0.542. 537 86 70

Başdemir’den CHP yönetimine sorular...

Ayhan Başdemir, “Aydın’da CHP’yi yönetenler!” başlığı ile yaptığı paylaşımında İl Sekreteri Okan Kılınç’ın, “CHP'den istifa eden ve DSP saflarına geçip, çalışma yapan, Okan Kılıç nasıl bir uygulama ile CHP'ye döndü?” sorusunu parti yöneticilerine sordu.

2019-12-25

CHP’den Disiplin Kurulu Kararı ile ihraç edilen duayen siyasetçi Ayhan Başdemir sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla partiye zarar veren isimlerden biri olduğunu iddia ettiği Okan Kılıç’ın nasıl istifa ettiğini ve nasıl partiye alındığını gündeme getirdi.

CHP Merkez İlçe Eski başkanlarından olan ve 40 yıldır CHP çatısı altında siyaset üreten Ayhan Başdemir, “Aydın’da CHP’yi yönetenler!” başlığı ile yaptığı paylaşımında İl Sekreteri Okan Kılınç’ın, “CHP'den istifa eden ve DSP saflarına geçip, çalışma yapan, Okan Kılıç nasıl bir uygulama ile CHP'ye döndü?” sorusunu parti yöneticilerine sordu.

İşte Ayhan Başdemir’in o paylaşımı:

AYDINDA CHP'Yİ YÖNETENLER!

ADI: OKAN KILIÇ

GÖREVİ: İL SEKRETERİ

CHP'de İlçe Başkanlığı yapmış bir yönetici olarak. Okan Kılıç'ın siyasi yaşamını gözden geçirdiğimde ortaya çıkanları paylaşmak istedim.

Okan Kılıç 10 Şubat 2014 yılında CHP'den istifa etmiş, (ekte istifa dilekçesi) bu istifa dilekçesini, çeşitli ortamlarda Genel Merkeze gönderdiğini beyan etmiş. Ama dilekçenin üzerinde Genel Merkezin Evrak Kayıt numarası ve alındı ibaresinin olmaması dikkatimi çekti.
Okan Kılıç'ın bu eylemi Mümin Kamacı'nın adaylığının Genel Merkez tarafından veto edilmesinin ardından yapması, daha da ilginç değil mi?

Sorum şu:

CHP'den istifa eden ve DSP saflarına geçip, çalışma yapan, Okan Kılıç nasıl bir uygulama ile CHP'ye döndü?

Dönmekle kalmadı, 12 Ekim 2014 tarihindeki kongrede İl Başkanı seçilen Hikmet Saatçi'nin yönetiminde yer aldı.

10 Şubat 2014'te CHP'den istifa eden zikzaklı iniş çıkışlı bir yol izleyerek, 6-7 ay gibi bir süre içinde hem partiye dönüyorsun. Hemde İl yönetimine giriyorsun. Gelişen olayları anlamak mümkün değil.

Ama öğrenmeye kesin kararlıyım. Partiye zarar veren, Partiye giriş çıkışı kontrol edilemeyen insanlara kim yardımcı oluyor. Merak içindeyim?

Sepetim