0.542. 537 86 70

Aydın siyasetinde sürpriz gelişme..

AKP Milletvekili Mehmet Erdem’in Hukukçu oğlu Ahmet Erdem Ali Babacan’ın DEVA Partisi’ne Aydın İl Başkanı mı yapılacak?

2020-05-31

Aydın siyasetinde sürpriz bir gelişme yaşanıyor. Ali Babacan’ın 9 Mart 2020 tarihinde kuruluşunu İçişleri Bakanlığına verdiği Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) yurt genelinde teşkilatlanma çalışmalarını sürdürürken siyasi kulislerde aylardan bu yana merak edilen “DEVA Partisi’nin Aydın İl Başkanı kim olacak?” sorusu da netlik kazanmaya başladı.

Eski AKP'li Bakanlardan Sadullah Ergin, Selma Aliye Kavaf, Nihat Ergün, bazı eski AKP milletvekilleri, gazeteci yazar Gülay Göktürk’ün de kurucular listesinde yer alan DEVA Partisi’nin Aydın İl Başkanlığına AKP Aydın Eski Milletvekili Mehmet Erdem’in Hukukçu oğlu Ahmet Erdem’in getirileceği haberi Aydın siyaset gündemine bomba gibi düştü.

Siyasi kulislerden edinilen bilgiye göre, AKP Eski Milletvekili Mehmet Erdem’in uzun zamandır Ali Babacan’ın DEVA Partisi ile gizli görüşmeler içinde olduğu belirtilirken Refah Partisi döneminden bu yana birlikte siyaset yaptığı Bülent Arınç’la istişare yaptığı da öğrenildi.

AK Parti’nin kurucuları arasında yer alan Bülent Arınç’ın an itibari ile Aydın Tellidede’de Milletvekili Mehmet Erdem ve bazı siyaset önderleri ile bir evde toplantı halinde olduğu iddiası siyasi kulislere bomba gibi düştü..

Toplantıda “DEVA Parti Aydın İl Başkanı kim olmalı?” sorusunun masaya yatırıldığı kaydedilirken Mehmet Erdem’in oğlu Ahmet Erdem’in “Ali Babacan’ın DEVA Partisi’ne İl Başkanı yapılacağı” konuşulmaya başlandı.

GELİŞMELER İÇİN BİZİ İZLEMEYE DEVAM EDİNİZ..

Sepetim