0.542. 537 86 70

Aydın İnce’yi bağrına bastı…

CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, geldiği Aydın'da hem coşku ile karşılandı hem de büyük ilgi gördü... Miting alanına beraberinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, Milletvekilleri, çevre il ve ilçe Belediye Başkanları ile birlikte gelen İnce yoğun ilgiden dolayı sahneye zorlukla çıkabildi. Muharrem İnce, TRT’ye inat binlerce Aydınlı’ya cep telefonlarından canlı yayın yaptırdı..

2018-06-05

24 Haziran’daki Cumhurbaşkanlığı seçimleri tüm hızıyla devam ediyor. CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce bugün CHP’nin Kalesi Aydın’da halkla buluştu. Kent Meydanı’nı dolduran coşkulu kalabalığı seslenen İnce, Aydın şivesi ile kalabalığa “Tamam mı gari” diye seslendi.

CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce bu gün öğle saatlerinde Ankara’da düzenlenen 2 mitingin ardından uçakla İzmir’e oradan da karayolu ile Aydın’a geldi. Aydın Kent Meydanı’nında havanın sıcak olmasına rağmen kensini bekleyen coşkulu kalabalığa seslenen İnce konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan’a yüklendi.

Konuşmasında TRT’yi eleştiren İnce, “TRT’nin sadakasına ihtiyaç yok” dedi.

“Erdoğan ile benim aramda bir fark var” diyen İnce, mitinginde itelenen genci arayıp özür dilediğini kaydederken Erdoğan ile aralarında insanlık farkı olduğunu belirterek “Sayın Erdoğan sen Soma’da tekmelenenlerden özür diledin mi?” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP İl Başkanı Ali Çankır’ın da katıldığı mitingde Erdoğan’a yüklenerek konuşmasını sürdüren Muharrem İnce, “Erdoğan, ben Ortadoğu’nun Eş başkanı olmak istiyorum diyor, ben de diyorum ki büyük ve güçtü Türkiye’nin Cumhurbaşkanı olmak istiyorum” diye konuştu.

Kent Meydanını dolduran on binlerin “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları altında konuşan İnce, “Erdoğan bana diyor ki gariban Cumhurbaşkanı adayı diyor. Ben Erdoğan’dan önce milletvekili oldum. Ondan önce asker oldum. Bana gariban diyor ya aslında dünyanın en zengin insanıyım ben. Ben insanları alevi-kürt, sağcı-solcu diye ayırmam. Ben insanları seviyorum. Ama Sayın Erdoğan sen insanlar arasında ayrımcılık yapıyorsun, aralarında alevi-kürt ayırımı yapıyor onları sevmiyorsun” diye konuştu.

1,5 milyon İmam Hatipli çocuğun işsiz olduğunu ifade ederek sözlerini sürdüner İnce, onlara iş için projeler hazırladğını belitti.

OHAL’in hemen kaldırılacağına vurgu yaparak konuşan Muharrem İnce, “16 yıl sonra meydanlara Muharrem İnce geldi bunun aklı başına geldi. Mazotu işçiye ucuz vereceğim diyorum kaynağı nerden bulacaksın diyor. Sen Suriyeli’ye parayı nerden bulduysan ordan bulucam. Yandaşlarına aktardığın kaynaklardan bulacağım. Hedefimiz yatırım yapmak olacak. Çiftçiyi güçlendireceğiz ürününe değer katacağız. Türkiye’den alınan zeytinyağı Avrupara gidiyor litresi 40 liradan satılıyor. Ama Türkiye’de ucuz. Neden biliyor musunuz? Çünkü senin markan yok, markan yok.. Pazarın yok, marka yok. Şimdi ne yapacağız, bu markayı kiminle oluşturacağız. Tabi gençler ile. Önce gençleri yurtdışına göndereceği, özgür olacaklar, Cumhurbaşkanına twit attı diye şikayetçi olmayacağız. Özgür medyayı hemen yaratacağız, sorgulayan gençlik olacak. Şu anda yoksula, fatire fukaraya verilen parayı Erdoğan mı veriyor, hayır. Kim veriyor devlet veriyor. Muharrem gelince bunlar daha da artar. Çünkü Muharrem İnce çalmaz, çaldırmaz” dedi.

İnce “milleti soyuyorlar” diye sürdürdüğü konuşmasında, “Erdoğan buzdolabını bile çok görüyor millete. Bu millette buzdolabı 40 senedir vardı. Ama sen o buzdolabının içini boşalttın işini. Buzdolabının içindeki eti çıkarttın derdi soktun. Eti çıkarttın dert geldi. Bundan kurtulmalıyız. Şöyle diyorlar, faiz lobisi var bunlar bizi batırmak istiyorlar diyor. Türkiye’nin borcu var mı. Ne kadar 453 milyar dolar. Bir dükkan düşünün ordan alacağınız var. Oranın batmasını mı istermisiniz. İstemezsiniz. Türkiye’nin de Avrupa’ya borcu var sizi batırmak isterler mi? Batırmazlar.. Şehir hastanelerin hiç biri şehir içinde değil. İster hasta ol ister olma yüzde 70 hastaneye para ödeyeceksin. Köprü yapmış ama kullanmayan da parasını ödüyor. Akılbsız işler yapıyosun sonra diyorsun Almanya bizi batırmak istiyor. Almanya’nın sende alacağı var niye seni batırsın, alacağını almak ister…”

Aydın’an ilk turda yüzde 75 oya razı olduğunu söyleyen İnce, kalalıkla yaptığı pazarlık sonucu yüzde 80 ile anlaşma yaptı. Bakınız 1150 odalı saray var ya ben orda oturmayacağız, baştan onu söylüyeyim. Nerde oturacaksın diyor, söylüyeyim 14 yıl kirada oturdum evim saray gibi evimde oturacağım.”

İnce Aydın’dan selfi çekerek ve ardından Aydın BŞB başkanı Özlem Çerçioğlu ile beraber Harmandalı oynayarak mitingini sonlandırdı…

HASAN KADİFE

 

Sepetim