0.542. 537 86 70

Çerçioğlu: “Halkın isteği olacak..”

TOPUKLU EFE TARTIŞMALARA SON NOKTAYI KOYDU… Kuşadası ilçesinde 1994 yılından bu yana pek çok kez satışa çıkartılan ve birçok tartışmaya konu olan 10 bin metrekarelik arazi, 24 Haziran seçimlerinin ardından yeniden tartışma yarattı. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Kuşadası Tariş arazisi üzerinden siyaset yapılmaya başlanılması üzerine bir kez daha açıklama yaparak tartışmalara son noktayı koydu..

2018-07-08

AK PARTİLİLERİN KUŞADASI VE AYDIN HALKINI KANDIRMAYA ÇALIŞTIKLARI ORTAYA ÇIKTI...

Son günlerde Kuşadası Tariş arazisi olarak bilinen arazide yapılan proje ile ilgili olarak AK Partililer tarafından kamuoyuna maksatlı olarak yanlış bilgilendirme yapılması üzerine gelen açıklamada “Halk ne istiyorsa o olacak” denildi.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Kuşadası TARİŞ arazisi için hazırlanan projenin tüm kurumlar tarafından onayının alındığını belirterek, “Bu projemiz de siyasi malzeme yapılmak isteniyor” dedi.

Kuşadası Tariş arazisi olarak bilinen arsaya ilişkin olarak son günlerde yazılı, görsel ve sosyal medyada vatandaşları yanıltmak maksadına yönelik olarak yanlış bilgilerin paylaşılması üzerineAydın BŞB tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Kuşadası Tariş arazisi olarak da bilinen arazide yapılan proje ile ilgili olarak bazı siyasi partilerin kamuoyunu maksatlı olarak yanlış bilgilendirmeye çalışmaları nedeniyle kamuoyunu doğru bilgilendirmek için bir açıklama yapılması gerekmiştir.

Kuşadası Tariş arazisi yaklaşık 10.000 metrekare büyüklüğünde bir alan olup 25 milyon lira bedelle Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılmıştır.

Akabinde halk oylaması yapılarak; yeraltı otoparkı, 2 adet tescilli binanın restorasyonu ile zeminde 550 metre kare alana sahip 4,5 katlı; içinde sergi salonu, sanat galerisi ve halkımızın hizmet alması için Denizcilik Daire Başkanlığı Hizmet alanı ve ASKİ Genel Müdürlüğü veznelerinin bulunduğu hizmet binası yapılmak üzere projelendirmiştir.

Geri kalan alan ise kent meydanı ve yeşil alan olarak bırakılmıştır.

Dolayısı ile yaklaşık 9.000 metrekare alan açık ve yeşil alan olarak projelendirilmiştir. Hazırlanan bu proje tüm kamu kurumlarının onayından geçmiş ve bu projeye uygun olarak imar planı oluşturulmuştur.

Bu çerçevede bilinmelidir ki; Aydın Büyükşehir Belediyesi halkımız ne isterse onu gerçekleştirmektedir ve gerçekleştirecektir.”

Hatırlanacağı üzere, CHP’li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, araziyi 2016 yılında Tariş'ten 25 milyon liraya satın aldıklarını belirterek, arazinin ne şekilde değerlendirileceğine referandumla karar vereceklerini açıklamıştı.

Çerçioğlu, daha sonra referandum sandığında ilk oyu yeşil alan yönünde kullanmış, "O sandıktan ne çıkarsa, onu yapacağıma şimdiden söz veriyorum. Burada bina, çok katlı apartman olmayacak, sizin istediğiniz olacak. Herkes sandığa saygı duysun. Ben biliyorum o sandıktan yeşil alan çıkacak. Gençlerimizin spor yapacağı, çok düşük rakamlara çay ve kahvesini içebileceği mekânlar çıkacak" demişti.

“HALKIN İRADESİNE SAYGILIYIZ…”

Aydın BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu gerçeği yanasıtmayan siyasi maksatlı açıklamalarla kamuoyunun aklının karıştırılmak istendiğini belirterek Haber Koordinatörümüz Hasan Kadife’ye şöyle konuştu.

 “Kuşadası’nın gerçek sahipleri olan halkımızın geniş katılımıyla gerçekleştirilen halkoylamasında vatandaşlarımızdan gelen talepler bu arsada yeşil alan, yeraltı otoparkı, meydan ve kültür merkezi yapılması yönünde olmuştur. Bunun üzerine Büyükşehir Belediyemiz halkımızın tercihlerini ve alanda yeralan koruma altındaki tescilli binaları da kapsayan bir Proje oluşturmuştur. Hazırlanan Projede söz konusu alanda park ve kent meydanı ile kültür merkezi ve Denizcilik Daire Başkanlığı olarak halkımıza hizmet verecek bir bina yer almaktadır. Ayrıca proje alanının altı  yeraltı otoparkı olarak değerlendirilirken koruma altında olan binalar da kafe olacak şekilde restore edilecektir. Halkımızın istekleri doğrultusunda Büyükşehir Belediyemiz tarafından hazırlanan proje Kültür Varlıkları Koruma Kuruluna sunulmuş ve Kurul tarafından da uygun bulunarak onaylanmıştır. Tariş alanı projesi Kültür Bakanlığında devam etmekte olan prosedürün tamamlanmasının ardından Büyükşehir Belediyemiz tarafından hayata geçirilecektir. Kuşadası’nın gözbebeği Tariş alanında farklı beklentileri olanlar şunu unutmamalıdırlar ki Aydın Büyükşehir Belediyesi herşeyin üstünde halkın iradesine saygı duymaktadır. Kuşadası Tariş alanına ilişkin yapılan halkoylamasında halkımız iradesini açık bir biçimde ortaya koymuştur. Demokrasi ve hukuk devletine olan inancımız ve vatandaşlarımızdan aldığımız destek ile Kuşadası Tariş alanında halkımızın bizzat oylarıyla belirledikleri ve istedikleri bu eserler yer alacaktır.”

AK PARTİLİLER KUŞADASI TARİŞ ARAZİSİ ÜZERİNDEN KAMUOYUNU YANILTICI ÇALIŞMALAR YAPMAYA BAŞLAYINCA AYDIN BŞB YANLIŞ BİLGENDİRMELERE TOKAT GİBİ AÇIKLAMA İLE CEVAP VERDİ...

 

Sepetim