0.542. 537 86 70

Çerçioğlu’nun jeotermal kurmayları…

KURMAYLARIN HİÇ BİRİ AYDINLI DEĞİL…

2017-06-09

Aydın Büşükşehir Belediyesi’nin 10 milyon TL sermayeli AYJEOTERMAL A.Ş. yönetim kuruluna atanan isimlerin jeotermal ile hiçbir bağlantısı olmadığı gibi jeotermal konusunda bilgi sahibi olmadıkları da ortaya çıktı.

30 Mayıs 2017 tarih ve 9336 sayılı Ticaret Sicil Gazetesi’nin 811. sayfasında yayınlanan AYJEOTERMAL A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanlığına Aydın BŞB Ulaşım Şube Müdür Vekili Ferhat Acar atandı.

Şirketin Yönetim Kurulu Başkan Vekilliğine ise Başkan Özlem Çerçioğlu’nun Sekreteri Gökçen Çavuşoğlu gitirildi. Bunun yanı sıra Aydın BŞB Hukuk Müşaviri Raşit Üstün yönetim kurulunda görevlendirildi.

5 kişiden oluşan AYJEOTERMAL A.Ş’nin Yönetim Kurulu’na Özlem Çerçioğlu tarafından ataması gerçekleştirilen kişilerden biri halen Kuşadası’nda Avukatlık yapan Adalet Bakanlığı Eski Teftiş Kurulu Başkanı, Yargıtay 9. Hukuk Dairesi Başkanı Ahmet Şükrü Seçkin, bir diğer isim ise Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Halil Vecdi Sayar.

Aydın Büyükşehir Belediye kadrolarının işin ehli olmayan ellere teslim edilmesi belediyedeki hizmet anlayışını da gözler önüne seriyor. Jeotermal ile uzaktan yakından hiçbir ilgisi bulunmayan 5 kişinin Özlem Çerçioğlu tarafından Aydın için önemli bir kuruluş olan Ayjeotermal A.Ş’nin Yönetim Kurulu’nda görevlendirilmesi Aydın BŞB’nin jeotermal konusuna da yaklaşımını da gözler önüne seriyor.

GERÇEK ORTAYA ÇIKTI…

Jeotermal ile bağlantısı olmayan bu 5 kişinin Ayjeotermal Yönetim Kurulu’na neden atandıkları gerçeği de su yüzüne çıktı.

Yönetim Kurulu’na atanan ve Aydın BŞB’de çalışan Ferhat Acar, Gökçen Çavuşoğlu ve Raşit Üstün’ün BŞB Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun en yakınındaki isimler olduğu biliniyor. Şirket Yönetim Kuruluna Çerçioğlu’nun her dediğini yapacak isimlerin seçilmesi ise şirket üzerinde söz sahibi olduğu anlamını taşıyor.

Diğer iki kişiden biri olan Ahmet Şükrü Seçkin ise Aydın BŞB ile Efeler Belediyesi arasında süren mal paylaşımı davalarını yakından takip eden isimlerden biri. Ayjeotermal Yönetimine atanan Ahmet Şükrü Seçkin, Kuşadası’nda Erdoğan Tuncer isimli kişi ile aynı ofisi kullanıyor. Aynı zamanda Ahmet Şükrü Seçkin’in iş ortağı olan Erdoğan Tuncer, Özlem Çerçioğlu’nun da yakın dostu olan FETÖ tutuklusu Aydın Eski Cumhuriyet Başsavcısı Ekrem Yiğit’in referansı ile ASKİ’den iş almaya çalışılan bir avukat.

Şirketin Yönetim Kuruluna atanan Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Halil Vecdi Sayar’ın da Can Dündar ve Erdem Gül’ün “MİT Tırları Davası”nda iki kez müebbet hapis istemiyle yargılanmasına tepki gösteren ve “Can Dündar ve Erdem Gül'ün yazdıkları suçsa biz de bu suçu yapıp kendimizi ihbar ediyoruz” diyerek kendilerini ihbar eden isimler arasında yer aldığı bilgisine ulaşıldı.

Öte yandan Özlem Çerçioğlu tarafından Ayjetormal A.Ş. Yönetim Kurulu’na atanan isimlerin hiç biri Aydın’lı değil.

Sepetim