0.542. 537 86 70

Aydın Valisi Aksoy’a ihbar…

Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay’a yakınlığı ile bilinen CHP’li Belediye Meclis Üyesi Kerim Küsmez’in Altınkum Mahallesi, Gevrek Mevkii 4800 Ada 15 No.lu parsel üzerindeki inşaatının imar yasasına aykırı yapıldığı ve Başkan Atabay ile Yardımcısı Emine Öznur Gündoğdu’nun da buna göz yumarak imara aykırı yapıya ruhsat verdikleri iddia edildi.. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün ise bu imar usulsüzlüğünü görmezden gelmesi Didim’de devlet kurumlarının çalışmadığı gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdi..

2020-11-21

Didim’deki imar usulsüzlüğünü 1 Haziran 2020 tarihinde http://www.aydinsafak.com/didim-de-bir-imar-usulsuzlugu-iddiasi-daha-h3930.htm lingi ile yayınladığımız haber ile kamuoyuna duyurmuş, yetkilileri görev davet etmiştik.

Rant uğruna her türlü imar aykırılığının yaşandığı ve “İmar, Rant, Rüşvet, Siyaset” ilişkilerinin iç içe geçtiği iddia edilen Didim’de, yıllardır ortaya çıkan “İmar usulsüzlüklerine” Aydın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerinin dur diyemediği yetmezmiş gibi, Danıştay Kararı ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün ve Belediye Meclisi’nin “çatı uygulamaları” kararına aykırı yapılan CHP’li Meclis Üyesi Kerim Küsmez’in 683 metrekare arsa üzerinde inşa ettiği binanın çatı katının en üst kat ile birleştirilerek dubleks daire haline getirilmesi “kişiye özel uygulama” olarak değerlendiriliyor.

Gerek Aydın Valiliği, gerekse Çevre ve Şehircilik Aydın İl Müdürlüğü’nün bu aykırılığı görmezden gelmesi işini düzgün yapan müteahhitler arasında büyük hayal kırıklığı yaşatıyor.

“Didim’de devlet yok mu?, Yasalar kişiye özel mi uygulanıyor?” sorularını da beraberinde getiren bu usulsüz imar uygulaması ile CHP’li Kerim Küsmez’e haksız kazanç sağlandığı iddia ediliyor.

İddiaları Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün takip etmediği ve duyarsız kaldığı belirtilirken yıkılması gereken çatı katının Danıştay 6. Dairesi Kararına aykırı imal edildiğine ayrıca dikkat çekiliyor.

Belediye İmar Müdürlüğü, Yapı Denetim Firması ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerinin görevlerini yapmamasını fırsata çeviren CHP’li Meclis Üyesi Küsmez, inşaatında kırma çatı yerine çatı terası yapması ve bunu da binanın üst katı ile birleştirerek dubleks daireye dönüştürmesi ve belediyenin de ceza keserek binaya ruhsat vermesi “siyasi rüşvet” olarak değerlendiriliyor.

Didim’deki bu usulsüz imar uygulamasını Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Didim Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusu ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na da ihbarda bulunuyor, Bakan Murat Kurum’un ilçedeki imara aykırı yapılaşmalar için inceleme başlatarak görevlerini yerine getirmeyen Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerini sorgulamasını kamuoyu adına talep ediyoruz.

Sepetim