0.542. 537 86 70

Çerçioğlu: “Ben sorumlu değilim…”

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun İçişleri Bakanlığı’nca hakkında yürütülen ön inceleme ve araştırma soruşturmasında verdiği ifadede kendisini kurtarmak için sorumluluğu personelinin üzerine attı…

2018-03-21

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun İçişleri Bakanlığı’nca hakkında yürütülen ön inceleme ve araştırma soruşturmasında verdiği savunmasında olaydan (ihaleden) kendisinin haberi olmadığını ve imzası bulunmadığını belirterek topu personelinin üzerine attı.

Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü’nün (ASKİ), 27.2.2015 tarihinde 2015/20034 kayıt numarası ile pazarlık usulü yaptığı “Danışmanlık Hizmet Alım” ihalesinde yaklaşık maliyet icmal cetvelinin düzenlenmediği, iş deneyim belgesi istenmesi gerekirken istenmediği ve ihalenin Özlem Çerçioğlu’nun talimatı ile yapıldığı iddiası ile İçişleri Bakanlığı Mülkiye Baş Müfettişi Zafer Ataman tarafından savunması istendi.

Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu, Avukatı Evrim Karakoz aracılığı ile yaptığı savunmasında; “ihale sürecinde ihale ve harcama yetkilisi olmadığı”nı belirterek tüm işlemlerin ASKİ Genel Müdürlüğü’nce yapıldığını ve söz konusu ihalede “sözlü ve yazılı talimatı” bulunmadığını beyan ederek “olaydan Mülkiye Müfettişi’nin ifadesine başvurulması” ile haberdar olduğunu söyledi.

OLAYIN GEÇMİŞİ…

İçişleri Bakanlığı Mülkiye Baş Müfettişi Zafer Ataman, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu hakkında ASKİ’de yapılan hizmet alım ihalesi ile araştırma ve ön inceleme başlattı.

İçişleri Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı’nın 8.2.2015 günlü görev emri gereğince Özlem Çerçioğlu’nun yazılı savunması istendi.

ASKİ Genel Müdürlüğü, 27.2.2015 tarih ve 2015/20034 kayıt numarası ile pazarlık usulü danışmanlık hizmeti satın alma ihalesine çıktı. 9.3.2015/31.12.2105 tarihlerini kapsayan danışmanlık hizmet alım ihalesi Özlem Çerçioğlu’nun Danışmanı Erkan Karaarslan’ın (FETÖ firari sanığı) MUHKEM şirketine 163 bin TL bedel karşılığı verildi.

MİNİ YORUM..

Özlem Çerçioğlu, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişi Zafer Ataman’ın hakkında başlattığı araştırma/ön inceleme sonucunda verdiği ifadesinde “yapılan ihaleden benim haberim yok. İhale gerçekleştirme ve harcama yetkilisi de değilim. Bu ihalede benim sorumluluğum yok. İhale Komisyonu Başkanı da değilim. Sözlü ve yazılı talimatım yok. Hiçbir yerde imzam yok. Sorumlu ASKİ yöneticileridir” mealinde savunma yapmış..

Peki, ASKİ Yönetim Kurulu Başkanı kim?

Özlem Çerçioğlu…

İhale kime verildi?

Özlem Çerçioğlu’nun Danışmanı Erkan Karaarslan’ın MUHKEM şirketine…

Hem ASKİ Yönetim Kurulu Başkanı olacaksınız hem de yapılan ihale Danışmanınız Erkan Karaarslan’ın şirketine verilecek.

Ve sizin bundan haberiniz olmayacak?

Sayın Çerçioğlu;

Siz Aydın BŞB’nin başkanı değil de Tapu Müdürü müsünüz?

Buna kargalar bile güler..

Sepetim