0.542. 537 86 70

Çankır: “Devletin ve hizmetin sizi, bizi olmaz.”

CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’na gönderme yaptı: “Aydın Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ Genel Müdürlüğü devletin bir parçasıdır. Halka hizmet eder. Önünüzdeki protokolü imzaladığınızda emin olun ki Aydın Halkı kazanacaktır.”

2018-03-16

www.aydinsafak.com’un haberi bu gün Aydın’da gündem yarattı.

Haber Koordinatörümüz Hasan Kadife’nin Orman ve Su İşleri Bakanlığı Veysel Eroğlu’nun Aydın’a geldiğinde yaptığı ve Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu’na gönderdiği, “Söz verdiğin Didim Beşparmak ve Söke Sarıçay Barajları’nı yapmayacaksan bize ‘Biz yapamayacağız, Sayın Cumhurbaşkanımızdan, Sayın Bakanımızdan rica ediyoruz hükümet yapsın’ desin, biz yapalım..” şeklindeki mesajına CHP İl Başkanı Ali Çankır’dan da cevap geldi.

Başkan Çankır yaptığı basın açıklaması ile Aydın BŞB’yi haklı çıkarmaya çalışan açıklamalarda bulundu..

CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır’ın basın açıklaması şöyle:

“Değerli Basın Mensupları;

Bugün kentimizi ziyaret eden Sayın Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Sarıçay ve Beşparmak Barajları’na ilişkin yaptığı açıklama kamuoyunu yanıltmaktadır.

Buradan anlıyoruz ki AKP İl Başkanı ve Milletvekilleri Sayın Bakan’ı yanlış bilgilendiriyorlar.

Sayın Bakan AKP Büyükşehir Meclis Üyeleri’ne dahi sorsaydı, işin aslını net olarak öğrenebilirdi.

Bilindiği üzere Didim, Kuşadası ve Söke’nin su ihtiyacını karşılamak üzere Aydın Büyükşehir Belediye Meclisimiz 09.05.2017 tarihinde her iki baraja ilişkin yapım ve borçlanma kararı almıştır.

Akabinde Sarıçay ve Beşparmak barajlarının yapım bedellerinin Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından ödenmesini esas alan protokoller imza altına alınmış, 16.06.2017 tarihinde DSİ 21. Bölge Müdürlüğü’ne sunulmuştur.

Tahmini bedelin 1.000.000 TL olacağı hesaplanan barajlarımızın tüm ihale ve yapım süreçleri ASKİ ve DSİ tarafından yürütülecek ve ödemesi Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılacaktır.

Ancak su faturalarının halkın üzerindeki siyasi etkisi de göz önünde bulundurularak, Büyükşehir Belediyemizin her sürecini hazırladığı baraj projeleri; 9 aydır siyasi hesaplar uğruna Bakan Bey’in masasında bekletilmektedir.

Devlette işleyişin yönetmeliklerle ve kanunlarla düzenlendiğini Sayın Bakan’ın bizden daha iyi bildiğinden eminiz.

Sayın Bakan’a ve AKP’li yöneticilere sesleniyoruz.

Devletin ve hizmetin sizi, bizi olmaz.

Aydın Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ Genel Müdürlüğü devletin bir parçasıdır. Halka hizmet eder. Önünüzdeki protokolü imzaladığınızda emin olun ki Aydın Halkı kazanacaktır.

İmza sonrasında hiçbir tereddütünüz olmasın, Aydın Büyükşehir Belediyemiz en kısa zamanda üstüne düşeni yapacaktır.

Saygılarımla..”

Sepetim