0.542. 537 86 70

Belediyelere FETÖ operasyonu sinyali…

Hazırlıklar tamam… Her şey en ince ayrıntısına kadar tespit edilmiş… Yürütülen çalışmanın bir ayağı da belediyeler. FETÖ belediyelere özel önem vermiş. Belediyeleri parasal kaynak yaratma işlerinde kullanmış. Yeri gelmiş kuruluşlarına arsa tahsis ettirmiş, yeri gelmiş ihalelerden himmet almış. Bazı belediyelerde bu çerçevede düzenli gelirler elde etmiş. İhalelerden sürekli komisyonlar almış. Bu işler için belediye başkanları, belediye meclisi üyeleri ve üst düzey belediye bürokratlarını kullanmışlar.

2016-10-31

15 Temmuz darbe girişiminin siyasi ayağına dair dosyanın hazırlandığı ifade edildi.

15 Temmuz darbe girişimin ardından Cemaat’e operasyonlar hızla sürerken henüz siyasi ayağa yönelik bir adım olmadı.

Aydınlık’ın haberine göre, 15 Temmuz darbe girişiminin siyasi ayağına yönelik yapılacak operasyonun dosyası hazırlandı.  Aydınlık haberinde “15 Temmuz ABD/FETÖ darbe girişiminin ‘siyasi ayağı’ ile ilgili dosyaların hazırlandığı, ancak kararı iktidarın vereceği bildirildi” ifadelerine yer verdi.

Gazetenin manşetten verdiği habere göre;

15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili soruşturmalar sürerken çok tartışılan darbenin siyasi ayağı konusunda da önemli gelişmeler yaşandığı öğrenildi.

Darbe girişimi ve FETÖ soruşturmalarında “siyasi ayak” konusunda çok önemli bilgilere ulaşıldığını kaydeden İçişleri Bakanlığı’ndan kaynaklar, “Bazı siyasiler ve darbe sonrasında üst düzey göreve getirilmesi planlanan bürokratlarla ilgili önemli bilgilere ulaşıldı. Bunlar aynı zamanda darbenin sivil ayakları. Bu kişilerin FETÖ ve ABD ile ilişkileri, katıldıkları toplantılar aşağı yukarı belirlendi. FETÖ’nün bakanlıklarda hangi işlerini takip ettikleri ortaya çıkarıldı. Kimlerin telefonlarında FETÖ’nün gizli haberleşmede kullandığı programları yükledikleri tespit edildi. Banka hesaplarındaki hareketlenmeler incelendi” dediler.

Yapılan araştırmada siyasi ayakta farklı partilerden isimler olduğunun görüldüğünü hatırlatan kaynaklar, bu kişilerin bulundukları partiler içinde de özel örgütlenme çalışmaları yaptıklarını vurguladılar.

PARASAL KAYNAK BELEDİYELER

Belediyelerle ilgili çalışmaların da sürdüğünü ifade eden kaynaklar şu bilgileri verdiler:

“Yürütülen çalışmanın bir ayağı da belediyeler. FETÖ belediyelere özel önem vermiş. Belediyeleri parasal kaynak yaratma işlerinde kullanmış. Yeri gelmiş kuruluşlarına arsa tahsis ettirmiş, yeri gelmiş ihalelerden himmet almış. Bazı belediyelerde bu çerçevede düzenli gelirler elde etmiş. İhalelerden sürekli komisyonlar almış. Bu işler için belediye başkanları, belediye meclisi üyeleri ve üst düzey belediye bürokratlarını kullanmışlar. Bu belediye başkanları aynı zamanda darbenin siyasi ayağındalar. Darbe başarılı olsaydı peş peşe darbeye desteklerini açıklayacaklardı.”

Sepetim