0.542. 537 86 70

CHP’li Başkan FETÖ’den tutuklandı…

CHP’li Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz “FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmak” iddiası ile tutuklandı.. Oğuz, örgütte sohbet hocalığı yapmak ve mahrem imamlarla iletişim kurmakla suçlandı. Bu şok gelişme CHP parti tabanında “Adayları CHP Örgüt üyeleri ön seçimle belirlemezse sonuç böyle olur” yorumlarının yapılmasına neden oldu.

2019-12-17

Cumhuriyet Halk Partisi Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) üst düzey yöneticileri ile telefonda irtibat kurduğu gerekçesiyle tutuklandı.

FETÖ/PDY 'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ'nün mahrem imamları ile telefonla görüştüğü iddia edilen CHP’li Urla Belediye Başkanı İbrahim Burak Oğuz ifadesi alınmak üzere savcılığa çağırıldı.

CHP’li Başkan Oğuz savcılıktaki ifadesinin ardından tutuklanma talebi ile Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesine sevk edilerek “FETÖ silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan tutuklandı.

FETÖ ilişkisi gerekçesiyle kapatılan İzmir Genç İşadamları Derneği'nin (İGİD) bir dönem yönetim kurulu üyesi olduğu belirtilen Oğuz, örgütte sohbet hocalığı yapmak ve mahrem imamlarla da iletişim kurmakla suçlandı.

İbrahim Burak Oğuz, 31 Mart seçimlerinde CHP'den Urla Belediye Başkanı seçilmişti…

Bu şok gelişme CHP parti tabanında “Adayları CHP Örgüt üyelerine ön seçimle belirlemezse sonuç böyle olur” yorumlarının yapılmasına neden oldu.

HABER MERKEZİ

Sepetim