0.542. 537 86 70

CHP'den, AK Parti vekillerine sert eleştiri…

CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır: “Mustafa Savaş Özlem Çerçioğlu'nun danışmanlığına, Mehmet Erdem ise sekreterliğine soyunmuş” şeklindeki ifadelerle AK Parti Aydın Milletvekillerini sert sözlerle eleştirdi..

2018-03-19

CHP AYDIN İL BAŞKANI ALİ ÇANKIR:

"SİZİN İŞİNİZ GÜCÜNÜZ AYDIN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN HİZMETLERİNİ ENGELLEMEKTİR..."

HABER: HASAN KADİFE

Aydın’da baraj tartışması hız kesmeden sürüyor. AK Partili ve CHP’li siyasilerin konu hakkındaki açıklamaları peş peşe gelirken eleştirelerin dozu da yükseliyor. AK Partili Vekiller Mustafa Savaş ve Mehmet Erdem’in açıklamaları üzerine bu gün bir basın toplantısı düzenleyen CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır eleştirilerin odağına Milletvekilleri Savaş ve Erdem’i koydu. Öte yandan CHP Milletvekili Metin Lütfi Baydar’da açıklamaları ile Başkan Çankır’a destek verdi.

CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır düzenlediği basın toplantısında Söke Sarıçay ve Didim Beşparmak Barajlarının yapımı ile ilgili Aydın Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik eleştirilerde bulunan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ve ardından hem barajların yapımı hem de su fiyatları ile ilgili ardı ardına açıklmalar yaparak eleştirilerde bulunan AK Parti MKYK Üyesi Aydın Milletvekili Mustafa Savaş ve Mehmet Erdem'e yönelik sert eleştirilerde bulundu...

Yeni seçilen il yönetimine nezaket ziyaretinde bulunan Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfü Baydar'ın da katıldığı basın toplantısında İl Başkanı Çankır ve Milletvekili Baydar'ın AK Partililere yönelik kullandıkları sert ifadeler dikkat çekti.

BAYDAR: "SİZİ KENT MEYDANINA GÖMMEZSEK NAMERTİZ.."

İl Başkanı Ali Çankır'ın ardından konuşan CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfü Baydar, Aydın Büyükşehir Belediyesini eleştiren Orman ve su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ile AK Parti Milletvekilleri Mustafa Savaş ve Mehmet Erdem'e yönelik oldukça sert ifadelerle eleştirilerde bulundu...

Baydar, BŞB'ye baraj yapımı ve su fiyatları üzerinden eleştirilerde bulunan Bakan Eroğlu, Milletvekilleri Savaş ve Erdem'e yönelik şöyle konuştu:

"Barajların yapımı ve Su fiyatlarıyla ilgili gerçekler ve rakamlar ortada. Aydın Büyükşehir Belediyesini eleştiriyorsunuz madem gelin yerel seçimlerde Aday olun ve görün ne olacağını... Hatta Bakan bey ile onun açıklamasından sonra selden kütük kapmaya çalışan AK Parti Milletvekillerine de sesleniyorum; Eş Başkanlık ile Özlem hanımın karşısında üçünüz birden aday olun... Sizi Aydın Kent Meydanına gömmezsek namertiz..."

CHP İL BAŞKANI ÇANKIR’IN BASIN AÇIKLAMASI..

“Mustafa Savaş Özlem Çerçioğlu'nun danışmanlığına, Mehmet Erdem ise sekreterliğine soyunmuş” şeklindeki ifadelerle AK Parti Aydın Milletvekillerine yönelik sert eleştiriler yapan CHP İl Başkanı Ali Çankır’ın basın açıklaması şöyle.

