0.542. 537 86 70

CHP’de Çerçioğlu’na isyan büyüyor..

SÖKE CHP’DE İSTİFALAR DURMUYOR… “CHP emek partisiydi. CHP ezilenlerin, sömürülenlerin partiydi. CHP halkın partisiydi. Ancak gelinen aşamada Aydın ilimiz ve ilçelerinde CHP tüm bu değerlerinden uzaklaştırılarak Özlem Çerçioğlu Partisi (ÖÇP) haline getirilmeye çalışılmaktadır..”

2019-01-24

https://www.facebook.com/guven.e.olmez/videos/10216914816599193/UzpfSTEwMDAxMDM4MDAzMzU3NTo3NzQ2Nzk2ODYyMjEzNTk/

HABER:  NUMAN ÖLMEZ 

Söke Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) istifaların ardı arkası kesilmiyor. Geçtiğimiz günlerde 26 kişinin istifasının ardından bugün de 36 partili Söke Adliyesi önündeki basın açıklamasıyla istifa ettiklerini duyurdu. 

Basın açıklamasını grup adına Kemalpaşa Mahalle Delegesi Mehmet Şahin Işık okudu. Işık, "Bizler genç, yaşlı, kadın, erkek, işçi, köylü, memur, öğrenci ve esnaflar olarak gönül verdiğimiz, gönülden sevdiğimiz, seçimlerde bir oy daha fazla alabilmek için gece gündüz, dağ tepe demeden çalıştığımız, il, ilçe yönetimlerinde, kadın ve gençlik kollarında başkanlık, yöneticilik mahallelerde mahalle sorumluluğu, delegelik yaptığımız kısacası her biriminde görevalıp emek harcadığımız yeri geldiğinde ailemizden, işimizden, maddi olanaklarımızdan fedakarlıklar yaparak bugüne gelmesinde küçük de olsa pay sahibi olduğumuz Cumhuriyet Halk Partisi'ndeki tüm görevlerimizden bugün itibari ile istifa ediyoruz. CHP emek partisiydi. CHP ezilenlerin, sömürülenlerin partiydi. CHP halkın partisiydi. Ancak gelinen aşamada Aydın ilimiz ve ilçelerinde CHP tüm bu değerlerinden uzaklaştırılarak Özlem Çerçioğlu Partisi (ÖÇP) haline getirilmeye çalışılmaktadır" dedi. 

İL YÖNETİMİ VE GENEL MERKEZE TEPKİ

Işık, yaşananlara CHP Genel Merkezi'nin de sessiz kaldığını savundu. CHP Aydın'da ötekiler mantığının egemen olduğunu iddia eden Işık, seçimlerin kaybedilmesi için sessiz kalan Aydın İl Yönetimi ve Genel Merkezi protesto ettiklerini aktardı.

Işık, "Hangi kriterlere göre atandığı belli olmayan, ÖÇP’nin güdümünde olan Söke CHP belediye başkan adayı, Söke ilçe yönetimine atanan bazı yöneticiler, artık CHP'ye yarar değil çok daha fazla zarar verir duruma gelen Büyükşehir Belediye başkan adayı, Aydın il yönetimi ve CHP genel merkezi ile siyasi, ahlaki, kültürel ve en önemlisi de ideolojik yol ayrımına gelerek farklı düşündüğümüze inanıyor ve beraber çalışamayacağımızı düşünüyoruz" ifadelerini kullandı. 

"ADALETSİZLİK VARSA, KARŞI ÇIKMAK GEREKİR"

"Bizler bugüne kadar kısmı yanlışlarına rağmen CHP'yi 'aman parti zarar görmesin' diyerek her koşulda savunduk. Ama gördük ki böyle yaparak gerçek CHP daha fazla zarar görüyor. Bizler, bizleri koyun olarak görmeye başlayan bu zihniyete karşı çıkıyor ve artık dur diyoruz" şeklinde konuşan Işık, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bizler bu isyanı, başkaldırıyı haksızlık karşısında boyun eğmemeyi Şeyh Bedreddinlerden, Pir Sultanlardan, Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarından, Denizlerden, Mahirlerden, Uğur Mumculardan, Gezi direnişçilerinden öğrendik. Bir yerde haksızlık varsa kabul etmemek gerekir. Bir yerde adaletsizlik varsa karşı çıkmak gerekir. Bir yerde zulüm, ayrımcılık, yanlış varsa direnmek ve başkaldırmak gerekir. Hele hele bir yerde kişisel egoları, zübüklerin çıkarları ve yönlendirmeleriyle CHP’yi ÖÇP’ye dönüştürme çalışmaları varsa ve artık CHP’nin içinde dahi ezen ve ezilenler oluşmaya başladıysa 'artık yeter' deme zamanı gelmiştir."

Sepetim