0.542. 537 86 70

CHP ve İYİ Parti Atatürk’ü unuttular…

Aydın-Koçarlı’daki 10 Kasım Atatürk'ü anma töreninde CHP ve İYİ Parti'nin Ata'nın heykeline çelenk bırakmadığını gösteren fotoğraf Aydın gündemine oturdu.

2019-11-10

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 81'inci yılında yurt genelinde anma programları düzenlendi. O adreslerden biri de Aydın’ın Koçarlı ilçesi oldu. Anma programıyla ilgili Serhan Seyhan’ın çektiği ve hesabında paylaştığı fotoğraf hızla sosyal medyada paylaşılmaya başlandı. Tepki çeken fotoğrafta AK Parti ve MHP  İlçe Başkanlıkları'nın heykele çelenk bıraktığı aynı hassasiyeti CHP ve İYİ Parti’nin göstermediği resmedildi.

Öte yandan sosyal medyada yapılan yorum ve haberlere şu ana kadar CHP ve İYİ Parti yönetiminden yalanlayıcı bir açıklama gelmedi.

PİRLİBEY’DE SİREN ÇALMADI

Koçarlı’da yaşanan bu olayla birlikte geçtiğimiz günlerde CHP’den istifa ettiğini duyuran Pirlibey Belediye Eski Başkanı Nail Yıldırım da kendisine ait sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda acı bir gerçeği gözler önüne koydu.

Nail Yıldırım, yıllar önce Pirlibey Belediyesi’ne kazandırdığı sirenin yok olduğunu dile getirirken İYİ Parti ve CHP’nin birlikte yönettiği Nazilli Belediyesi’nin Pirlibey’de siren çaldırmadan televizyondaki siren sesi ile bayrak asıldığını dile getirdi.

Yıldırım paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Dostlarım: Atamızı anma günümüzü daha bir büyük acıyla anmış bulunuyorum. Yıllar önce belediyemize edindirdiğim siren teşkilatı olmasına rağmen ne siren çalacak elaman, ne de anıta çelenk koyacak zat'ı muhteremler ortada yoktu. Nazilli belediyemizin gönderdiği sadece bayrak takımı görevli elamanları vardı. Televiyonlardan duyabildikleri kadar gönderdeki bayrağı yarıya indirmeye çalıştılar. Kendilerine teşekkür ediyorum. Fakat her geçen gün büyük ATATÜRK'ümüzü unutturma çabaları daha da farkedilir şekilde görülmekte, bizler de öylece seyretmekle yetinmekteyiz. Üzüntümü paylaşmak istedim.”

Sepetim