0.542. 537 86 70

Başkan Atay “dert” olmaya başladı..

“Başkan seçilirsem ATAY soyadını taşıyan hiç kimsenin belediye ile bağı olmayacak” sözünü veren Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay’ın doktor kardeşini Belediye kadrosunda görevlendirmesi, oğlunu da spor kulübü yöneticisi yapması etik mi? Başkan Atay yönettiği belediyede yoksa “Gökçek Modeli mi” yaratmaya çalışıyor?..

2020-05-21

Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay katıldığı televizyon programında bayram değil seyran değil Vali Yardımcısı’nı eleştirdi. Vali Yardımcısı’nın istifa etmesini isteyen Başkan Atay, o makamda oturmasının etik olmadığını savundu.

Sevgili okurlar,

Günlerdir Efeler Belediyesini eleştiren yazılar yazıyoruz.

Başkan Atay yazdıklarımıza tek bir açıklama getiremiyor..

Sustuğuna göre yazılanlar ve ortaya atılan iddialar demek ki doğru.

TV programında yazdıklarımızı dikkate almayacaklarını da söylüyor Başkan Atay.

* * *

Bu güne kadar Efeler için tek bir proje hazırlayıp kamuoyunun önüne koyamayan Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay, geçmişte verdiği sözleri çabuk unutmuşa benziyor. Her ne kadar o unutsa da biz kendisine sürekli hatırlatacağız Efeler halkına verdiği sözleri.

* * *

Fatih Atay’a verdiği sözlerden bazılarını hatırlatarak soralım.

Hani sen 31 Mart Yerel seçimlerinde halkın desteği ile Efeler Belediye Başkanı olduğun takdirde; Efeler Belediyesi'ni tüm Türkiye'ye örnek olacak belediye konumuna getirecektin ne oldu?

Belediyede Avrupa Birliği Bürosu kuracaktın ve bu büroda iyi derecede İngilizce bilen personel çalıştıracaktın.

Halk merak ediyor?

Efeler Belediyesi’nde AB Bürosu kuruldu mu?

Yoksa kuruldu da bizim mi haberimiz yok?

Ballandıra ballandıra anlatıyordun ya hani Avrupa Birliği Bürosu’nu hatırladın mı?

Hani AB Mali İşbirliği kapsamında bölgesel kalkınmayı sağlamak için Avrupa Birliği'nin oluşturduğu hibe fonundan yararlanarak esnafı, çiftçisi, işçisi ile zenginleşmiş bir kent inşa edecektin.

Efeler ilçesini “Marka Şehir” yapacaktın.

Çitçinin ürettiği ürünler değer kazanacaktı,

Efeler’in kültürel mirasına sahip çıkarak kentin kapısını yerli ve yabancı turistlere açacaktın.

Böylece hem esnaf kazanacak hem üretim yapan çiftçi kazanacaktı?

Yapacağım diye söz verdiğin “Engelli Konuk Evi” projenize ne oldu?

Engelli ve yaşlı vatandaşların gönül rahatlığı ile emanet edilebileceği, profesyonel bir çalışma ekibi olan konuk evi inşa edecektiniz?

Uzatmadan,

Belediye Başkanı seçildiğin takdirde ilçe, il ve milletvekiliği yaptığın CHP’nin temel ilkelerinden biri olan “Derman Belediyeciliği” ile Efeler halkını tanıştıracaktınız.

Hani başkan seçildiğinde ATAY soy ismi belediyede olmayacaktı.

Oğlun Ankara’dan Aydın’a gelmeyecekti?

Verdiğin sözlerin hangisi gerçekleşti.

Rakibin Mesut Özakcan’ı acımasızca eleştirirken “Başkan seçilirsem ATAY soyadını taşıyan hiç kimsenin belediye ile bağı olmayacak” sözünü veren sen değil misin?

Efeler halkına böyle söz verip seçilmedin mi?

Mesut Özakcan’a haram olan sana helal mi oluyor?

Tam burada şunu belirteyim.

Başkan Atay’ın tek sözüne katılıyorum.

“Efeler halkını bir kere kandırabilirsin, ikincisi olmaz.”

* * *

Fatih Atay TV programında “Etik” sözünü dilinden düşürmedi.

Soralım kendisine..

Kardeşinin belediyede çalışması, oğlunun spor kulübünü idare etmesi etik mi?

Yönetim kadrolarından CHP’lileri temizleyip, sağ kadrolarla çalışman etik mi?

Oğlunu Gökçek Modeli gibi belediyeye monte edip spor kulübünde yönetici yapman etik mi? Yoksa oğlun kulüpte belediye aracılığı ile para mı toplayacak? Topluyorsa ya da toplayacaksa etik mi olacak?

* * *

Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay programda Vali Yardımcısı Hulisi Arat’ı eleştirirken JES patronlarının yatına binmesinin etik olmadığını söylüyor ve istifasını istiyor.

Ne tesadüftür ki; aynı anda CHP Milletvekili Süleyman Bülbül’ün de “Vali Yardımcısı görevden alınmalı” haberi medyaya düşüyor. (Haberin lingi.. https://www.sesgazetesi.com.tr/haber/4577083/vali-yardimcisi-gorevden-alinmali

Bu iki haberin çakışması, Efeler ilçesi siyasetini belirlemede Başkan Fatih Atay ve Milletvekili Süleyman Bülbül’ün Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu devre dışına itip işbirliği içinde hareket ettiğini akıllara getiriyor.

Bu kısır çekişme en çok CHP tabanını rahatsız ediyor..

* * *

Moderatör’ün, “Adnan Menderes Bulvarını keşke Efeler baksa” seyirci görüşüne, siyasi nezaket gereği “Bulvar Büyükşehir Belediyesi’nde.. Büyükşehir Belediyemiz bulvarda gerekli bakımları yapıyor” diyemeyen bir belediye başkanı Efeler’e “derman değil” inanın “dert” olmaya başladı. Oturduğu koltuğu da halk yararına değil kendi siyasi ikbali için işgal ediyor. Bence Vali Yardımcısı değil “ben bu işi beceremiyorum” deyip kendisi istifa etmeli.

Saygılarımla...

Not: Bizi izlemeye devam ediniz..

Sepetim