“Bildiğiniz üzere geçen hafta içerisinde Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Veysel Eroğlu kentimizi ziyaret etti. Sarıçay ve Beşparmak Barajlarına ilişkin Sayın Bakan'ın açıklamaları olmuştu. AKP İl Başkanı'nın ve Milletvekillerinin Sayın Bakanı yanlış yönlendirdiğini belgeleriyle paylaşmıştık. Aydın Büyükşehir Belediyemiz DSİ 21. Bölge'den protokole ilişkin hala bir yanıt bekliyor. Ancak AKP Milletvekilleri Sayın Mustafa Savaş'tan ve Sayın Mehmet Erdem'den ciddi çözüm önerisi yerine iki ayrı talihsiz açıklama dinledik. Sayın Savaş; su faturalarını yarı yarıya indirmek için kamuoyuna yaptığı açıklamada ne kadar iyi bütçe yönetebildiğini, ne kadar mükemmel bir iktisatçı olduğunu ve gelir gider tablosu hazırlayabildiğini anlatmış. Sayın Erdem ise Büyükşehir Belediyemize, Sarıçay ve Beşparmak Barajları'nı yapamıyorsanız Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakan'dan randevu alabileceğini söylemiş. Anlaşılan o ki bu arkadaşlar 2019'dan umudu kesmişler. Kendilerine iş arıyorlar. Mustafa Savaş Özlem Çerçioğlu'nun danışmanlığına, Mehmet Erdem ise sekreterliğine soyunmuş.

Sayın Savaş iktisatçı olduğunu söylemiş. Kendisi hiç vakit kaybetmeden cari açık, enflasyon, zamlar, yabancı sermayenin ülkeden kaçması, kredi derecelendirme kuruluşlarının kredi notumuzu düşürmesi gibi konularda halkımızı aydınlatsın. İsterse kendisine ben de bilgi notu gönderebilirim. Son verilere göre Ocak ayında cari açık geçen yılın aynı ayına göre iki kat arttı. Ve 7 milyar 96 milyon dolar oldu. Sayın Savaş bu ne anlama geliyor biliyor musunuz? Bir ülkeyi batırabilecek mükemmel ikili cari açık ve bütçe açığıdır. Biz de şu anda sayenizde ikisi de mevcut. O nedenle sizin iktisat formülleriniz Çiftlik Bank'ı aratmıyor.

“ÇÖZÜM BELLİDİR..”

Aydın'daki barajlara ve su faturalarında iyileştirme yapılmasına ilişkin çözüm bellidir. Birincisi Hükümet Büyükşehir Belediyemizin gönderdiği protokolü imzaladığı an barajlarımızın yapımı için bürokratik engel ortadan kalkacaktır. Barajlarımızın faaliyete geçmesiyle ciddi bir maliyet düşecektir. Bu da faturalara yansıyacaktır. İkincisi suyun dağıtımında ciddi bir elektrik maliyeti vardır. Hükümet elektrik maliyetlerini düşürmek için ilgili kuruluşlardan indirim almalıdır. Sadece % 15'lik bir indirim bile, su faturalarında % 25'lik bir iyileştirme sağlayacaktır.

Ve diğer önemli husus…

İlçe belediyelerimizin aldığı ve su faturalarına yansıyan katı atık bedelidir. Katı atık bedellerini belirlemede bir standart getirmek zorundayız. Biz CHP belediyelerimizde vatandaşımıza bunu hangi temellendirme ile yaptığımızı anlatıyoruz. Çevre ve Temizlik Vergilerini de yer yer düşüyoruz. Ancak suyu Aydın'da ücretsiz yapacağını söyleyen Germencik Belediye Başkanı halktan fahiş fiyatlardan katı atık bedeli almaya devam ediyor. Arkadaşlar bu ne perhiz bu ne lahana turşusu.

ÇÖZÜM ÖNERİSİ..

- Hükümet barajların yapımı için Büyükşehir Belediyemizin önünü açacak,

- Suyun dağıtımındaki elektrik maliyetlerinde iyileştirmeye gidecek,

- İlçe belediyelerinin su faturalarına yansıttığı katı atık bedellerine bir standart getirilecek.

İşte o zaman su faturaları yarı yarıya da düşer, altına da düşer.

Yapısal ve kalıcı çözüm bunlardır.

O nedenle icraat yapmak isteyen arkadaşlara, ittifak mensuplarına önerilerimizi sıraladık. Aydın halkını düşünüyorlarsa, buyursunlar ifade ettiklerimizi hayata geçirsinler. Yok biz 2019'da defteri kapattık. Sekreterlik, danışmanlık, Çiftlikbank hayalleri gibi hayallerle yaşayacağız diyorlarsa kendileri bilirler.”

Sepetim