12.00’de Kent Meydanı’nda Aydın Karadenizliler Derneği işbirliği ile hamsi şenliği düzenleyeceğini cep telefonlarına gönderdiği SMS ile duyurdu.

Yaklaşık 300 bin kişiye ulaştırıldığı tahmin edilen bu mesajın hemen ardından Aydın Karadenizliler Derneği Başkanı Rasim Kılıç, “Derneğimizin böyle bir projesi yoktur” açıklaması yapıldı.

Aydın BŞB’den cep telefonlarına “Büyükşehir Belediyesi ve Aydın Karadenizliler Derneği işbirliğiyle yarın saat 12.00’de Atatürk kent Meydanı’nda gerçekleşecek olan Hamsi Şenliği’ne tüm halkımız davetlidir. Özlem Çerçioğlu / TC Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı” şeklinde bir mesaj gönderildi.

Aydın BŞB’nin mesajını paylaşarak Aydın Karadenizliler Derneği’nin böyle bir projesinin olmadığını duyuran Dernek Başkanı Rasim Kılıç, “Bizim Aydın BŞB Başkanı ile birlikte düzenleyeceğimiz Hamsi Şenliği projemiz yoktur” dedi. Başkan Kılıç, AYKARDER adı altında gönderdiği mesajla  tüm üyelerine ve Aydınlılara konu hakkında açıklama yaptı.

Başkan Kılınç Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu ile Şehitler adına bir hayır yapılması projesini görüştüklerini belirterek, “Aramızda hamsi şenliği yapılması konusu geçmemiştir. Şehitler adına yapmayı düşündüğümüz hayır etkinliği ‘Hamsi Şenliği’ adı altında siyasi bir şova dönüştürülmek istenmiştir. Derneğimiz bu projenin hiçbir yerinde yoktur ” dedi.

Düzenleneceği duyurulan hamsi şenliği Aydın BŞB ve AYKARDER arasında krize dönüştü. Karadenizliler Derneği’nin adının kullanılarak böyle bir projenin uygulanmasında kendilerin dahli olmadığını söyleyen Rasim Kılıç, “Aydın BŞB kaç ton hamsi satın aldı bilemeyiz ama bizim yarın Kent Meydanı’nda yapılacağı duyurulan etkinlikle hiçbir ilgimiz ve alakamız yoktur. Aydın Kamuoyuna saygı ile duyururuz” açıklaması yaptı.

Bilindiği üzere Aydın Karadenizliler Derneği Hamsi Şenliği’nin ilkini 2014 yerel seçimleri öncesinde eski otogar alanında Aydın Belediyesi ile ortaklaşa düzenlemiş, 5 ton hamsi dağıtımında izdiham yaşanmıştı.

Burada bir açıklama yapan dönemin Aydın Belediye Başkanı ve Büyükşehir Başkan Adayı Özlem Çerçioğlu Hamsi Şöleni’nin geleneksel hale getirileceğini söylemiş ancak Büyükşehir Belediye Başkanı seçildikten sonra bu sözünü unutarak 4 yıl aradan sonra yeniden hatırlaması değişik yorumların yapılmasına neden oldu.

 

Sepetim