0.542. 537 86 70

Bu ayıp Aydın’a yeter…

Aydın’ın yetiştirdiği sanatçılardan Şair-Yazar Mehmet Genç, Ünlü Yazar Muzaffer İzgü’nün isminin Aydın’dan silindiğini yazdı. Şair Genç, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile konuyu kamuoyu gündemine soktu.

2018-08-27

İşte Şair Mehmet Genç’in paylaşımı:

MUZAFFER İZGÜ’NÜN VEFATININ 1. YIL DÖNÜMÜNDE AYDIN BELEDİYE BAŞKANLARINA SORUMDUR…

Büyük Şehir Belediye’si ticaretle uğraşan eski bir kurumun binasında kiracıydı. İlgili belediye kendi modern binasına kavuşunca Muzaffer İzgü Tiyatro salonu eski binada kaldı. Ticaretle uğraşan bir kurum tiyatro salonunu çoktan ticari amaçla kullanmaya başladı.

Böylece, levha indi, salon kapatıldı, ömrünün 22 yılını Aydın’da geçiren MUZAFFER İZGÜ adı Aydın’dan silindi.

Büyük Şehir Belediyesi kendi binasına kavuşalı benim bildiğim 3-4 yıl oldu. Küçümsenmeyecek bu süre içinde Muzaffer İzgü adı en küçük sanat evlerinden birine verilmediğine göre, 
a- En küçük bir konuda anlaşamadıkları bilinen iki CHP’li belediye başkanı Muzaffer İzgü adınının Aydın’dan silinmesi konusunda anlaşmaya mı vardılar?
b- Efeler Belediyesi’nin uzunca süre üstünde çalıştıkları söylenen Muzaffer İzgü “Öykü Yarışması” bir yıldan bu yana hâlâ tasarı aşamasında mıdır? 
c- Muzaffer İzgü’nün uzunca süre Hasan Efendi Mahallesi’nde yaşadığının bilindiğini anımsatarak, aile görüşü hakkında kaygıları varsa, sınıf arkadaşım, (oğlu) sevgili Ahmet Şahin İzgü ile her iki belediye başkanına ziyaret etmeye hazırım.

Başta Aydınlılar olmak üzere, tüm sanatsever dostları bu konuda yanımda görmek isterim.

Unutmayın ki, Dr.Hidayet Sayın ve Muzaffer İzgü sadece Aydın’ın değil, Anadolu’nun aydınlık yüzleridir.

MUZAFFER İZGÜ KİMDİR?

29 Ekim 1933’de Adana’da doğan Muzaffer İzgü, birçok okulda öğretmenlik yaptı.

İlk yazıları 1959’da Aydın’da çıkan Hüraydın Gazetesi’nde yayınlanan İzgü’nün Akbaba dergisinde öyküleri, Milliyet ve Akşam gazetelerinde röportajları yayınlandı.

İlk kitabı ‘Gecekondu’, 1970’da Remzi Kitabevi’nden çıkan İzgü’nün birçoğu çocuk kitabı olmak üzere 100’ün üzerinde eseri yayınlandı. İzgü, Türkiye'nin en çok okunan gülmece, genç ve çocuk kitapları yazarlarındandı. 107 kitap, 200'e yakın radyo oyunu yazmıştır.

Sepetim