0.542. 537 86 70

Çevre Müdürü Taha Al, sen ne iş yaparsın?!

Eyyy Taha Al!.. Oturduğun koltuk sana sefa süresin diye verilmedi? Rahat koltuğundan bir kalk da Didim imarında neler olup bitiyor bir bak! İmara aykırı yapıların yıkımı için görevini yap Bay Taha görevini!.. İmarın ırzına geçiliyor seyirci kalma..

2020-06-15

31 Aralık 2017 tarihinden önceki binaları kapsayan “İmar Barışı Kanunu” Didim’i “Kaçak yapı cenneti”ne çevirirken, İmar Barışı’nı fırsata çeviren açıkgözler Didim Belediyesi yetkililerinin göz yumması ve Aydın Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün de konuya duyarsız kalması sonucu ilçede bir imar katliamı yapıyorlar.

* * *

“İmar Barışına aykırı” kaçak yapıların gündem oluşturduğu Didim’de “rüşvet” iddialarının ardı arkası kesilmiyor, hem İmar Barışı Yasası’na aykırı yapılar yapanlar hem de buna göz yumanlar için ayrı ayrı rant kapıları oluşturduğu kamuoyunun öncelikli konusu oluyor.

Bir yandan Didim’de “İmar Barışı” bahanesi ile kaçak katlar inşa ediliyor ve ruhsat veriliyor..

* * *

Öte yandan “İmar Barışı”nı fırsata çevren açıkgözlerin Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay’ın göz yumması ile Didim’de adeta bir imar katliamı yaptığı iddiaları ayyuka çıkıyor.

Rant uğruna her türlü imar aykırılığına meyilli müteahhitlerin fırsata dönüştürdüğü “İmar vurgunlarını” ise Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü uzaktan seyrediyor.

* * *

Yasaya aykırı olan yapıların seviye tespit tutanakları imzalanarak yasal hale sokuluyor ve “rüşvet adı altında” paralar alındığı iddiaları dillerden düşmüyor. Bizler ise tüm bu olan biteni haberleştirip Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’ne ihbarlar yaptığımız halde Didim ve Aydın imarının namusu kendisine teslim edilen Kurum Müdürü Taha Al koltuğunda rahat rahat oturuyor..

Eyyy Çevre Müdürü Taha Al!...

31 Aralık 2017 tarihinde yürürlüğe giren İmar Barışı’na aykırı Didim’deki tüm yapıların ortaya çıkarılması için bu güne kadar neler yaptın?

2018 ve 2019 yılında yapılan inşaatları incelemeye aldın mı?

Hangi müteahhitlerin seviye tespit tutanaklarının imzalandığı ve kimlere iskân ruhsatı verildiğini ortaya çıkarmak için görevini yapmaktan neden kaçınıyorsun?

* * *

Eyyy Çevre Müdürü Taha Al!..

Hatırlarsan Didim’de “İmar Barışı”nı fırsata çevirmesine göz yumulanlar arasında Medusa Disko’nun da bulunduğunu yazmış denize sıfır alanda iki katlı bir yapı ve 2 bin metrekare alan kazandırıldığı iddialarını tarafınıza ihbar etmiştik.

Çağlar Yıldırım’ın sahibi olduğu Medusa Disko’nun yasaya aykırı (kaçak" olduğu iddia edilen inşaatını Didim Belediyesi legal hale getirme gayretine girerken Denize sıfır 2 bin metrekare alanla ilgili Aydın Çevre ve Şehircilik İl Müdürü olarak sen hangi işlemi yaptın?

Garibanın deniz kenarında yaptığı derme çatma yerleri yıkılırken Medusa Disko’nun 2 bin metrekare kaçak kıyağına neden seyirci kalıyorsunuz?

* * *

Son olarak yine CHP’li Belediye Meclis Üyesi Kerim Küsmez’e ait Altınkum Mahallesi, Gevrek Mevkii 4800 Ada 15 No.lu parsel üzerindeki inşaatın çatı katının yasaya aykırı yapıldığı ihbarında bulunarak 683 metrekare arsa üzerinde inşa ettiği binanın çatı katının en üst kat ile birleştirilerek dubleks daire haline getirildiğini haberleştirdik. (Haberi okumak için lingi tıklayınız.. http://www.aydinsafak.com/didim-de-bir-imar-usulsuzlugu-iddiasi-daha-h3930.htm)

Yaptığımız her haberden sonra Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nü göreve davet ettik.

Eyyy Taha Al!..

Oturduğun koltuk sana sefa süresin diye verilmedi?

Rahat koltuğundan bir kalk da Didim imarında neler olup bitiyor bir bak!

İmara aykırı yapıların yıkımı için görevini yap Bay Taha görevini!..

Sit Alanına 7 katlı bina dikilir,

Susarsınız?

1. Derece Sit Alanına kaçak inşaat yapılır,

Susarsınız?

Sahi siz Aydın’da ne iş yaparsınız?

Bu işlerin neresindesiniz?

İmara aykırı yapıların yıkımı için neden harekete geçmezsiniz?

Aydın ilinin İmar namusu size teslim edilmişken,

Didim’de imarın ırzına geçiliyor görmüyor musunuz?

İlgili Haberler:

http://www.aydinsafak.com/devletin-gucu-didim-e-yetmiyor-mu-h3924.htm

http://www.aydinsafak.com/didim-deki-imar-skandalini-kimler-koruyor-h3902.htm

http://www.aydinsafak.com/yikim-karari-neden-uygulanmiyor-h3920.htm

http://www.aydinsafak.com/sit-alanina-yapilan-bina-kacak-h3907.htm

http://www.aydinsafak.com/yandasa-kiyak-iste-boyle-olur-h3892.htm

http://www.aydinsafak.com/didim-de-rusvet-ve-kacak-insaat-iddialari-h3893.htm

http://www.aydinsafak.com/cevre-il-muduru-sen-ne-is-yaparsin-h3573.htm

Sepetim