0.542. 537 86 70

Aydın Emniyeti’nden FETÖ’ye büyük darbe…

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında Aydın Eski Emniyet Müdürü Ahmet Turan Temel'i İzmir’deki evinde gözaltına alan Aydın polisi FETÖ operasyonlarına hız kesmeden devam ediyor. Terörle Mücadele Şubesi ve Polis Evi’nin dibinde “GAYGUBET EVİ” kuran FETÖ'nün yeni yapılanması ve iki yeni mahrem imamının da aralarında bulunduğu 47 kişilik çete çökertildi.

2018-04-14

Geçtiğimiz günlerde 4'ü aktif, 4'ü emekli olmuş 8 emniyet görevlisini temizlik operasyonu yaparak gözaltına alan, çarşamba günü de Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında Aydın Eski Emniyet Müdürü Ahmet Turan Temel'i İzmir’deki evinde gözaltına alan Aydın polisi FETÖ operasyonlarına hız kesmeden devam ediyor.

Mersin'de BŞB’ye yönelik başarılı FETÖ operasyonuna imza atan Dr. Rahmi Baştuğ'un Aydın Emniyet Müdürlüğü’ne getirilmesinin ve emniyetteki bazı kritik noktalarda yapılan değişikliklerin ardından Aydın'da FETÖ/PDY ile mücadele konusunda son günlerde başarılı çalışmalara imza atan Aydın Emniyet Müdürlüğü hafta içerisinde Aydın'da Cumhuriyet Başsavcılığı'nın FETÖ/PDY'ye yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında, FETÖ'nün "Gaybubet evi" olarak adlandırılan hücre evlerine yaptığı baskında 7 kişiyi gözaltına aldı.

FETÖ/PDY’ye yönelik soruşturmalar kapsamında örgütün Aydın'da yeniden yapılanmaya çalıştığını tespit eden Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, uzun zamandır sürdürdüğü teknik ve fiziki takibin ardından “gaybubet evi” olarak adlandırılan hücre evlerine yönelik yaptığı eş zamanlı operasyonda, 7 kişiyi daha gözaltına aldığı öğrenildi.

ÇETE ÇÖKERTİLDİ

Aydın'da geçtiğimiz yıl Terör Şubesi ve Polis Evi’nin dibinde “GAYGUBET EVİ” kuran FETÖ'nün yeni yapılanması ve iki yeni mahrem imamının da aralarında bulunduğu 47 kişilik çete çökertildi.

FETÖ'cülerin Aydın Emniyet Müdürlüğü'nün arka sokağında kurdukları bir apartman dairesinde faaliyetlerine devam ettiği öğrenildi. Aydın merkezli operasyonda gözaltına alınanlar arasında Aydın eski İl Emniyet Müdürü Ahmet Temel Turan'ın da olduğu ortaya çıktı. Eksi Müdür Turan'ın İzmir'de yakalanarak gözaltına alındığı ve sorgulanmak için Aydın'a getirildiği öğrenildi.

ESKİ MÜDÜR GÖZALTINDA

Geldiği Mersin’de ve Aydın'da birçok başarılı FETÖ operasyonu gerçekleştiren Emniyet Müdürü Dr. Rahmi Baştuğ ve ekibi önceki gün Aydın merkezli 5 kentte dev bir operasyona imza attı. Operasyonda eski Aydın Emniyet Müdürü Ahmet Temel Turan, İzmir'deki evinde gözaltına alındı.

İl Emniyet Müdürlüğü yapan Turan'ın örgüt bağlantılarının mercek altına alındığı ve sorgusunun sürdüğü açıklandı. Operasyonun diğer bir ilginç detayı ise hain örgütün kente gönderdiği iki yeni mahrem imamı için emniyetin arkasında “gaygubet evi” kurması oldu. Emniyet Müdürlüğü'nün arka sokağındaki evden örgüt işlerinin yönetildiği öğrenildi.

EMNİYET KAYIP TAPELERİN PEŞİNDE…

Aydın’da görev yaptığı 2 yıl 4 aylık sürede FETÖ’den tutuklanarak cezaevine konan ve yapılan yarıgalanmasının ardından cezalandırılan dönemin Aydın Cumhuriyet Başsavcısı Erkem Yiğit ile sıkı işbirliği içinde olduğu biliniyordu.

2012 yılında Aydın Belediyesi’ne yapılan “Hamsi” operasyonunda Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu tapelerin yok edilerek operasyon kapsamı dışında tutulduğu iddia edilmiş ve bu iddia aylarca kamuoyu gündemini meşgul etmişti. Daha sonra ise Başsavcı Ekrem Yiğit tarafından tapelerin yok edildiği iddiaları ortaya atılmıştı.

2011 ve 2012 yıllarını kapsayan “Hamsi Operasyonu” sonucunda Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 3 yıl yargılanan ve 8 Mayıs 2015 tarihinde karara bağlanan duruşmada  Özlem Çerçioğlu’nun iki Başkan Yardımcısı’nın da aralarında bulunduğu 47 sanığa değişik hapis cezaları verilmiş, Başkan Özlem Çerçioğlu’da tapeler yok edilerek bu operasyon dışında tutularak yargılanmasının önü kesildiği iddia edilmişti.

Aydın Emniyeti, “Hamsi Operasyonu”nun yapıldığı dönemde tapelerin dönemin Aydın İl Emniyet Müdürü olan Ahmet Temel Turan tarafından kayda alındığını yaptığı çalışmalar ile tespit ederek Özlem Çerçioğlu’nun bu operasyonda kapsam dışı tutulmasında FETÖ ile bağı da araştırılmaya başlandığı öğrenildi.

Sepetim