0.542. 537 86 70

CHP Gurup Toplantısı’nda yolsuzluk iddiası…

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “5 Aralık Kadın Hakları Günü” kutlaması eşliğinde Ankara Arena’da kadınlarla beraber yaptığı grup toplantısına yolsuzluk karıştığı iddiası şok etkisi yarattı… Her söyleminde yolsuzlukla mücadeleden dem vuran CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı Gurup Toplantısı’nın yolsuzluğa karışması iddiaları hakkında ne cevap vereceği merakla bekleniyor.

2017-12-17

Son dönemde grup toplantısında elinde salladığı bir takım kağıtlarla yolsuzlukla mücadele söylemleri ile gündemden düşmeyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun partisinin gurup toplantısı için yolsuzluk yapıldığı iddiaları siyasi çevrelerde bomba etkisi yarattı.

Her fırsatta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ilgili ithamlarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Dünya Kadın Hakları Günü yapılan Ankara Arena’daki Gurup Toplantısı için Aydın’dan kaldırılan 23 otobüs ve bu otobüslerde götürülen kadınlar ve kullanılan kumanya hizmeti için ödenen paraların Aydın BŞB tarafından yolsuzlukla karşılandığı iddiası siyasi gündeme düşünce şok etkisi yarattı.

CHP Gurup toplantısına kadın konuk taşımak için yapıldığı iddia edilen yolsuzluğun şu şekilde geliştiği kaydediliyor…

Aydın’da yol yaya geçidi boyama işleri ve benzer trafik yol işlemleri için çıkılan 1,5 milyon TL. civarındaki ihaleyi alan BOYTEKMA isimli firma Aydın Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Ertuğrul Yamen tarafından makama çağrılarak 05/12/2017 tarihinde gerçekleşecek olan “CHP Grup Toplantısı’na götürülecek kadınları taşıyacak otobüslerin ücretini ve kumanya ihtiyacını siz karşılayacaksınız” demesi üzerine maliyeti merak eden firma yetkilisi “siz kimseyle muhatap olmayacaksınız biz size faturaları vereceğiz ödemeyi bize yapacaksınız” cevabını alıyor.

Tekrar rakamı merak eden firma yetkilisi 150 bin TL. rakamı duyduğunda şok oluyor. Daha sonra duruma itiraz eden firma yetkilisi “zaten 1,5 milyonluk iş aldık benim kar marjım % 10 olsa kazandığımı size vermiş oluyorum, böyle bir rakamı ödememiz mümkün değil” karşılığını veriyor.

Bunun üzerine Genel Sekreter Vekili Ertuğrul Yamen, tehditkâr ifadelerle “İhaleyi zaten çok yüksek fiyata aldınız. Bu faturaları ödemezseniz sizi bir daha Aydın’da hiçbir işe sokmam, yaptığının işin de ödemelerini yapmam, sıkıntıya girersiniz. Bu parayı ödeyeceksiniz” diyerek sert çıkıyor.

Duyduğu tehditkâr ifadeler sonrası kendini çaresiz hisseden BOYTEKMA Şirketi yetkilisi mecburen teklif edileni kabul etmek zorunda kalıyor.

Aydın’dan CHP Gurup Toplantısı için kaldırılan 23 otobüsün ve kumanyaların ücretleri Aydın Büyükşehir Belediyesi yüklenici firması tarafından gerçekleşiyor.

Kamu imkânları ile siyasi avantaj elde etmeye çalışan ve siyasi faaliyetlerinin finansını Büyükşehir Belediye bütçesi aracılığı ile karşılamayı hedefleyen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, o gün Ankara Arena’da yapılan Gurup Toplantısı’nda bir konuşma yaptığı da kamuoyu tarafından biliniyor.

Her söyleminde yolsuzlukla mücadeleden dem vuran CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı Gurup Toplantısı’nın yolsuzluğa karışması iddiaları hakkında ne cevap vereceği merakla bekleniyor.

“YOLSUZLUK İÇİNDE YOLSUZLUK MU YAPILDI?”

Diğer yandan CHP Gurup Toplantısı için yapılan yolsuzluk iddialarına başka bir yolsuzluk olayının da karıştığı ortaya çıkıyor. 23 otobüs ve kumanya hizmetleri karşılığında 150 bin liralık ödeme yapan BOYTEKMAR Şirketi aslında piyasada bu işlemi çok daha uyguna yapabileceğini yaptığı piyasa araştırması ile kanıtlandı.

Bu tip organizasyonlarda kilometre başına ücretle çalışan taşımacılık firmaları Aydın-Ankara gibi bir mesafeye 3 bin lira gibi bir rakama taşıma işleri yaparken BOYTEKMAR firmasının bu rakamın iki katını aşan ücret ödemesi “Büyükşehir’in kestirdiği faturalarda başka bir yolsuzluk daha mı var?” iddiasını ve sorusunu akıllara getiriyor. Ayrıca 18 bin liralık kumanya ücretinin 1100 kişilik grup için fatura edilmesi de “fahiş” fiyat olarak kabul ediliyor.

Kamuoyu gündemine bomba gibi düşen bu iddia sonrası olayın en büyük ispatının taşımacılık işini yapan firmanın kestiği faturanın BOYTEKMAR Firması tarafından Torbalı Vergi Dairesine gider faturası olarak sunulması olduğu gözüküyor. (Not: Haberin yayınlanma tarihi sonrası iptal ettirme işlemleri delil karartma yasası çerçevesinde değerlendirileceğinden farklı bir suç oluşacağı kamuoyu bilgisine sunulur.)

Tüm bu iddialar sonrası Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun gündeme gelen bu yolsuzluk iddiaları ile ilgili nasıl bir açıklama yapacağı merakla bekleniyor.

İhbar niteliği taşıyan bu haber konusunun ivedilikle Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturularak iddiaların doğruluğu ya da yanlışlığının ortaya çıkarılması gerekiyor.

Sepetim