0.542. 537 86 70

Çerçioğlu aday gösterilmiyor…

Hakkında ihaleye fesat karıştırmak, edimin ifasına fesat karıştırmak, görevi kötüye kullanmak ve evrakta sahtecilik iddiasıyla Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianame üzerine Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanacak olan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun yerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başka başka isim aradığı iddia ediliyor…

2018-09-01

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yerel seçim öncesi üstünü çizdiği ileri sürülen belediye başkanlarının listesi ortaya çıktı. Aralarında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile 15 ilçe belediye başkanının da yer aldığı liste partide deprem etkisi yaratırken, Muğla, Aydın ve Çanakkale için de başka isimler arandığı iddia ediliyor…

CHP Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun, partili belediye başkanların bazılarını başarısızlığı, bazılarını hakkında Genel Merkez'e yapılan şikâyet ve açılan yolsuzluk davaları nedeniyle, bazılarını ise vatandaş tarafından sevilmemeleri ve halkla arasında büyük kopukluk olduğu için üzerini çizdiği ileri sürüldü.

Yeni Asır Gazetesi’nden Fatih Şendil’in haberi Aydın’da siyasi kulislere bomba gibi düştü.

Habere göre; Kılıçdaroğlu’nun örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kağan Salıcı ve birkaç kurmayı ile birlikte partinin kaleleri olarak görülen İzmir, Muğla, Aydın gibi illerin belediye başkan adaylarını belirlemek için görüşme yaptıkları ve bu iller için başka isimler arandığı iddia ediliyor.

Bilindiği gibi Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu hakkında ihaleye fesat karıştırmak, edimin ifası, görevi kötüye kullanmak ve evrakta sahtecilik iddiasıyla Aydın Cumhuriyet Başsavcılığınca açılmış 11 dava bulunuyor.

CHP’de İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmak isteyen Tuncay Özkan’ın hazırladığı listeden sonra Kılıçdaroğlu’nun yerel seçim öncesi üstünü çizdiği ileri sürülen belediye başkanlarının listesi ortaya çıktı. Aralarında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile 15 ilçe belediye başkanının da yer aldığı liste partide deprem etkisi yaratırken, Muğla, Aydın ve Çanakkale için de başka isimler arandığı iddia ediliyor..

24 Haziran seçimi sonrası başlayan krizi aşamayan CHP’de koltuğu bırakmamak için her yolu deneyen ve bu tavrıyla seçmeninin bile hakaretlerine maruz kalan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve varisi olduğu iddia edilen Oğuz Kağan Salıcı ile birlikte şekillendirmeye çalıştığı belediye başkan adayları listesi ele geçirildi.

CHP kulislerinde konuşulan listede adı geçen belediye başkanlarının yerlerine geçecek bazı isimlerin belli olduğu ve bazı başkanların ise belirlenmesi için çalışmaların sürdüğü öğrenildi

TEK TEK ELEDİ

Siyasi hayatının en zor günlerini geçiren ve son seçimi olarak görülen Kemal Kılıçdaroğlu’nun, partili belediye başkanların bazılarını Muharrem İnce'ye yakınlığı, bazılarını başarısızlığı, bazılarını hakkında Genel Merkez'e yapılan şikayet ve açılan yolsuzluk davaları nedeniyle, bazılarını ise vatandaş tarafından sevilmemeleri ve halkla arasında büyük kopukluk olduğu için üzerini çizdiği ileri sürüldü.

Koltuk direnişi yüzünden kendi Parti Meclisi'nde bile kan kaybeden Kılıçdaroğlu’nun, örgütlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kağan Salıcı ve birkaç kurmayı ile birlikte partinin kaleleri olarak görülen İzmir, Muğla, Aydın gibi illerin belediye başkan adaylarını belirlemek için görüşme yaptıkları öğrenildi.

İddiaya göre Kılıçdaroğlu’nun İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile birlikte 16 ilçe belediye başkanının ismini çizdiği ileri sürüldü.

AYDIN, MUĞLA ÇANAKKALE

CHP lideri Kemal kılıçdaroğlu’nun isminin üstünü çizdiği öne sürülen başkanlar arasında Aydın, Muğla, Çanakkale belediye başkanları ile bu 3 ilin ilçe belediye başkanlarının da yer aldığı ileri sürülüyor.

Sepetim