0.542. 537 86 70

Çerçioğlu’ndan İmar Daire Başkanlığı istemiş..

İsabeyli Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde ismi imar yolsuzluğu iddiaları ile anılan AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim’in, Aydın’ın Büyükşehir statüsüne kavuşmasının ardından Başkan Özlem Çerçioğlu’ndan kendisine İmar Dairesi Başkanlığı görevinin verilmesini istediği ortaya çıktı.

2020-06-21

AYDIN ŞAFAK (ÖZEL)

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin oluşumu ile birlikte İsabeyli Belediyesi kapatılarak Nazilli Belediyesi’ne bağlandı. Belediye Başkanlığı bu nedenle düşen Bekir Kuvvet Erim’in yapılan seçimlerde de Özlem Çerçioğlu’nun seçilmesi için çalıştığı siyasi kulislerde dillendirildi. Kapatılan Belediyenin araçları da Büyükşehir’e devredildi. (Daha sonra Aydın 1. İdare Mahkemesi araçların Nazilli Belediyesi’ne devrine karar verdi ve araçların iadesi gerçekleşti.)

İddiaya göre, Yerel Seçimlerin hemen ardından Bekir Kuvvet Erim Başkan Özlem Çerçioğlu’nu ziyaret ederek kendisine İmar Daire Başkanlığı görevinin verilmesini talep etti. Ancak Özlem Çerçioğlu İsabeyli Belediye Başkanlığı döneminde ismi imar yolsuzlukları ve İsabeyli’yi parsel parsel satmakla anılan Bekir Kuvvet Erim’in bu talebini kabul etmedi.

2018 Genel Seçimleri ile AK Parti Aydın Milletvekili seçilen Bekir Kuvvet Erim’in, 2019 yılı mahalli idareler seçimlerinde Cumhur İttifakı Adayı Haluk Alıcık’ı desteklemediği ve Özlem Çerçioğlu’nun desteklediği Cumhur İttifakı Adayı Kürşat Engin Özcan’ın seçilmesi için çalışmaları yaptığı ve Haluk Alıcık’a seçim kaybettirdiği siyasi kulislerde dillendirildi. Seçimlerin hemen ardından ise Kürşat Engin Özcan’ı makamında ziyaret ederek hayırlı olsun dileğinde bulundu.

ARSA SPAKÜLATÖRÜ SUÇLAMASI

Daha sonra Nazilli Kaymakamı İbrahim Küçük’ün, Mersin Vali Yardımcılığı’na atanmasının ardından verilen veda yemeğine katılan Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ile ters düştü. Kaymakam Küçük veda yemeğinde üstü kapalı sözlerle Milletvekili Bekir Kuvvet Erim’i ima ederek “Tepeden inmeci ve kendi kafasına göre hareket eden insanların buraya verecek oldukları her hangi bir hizmetin olmadıklarını düşünüyorum. Akşam yatıp yarın kalkıp imarda nasıl bir şey olursa, hangi hazine arazisi üzerinden ne kadar ne kazanırım diye hesap edenlerin ne Nazilli’ye ne Aydın’a ne de Türkiye’ye faydalarının olmayacağını bir kez daha ifade ediyorum. Biz rantçının, arsa spekülatörlerinin, orada burada çalışan kamu görevlilerinin görevleriyle ve pozisyonlarıyla oynamayı adet haline getiren hiç kimsenin esiri olmadık, hiç kimseye boyun eğmedik. Arsalarınıza ve cüzdanlarınıza sahip çıkın” sözleri ile gönderme yaptı.

ÇERÇİOĞLU’NU NEDEN HEDEF ALDIĞI ORTAYA ÇIKTI..

2009 yılında Belediye Başkanlığı dönemiyle ilgili hakkında “Resmi evrakta sahtecilik, ihaleye fesat karıştırmak, görevini kötüye kullanmak v.b.” suçlaması ile Nazilli Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı, görev yaptığı dönemle ilgili Aydın Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Organize Şubesi tarafından düzenlenen yolsuzluk operasyonunda gözaltına alındığı, “Vergi kaçırdığı, vergi kaçırmak için usulsüzlük yaptığı” Maliye ve Savcılık tarafından hakkında inceleme başlatıldığı da bilinen Bekir Kuvvet Erim’in milletvekili seçildikten sonra sürekli Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu eleştirmesinin altındaki gerçek nedenin kendisini İmar Daire Başkanı yapmaması olduğu ortaya çıktı.

ADÜ’nün Akademik Yılı açılışında Milletvekili Mustafa Savaş ile arasında geçen “omuz attı” tartışması üzerine Milletvekili Erim’in, Özlem Çerçioğlu için “Ben Mustafa Savaş'ın yerinde olsaydım, o kadına tekme tokat girer ayağımın altına alırdım. Dua etsin orada ben yoktum” şeklinde kadına şiddet içeren sözler sarf etmesinin altında geçmişin kuyruk acısı yattığı ortaya çıktı.

Ortaya çıkan o gerçek de şöyle:

AK Parti Milletvekili Bekir Kuvvet Erim'in, 2014 yılında AK Parti’den belediye başkan adayı gösterilmeyince MHP Adayı Haluk Alıcık'a karşı CHP'den aday olabilmek için kulis çalışmaları yaptı ve isteğini yakından tanıdığı Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile paylaştı. Erim’in yoğun ikna çabası Çerçioğlu tarafından kabul görmedi ve o dönem Ferda Erkut Çağlar CHP’den aday gösterildi.

DYP'den SHP'ye, ANAP'tan AK Parti'ye ve hatta CHP'ye kadar değişik siyasi kulvarlarda siyasi ralli yapan Milletvekili Bekir Kuvvet Erim icraatları ile de Aydın siyasetinde tepki çekiyor.

Sepetim