0.542. 537 86 70

Çerçioğlu’nun riskli seçimi…

CHP’nin yaptırdığı kamuoyu araştırmalarında Cumhur İttifakı’nın Adayı önde gidiyor… Aydın’ı riskli iller arasına alan CHP Aydın’daki seçimi kaybetmemek için genel merkezce oluşturulacak bir ekiple seçim çalışması yürütecek..

2019-02-27

CNN TÜRK Muhabiri Ünal Kaya, CHP’de devam eden MYK toplantısından önemli notlar paylaştı. Kaya, CHP’nin 31 Mart seçimlerinde almak istediği ya da elinde bulundurduğu illeri kaybetmemek için yaptığı çalışmalar hakkında detayları aktardı.

İŞTE ÜNAL KAYA'NIN CHP GENEL MERKEZİNDEN NOTLARI

“Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, hem kampanya süreci hem de il il yaptığı bir takım planlamalar hakkında konuşmalar yapıyor. Bu kapsamda öne çıkan iki başlıktan biri CHP’nin almaya çalıştığı illere yönelik özel ekiplerin kurulması. Bu iller içerisinde CHP’nin elinde bulunmayan Ankara, İstanbul, Adana, Bursa, Mersin ve Antalya gibi Büyükşehirler başta geliyor. Özellikle bu illerde kampanyayı yerinde izleyecek ve çalışmaları yürütecek özel ekipler kurulacak ve seçmenden alınan bilgiler doğrultusunda gereken müdahaleleri yapacaklar."

İŞTE CHP'NİN BELİRLEDİĞİ KRİTİK İLLER LİSTESİ

"MYK’da konuşulan ikinci başlık ise CHP’nin elinde olan ya da almaya yakın olduğu iller. CHP’nin % 5 farkla kazandığı ya da % 5 farkla kaybettiği illerden bahsediyoruz. İşte bu kritik illerde de seçim kampanyasını hazırlayacak ve çalışmalarını sürdürecek ekiplerin hazırlanması konuşuluyor. Bolu, Çanakkale, Sinop, Yalova, Aydın, Muğla, Hatay gibi pek çok il de kritik iller sıralamasında. Bu illerin kritik iller olarak sıralanmasının sebebi, kamuoyu araştırmalarında Cumhur İttifakı’nın önde çıkması. İşte bu illeri elinden kaybetmek istemeyen CHP, oluşturduğu ekiplerle bu illerde çalışmalarını sürdürecek.”

Sepetim