0.542. 537 86 70

Başbakan Yıldırım Aydın’da…

Aydın’a Çıldır Havaalanı’nın açılacağı sözünü veren Başbakan Yıldırım konuşmasının büyük bölümünde hem CHP’yi hem de CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’yi eleştirerirken “Adnan Menderes'i ipe götüren CHP zihniyetidir..” dedi.

2018-06-22

Başbakan Binali Yıldırım Aydın’da düzenlediği mitingde yaptığı konuşmasında CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’yi hedef aldı.

Aydın’a Çıldır Havaalanı’nın açılacağı sözünü veren Başbakan Yıldırım konuşmasının büyük bölümünde hem CHP’yi hem de CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’yi eleştiren Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşmasının satır başları şöyle:

“Adnan Menderes'i ipe götüren CHP zihniyetidir..”

Başbakan Binali Yıldırım Partisinin Aydın mitingine 45 dakika gecikme ile geldi.

Muharrem İnce’nin miting yaptığı Aydın Kent Meydanı’nda konuşan Başbakan Binali Yıldırım konuşmasının ağırlığını CHP ve CHP’nin Cumhurbaşkanı Muharrem İnce’yi hedef aldı.

“Muharrem İnce buraya geldi konuştu değil mi? Adnan Menderes'in köyünü de ziyaret etti, değil mi? 27 Mayıs'tan hiç bahsetti mi? Edemez, çünkü Adnan Menderes'i ipe götüren onun zihniyetidir, CHP zihniyetidir” dedi.

AK Parti İktidarının Türkiye’ye yaptığı hizmetlerden de söz eden Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Değerli kardeşlerim bu ülkeyi sevmek, hastaneler, limanlar yapmakla olur. Bu ülkeyi sevmek Türkiye'nin 50 yıllık hayali en yüksek gövdeli Çine barajını yapmakla olur. Kendi topunu kendi tankını yapmakla olur. Muhafelet adayları bundan da rahatsız. Akkuyu dursun diyorlar, dünyanın en büyük havalimanına ne gerek var diyorlar. Yerli araba ilkelliktir diyorlar. Değerli Aydınlılar bunlara hak ettikleri cevabı pazarı günü sandıklarda verecek miyiz? Ama biz Menderes'in iline Aydın'ın efelerine güveniyoruz. 24 Haziran'da Aydın, İnce eleyip sık dokuyacak mısın? İnce'yi eleyip Erdoğan'ı seçecek misin? Millete sevdalı liderimiz Cumhurbaşkanımızı ilk turda seçiyor muyuz? Cumhuriyetin yüzüncü yıl hedeflerine emin adımlarla ilerliyor muyuz?”

“Çıldır Havaalanı’nı açacağız..”

Aydın’a Çıldır Havaalanı’nın açılacağının sözünü de veren Başbakan Binali Yıldırım, "Atatürk hayatta olsa sizlere hayat hakkı tanımazdı" diye sürdürdüğü konuşmasında şunları söyledi:

“CHP’nin adayı koşa koşa Edirne’ye Demirtaş ile kucaklaşmaya gitti. Adayların hangisi PKK’ya, FETÖ’ye açıkça terör örgütü diyor? Atatürk hayatta olsa sizlere hayat hakkı tanımazdı. Atatürk’ün partisini Kandil’e selam duran adamın ayağına götüren ne?

Bunlar yıkım ekibi olarak çalışıyorlar. AK Parti yapım ekibidir.. Kanal İstanbul iptal edilsin, yerli araba ilkelliktir diyorlar. AK Parti bu ülkenin yapım ekibidir. Bunlarsa yıkım ekibi olarak çalışıyorlar.”

Ülke sınırlarında kirli oyunlar oynandığını ifade eden Başbakan Yıldırım,Türkiye'ye yan gözle bakan herkese hak ettiği cezayı vereceklerini ifade ederek “Birileri ülkemizin sınırlarında aklı sıra kirli oyunlar peşinde. Dün DEAŞ'ın, YPG'nin, PYD'nin, PKK'nın başını ezdik mi? İnlerine girdik mi? El-Bab'da, Cerablus'ta, Afrin'de bizim ciddiyetimizi anladılar mı? Zeytin Dalı, Fırat Kalkanı Harekatı'yla tarihe yeni zaferler yazdık mı? Bundan sonra da ülkemize, Türkiye'ye yan gözle bakan herkese hak ettiği cezayı veririz” diye konuştu.

Sepetim