0.542. 537 86 70

70 bin liralık su borcunu sildirdiği belgelendi…

CHP’li Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay’ın başkan seçilmeden önce işlettiği otel ve barına ait 70 bin liralık su borcunu başkan seçildikten sonra ilk iş olarak belediye bilgisayarlarında değişiklik yaptırarak sildirdiği kesinleşti. Atabay, yargıya intikal eden konuda ilk bilirkişi raporuna itiraz edince dosya ikinci kez bilirkişi incelemesine gönderildi. İkinci hazırlanan bilirkişi raporunda da Atabay’ın su borcunu sildirdiği belgelendi.

2021-04-19

Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay'ın işlettiği otel ve barın 70 bin liralık su borcunu sildirdiği iddiası daha önce bilirkişi raporu ile kesinleşmişti. Atabay ilk bilirkişi raporuna itiraz edince dosya ikinci kez yeniden farklı bilirkişiler tarafından incelendi.

İkinci hazırlanan raporda da Atabay'ın su borcunu sildirdiği belgelendi.

Raporda başkan Atabay'ın ihaleye fesat karıştırma suçunu işlediği de belirtildi.

Raporun sonuç bölümünde, “11 Nisan 2014 tarihinde yapılan işlemler sonucu 5523 ve 21991 nolu abonelere ait borçlarda bir azalma olmuş ancak buna karşılık bir tahsilat kaydına erişilememiştir” denildi.

Ayrıca raporda Didim Belediyesi'nin Beyaz Yazılım'dan Olgu Programı'na geçişte ihaleye fesat karıştırma suçu işlendiği de ortaya çıktı.

Raporda Olgu yazılım firmasından yapılan alımlar nedeniyle piyasa fiyat araştırmasının usule ve yönetmeliğe uygun yapılmadığı, alımlar yapılırken sadece Olgu Yazılım'dan teklif alınmasının ihale mevzuatına aykırılık teşkil ettiği belirtildi.

Didim Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturmada bilirkişi incelemesine gönderilen belediyenin bilgisayar hard disklerinde, Başkan Atabay'ın su borçlarının silindiği bilirkişi raporu ile tescillendi. 

Sepetim