0.542. 537 86 70

Çevre İl Müdürü’ne “silahla tehdit” soruşturması…

Asaleti Van’da olan ve 7 yıldır Aydın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nü vekâleten yürüten Mehmet Taha Al hakkında Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı’nda “silahla tehdit ve hakaret” iddiasıyla soruşturma başlatıldığı ortaya çıktı.

2018-07-08

Savcılığın 06.11.2017 tarih ve 2017/24131 sayılı soruşturma dosyası ile hakkında soruşturma açılan Aydın Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mehmet Taha Al’ın, Müdürlüğüne bağlı denetimlerde mevzuat kapsamında yapılması gereken iş ve işlemlere engel olduğu, personel üzerinde baskı kurarak sahada görülen eksikliklerin Çevresel Denetim Tutanakları’na geçirilmesine engel olduğu, görevli personeli tehdit ve hakaret ettiği iddia edildi.

Bu durumu işletmeciler üzerinde baskı aracı olarak kullanarak menfaat sağladığı da iddia edilen Aydın Çevre Müdürü Mehmet Taha Al’ın şu an İzmir’de görevli Şube Müdürü Baytekin Bülbül, İl Müdür Yardımcısı Emine Mine Sert ile birlikte işletmeciler, yatırımcılar ve müteahhitler ile menfaat ve çıkar ilişkisi kurduğu şikâyet konusu yapıldı.

Kurum çalışanlarının şikâyeti üzerine açılan Savcılık soruşturmasının sürdüğü öğrenildi. Bakanlık Müfettişlerinin de konudan haberdar olduğu öğrenilirken birtakım çevresel denetimlerde, İl Müdürlüğü personelleriyle ilgili rüşvet içerikli duyumlar alındığı ve bunun Çevre İl Müdürü Mehmet Taha Al’a sözlü olarak iletildiğinde tedbir almadığı belirtildi.

İddialar arasında görevini yasalara uygun yapmak isteyen personelin İl Müdürü tarafından makamına çağrılarak silahla tehdit ettiği de bulunuyor.

Silahlı tehdit iddiası kayıtlara şöyle geçti:

“İl Müdürü tarafından silahla tehdit edilmekteyiz. İl Müdürü, bizleri makamına çağırarak, üzerine ruhsatlı siyah renkli, boş kovan atım yeri parlak krom renkli ve koyu renk yarım deri kılıf içerisinde bulunan silahıyla sürekli bir biçimde tehdit etmekte, bununla da yetinmeyip, ‘İzmir’deki adamlarımı ve Manisa’daki kardeşimi getirir sizi dövdürürüm” şeklinde tehditlerde bulunmaktadır. İl Müdürü her ortamda kavgayı çok sevdiğini ifade etmekte, cesaretine güvendiğini ancak fiziki gücünün yetmediği durumlarda ise silahına müracaat ettiğini dile getirerek personel üzerinde korku yaratmaktadır. Göreve giden personellere Çevresel Denetim Tutanaklarını kastederek ‘keleşleri de almışsınız gidiyorsunuz’ şeklinde ifade kullanarak şiddet eğilimini personel üzerinde psikolojik baskı aracı olarak kullanmaktadır. İl Müdürü M. Taha AL personelleri makamına çağırarak, İl Müdür Yardımcısı ve şube müdürleri aleyhinde ağza alınmayacak derecede küfürler etmekte ve hakaretlerde bulunmaktadır. İl Müdürlüğü bünyesinde çalışan taşeron çalışanları sürekli işten atma ile tehdit ederek, yalancı şahitliğe ve tanıklığa zorlamaktadır.”

Soruşturmanın nasıl sonuçlanacağı merakla bekleniyor...

Sepetim