0.542. 537 86 70

Aydın’da skandal iddia..

Tarım ve Orman Bakanlığı AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim’in Aydın’daki özel ağaçlandırma projelerinin “siyasi baskı” sonucu iptal ettirildiği skandal iddiasıyla çalkalanıyor. İsabeyli Belediye Başkanlığı döneminden başlayan siyasi hayatında ismi skandal iddialar ile anılan Bekir Kuvvet Erim’in yeni bir skandalı daha patlak verdi. İddiaya göre, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Aydın’daki özel ağaçlandırma projelerine AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim engel oldu. Bu gelişmeler üzerine herkes olayın perde arkasını merak etmeye başladı.

2020-06-23

Kozmiktürk’ün haberine göre:

Tarım ve Orman Bakanlığı Aydın’daki özel ağaçlandırma projelerinin “siyasi baskı” sonucu iptal ettirildiği iddiasıyla çalkalanıyor. AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim’in hedefe koyulduğu olay tam bir “devletin çivisi çıkmış” örneği olarak dikkat çekiyor.

Tarım Bakanlığı’na bağlı Orman Genel Müdürlüğü yönetmelik ekseninde her yıl iki kez özel ağaçlandırma taleplerini kabul ederek karara başlıyor. Nisan ve Eylül aylarında gerçekleşen başvurular neticesinde uygun görülenler bedeli karşılığında özel ağaçlandırma yapmak isteyenlere kiralanıyor.

İnternet üzerinden yapılan müracaatların sonuncusu geçtiğimiz Nisan ayında gerçekleşti. Türkiye’nin çeşitli yerlerinde başvuru sahipleri arazi kiraladı.

SÜREÇ BİTTİ, CINGAR ÇIKTI..

Aydın’da da aynı şekilde, Nisan ayının başından sonuna kadar müracaatlar yapıldı. Ancak devreye siyaset girince işler arapsaçına döndü. Edinilen bilgiye göre Bölge Müdürlüğü’nde bir komisyon oluşturularak arazi kiralama hakkı kazanan kişi ve şirketlerin bu hakkı uyduruk bahanelerle ellerinden alınmaya başlandı.

Kozmiktürk’ün edindiği bilgiye göre, Aydın’da tüm başvurular iptal edildi. “Pandemi vardı, eksik evrak, otlatma planında, gitmeden vermiştik” gibi sonradan uydurulan bahanelerle hak sahiplerinin usulüne uygun gerçekleştirdiği müracaatlar iptal edildi.

PERDE ARKASINDA ERİM Mİ VAR?

Bu gelişmeler üzerine herkes olayın perde arkasını merak etmeye başladı. Kulislerde AK Parti Milletvekili Bekir Kuvvet Erim’in ismi bu eksende öne çıktı. Kulislerde, Erim’in eski bir emlakçı olmasına dikkat çekilirken, “Herhalde beklediği gibi olmadı. O nedenle gözünü karartıp İl Müdürlüğü vasıtasıyla iptal ettirdi” değerlendirmeleri yapılmaya başlandı.

Erim’in bir süre önce de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yakın olduğu belirtilen Nazilli Kaymakamı ile takıştığı ve Kaymakam’ın başka yere tayin edildiği bildirildi.

İBRAHİM KÜÇÜK’ÜN SÖZLERİ AKILLARA GELDİ..

Özel ağaçlandırma taleplerinin iptal edilmesinin arkasında AK Parti’li Erim’in olduğu iddiası, Nazilli Kaymakamlığından Mersin Vali Yardımcılığı’na atanan İbrahim Küçük’ün, veda yemeğinde yaptığı konuşmadaki “Akşam yatıp yarın kalkıp imarda nasıl bir şey olursa, hangi hazine arazisi üzerinden ne kadar ne kazanırım diye hesap edenlerin ne Nazilli’ye ne Aydın’a ne de Türkiye’ye faydalarının olmayacağını bir kez daha ifade ediyorum. Biz rantçının, arsa spekülatörlerinin, orada burada çalışan kamu görevlilerinin görevleriyle ve pozisyonlarıyla oynamayı adet haline getiren hiç kimsenin esiri olmadık, hiç kimseye boyun eğmedik. Arsalarınıza ve cüzdanlarınıza sahip çıkın” sözlerini akıllara getirdi.

Bu gelişmeler sonrasında gözler Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye çevrildi.

https://www.kozmikturk.com/gundem/aydin-da-ptal-skandali-20514

Sepetim