0.542. 537 86 70

Baldıza ballı ihale davası…

ÇERÇİOĞLU SANIK OLARAK İFADE VERDİ… Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçoğlu kendisini Türkye’nin en başarılı belediye başkanı seçen anket firmasının baldızına 2 saatlik eğitim için 150 bn TL+KDV para ödedi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından soruşturma izni verilen Özlem Çerçoğlu başta olmak üzere 12 Belediye Bürokratı bu gün hakim karşısında sanık olarak ifade verdi.

2019-05-28

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı’nca iddianameye dönüştürülen “BALLI İHALE” davasının Aydın 2. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki yargılamasına bu gün devam edildi. Başkan Çerçioğlu’nun sanık olarak ifade verdiği duruşmada savunması alındı.

Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu “Türkiye’nin en başarılı belediye başkanı” gösteren ORC Anket Firması’nın Sahibi M.S.P’nin aylık 2 bin 800 lira maaşlı kimya öğretmeni baldızı Zühal Odabaş’a Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından verilen 177 bin TL’lik eğim ihalesinin sırrı açığa çıkarılıyor.

Daha önce 3 günlük eğime 177 bin TL başlığı ile kamuoyuna duyurduğumuz eğim ihalesinin 3 gün değil sadece 2 saat olduğu müfettiş raporu ile ortaya çıktı.

Aydınlı Bürokrat Haldun Haşmet Aysan’ın İçişleri Bakanlığı’na yaptığı şikâyet üzerine Aydın BŞB’nin eğim ihalesi incelemeye alındı. Müfeş incelemesi ile verilen eğitimin 3 gün değil sadece 2 saat olduğu ve 2 saatlik bu eğitim için Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden tam 150 bin TL + KDV ücret ödendiği (Dakikası 1500 TL) ortaya çıktı.

Ön incenlemesini tamamlayan müfeşlerin hazırladıkları rapor İçişleri Bakanı Teftiş Kurulu Başkanlığı’na sunularak Süleyman Soylu imzasıyla “soruşturma izni” verildi.

İçişleri Bakanlığı’nın verdiği soruşturma izni üzerine Aydın 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. Sanıkların ifade verdiği duruşma Eylül ayına ertelendi.

KİMLER YARGILANIYOR?

Özlem Çarçioğlu - Aydın BŞB Başkanı

Bülent Bozbaş - Genel Sekreter Yardımcısı (ihale yetkilisi)

Ahmet Balcı - Kültür Daire Başkanı Eski Başkanvekili

Tuğba Öztark - Yaklaşık Maliyet Tespit Komisyon Üyesi

Hülya Mercan - Yaklaşık Maliyet Tespit Komisyon Üyesi

Serkan Seyrek - Yaklaşık Maliyet Tespit Komisyon Üyesi

Mehmet Gültaş - İhale Komisyonu Başkanı

Kübra Hızer - İhale Komisyonu Üyesi

Murat Acun - İhale Komisyonu Üyesi

Murat Maral - Kontrol Teşkila Komisyon Üyesi

Ömer Vatansever - Muayene kabul komisyonu Üyesi

Burçin Özcan – İhale Komisyon Üyesi

Sepetim