0.542. 537 86 70

Aytekin Kaya’dan asılsız iftiralara yanıt…

8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya hakkında ortaya atılan “Kadın belediye çalışanına yılanlı ölüm tuzağı” haberinin gerçeği yansıtmadığı ve asparagas olduğu anlaşıldı.

2021-03-09

Aytekin Kaya’yı karalama amaçlı olduğu orta çıkan gazete haberlerinde “sürekli bir kadın çalışanla tartıştığı ve Başkan Kaya'nın başka bir çalışana tartıştığı kadının odasına zehirli bir yılan koymasını söylediği ancak çalışan kadının odasına yılanı koymak için gittiği ve odanın kilitli olduğu için yılanı koyamadığı” şeklindeki ifadelerin doğru olmadığı anlaşıldı.

BAŞKAN KAYA AÇIKLAMA YAPTI..

İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya yaptığı yazılı basın açıklaması ile “Kadın belediye çalışanına yılanlı ölüm tuzağı” başlığını taşıyan haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Başkan Kaya, açıklamasında, bazı basın yayın organlarında kendisi hakkında, "Kadın belediye çalışanına yılanlı ölüm tuzağı" iddiaların doğru olmadığını kaydetti. Haberde ismi geçen kadın belediye çalışanı E.E.’nin kendisi hakkında şikâyette bulunarak istediği uzaklaştırma talebinin de mahkemece reddedildiğini ifade eden Başkan Kaya’nın açıklaması şöyle:

“Avukatlarımız aracılığıyla yaptığımız araştırma sonucunda hakkımda şikâyette bulunan ve uzaklaştırma talep eden ilgili şahsın başvurusunun Aydın 1. Aile Mahkemesi tarafından 2021/391 Nol.u karar ile reddedildiğini öğrendik. Burada amaç 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Aytekin Kaya’yı kamuoyu önünde küçük düşürmek, zarar vermekti. Seçim yenilgisini unutamayanların, İncirliova halkının seçimde verdiği kararı hazmedemeyenlerin yaptığı kirli planlar yine bozuldu. Son olarak ‘Kadın çalışana yılanlı ölüm tuzağı’ başlığı taşıyan haberler de önceki haberler gibi tamamen gerçek dışıdır, yalandır. Ancak işin peşini bırakmayacağımı, şahsıma iftira atan, kamuoyu nezdinde küçük düşürmeye kalkan bu kişilere maddi ve manevi tazminat davası açacağımı ifade ediyor, haysiyet cellatlığı yapmaya kalkan bu kişilerle yargı önünde de mutlaka hesaplaşacağımı kamuoyuna saygıyla duyuruyorum.”

Sepetim