0.542. 537 86 70

Darp edilen Haluk Alıcık’tır…

Nazilli’nin Kurtuluş Günü’nde Belediye Kültür Müdürü’ne yapılan saldırı Fatih Demir’e değil, Belediye Başkanı Haluk Alıcık’a yapılmış bir saldırıdır.

2017-09-06

Nazilli’nin Düşman İşgali’nden Kurtuluşu’nun 95’inci yıl dönümü etkinliklerinde MHP Nazilli İlçe Başkanı Zafer Keskin’e yer ayrılmaması üzerine çıkan kriz kamuoyunda yankı buldu.

MHP ilçe yöneticileri, başkana yer ayrılmadığı gerekçesiyle Nazilli Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Fatih Demir’i darp etti. Yığılıp kalan ve ilk müdahalesi tören alanında hazır bekleyen 112 ekiplerince yapılan Demir, daha sonra ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Kurtuluş gününe damgasını vuran olayları görüntülemek isteyen gazetecileri de tehdit eden MHP Nazilli İlçe Başkanı Zafer Keskin, gazetecilere hitaben “Bu haber çıkarsa aklınızı alırım” diye tehdit etti.

Olay, Nazilli Belediye Meydanı’nda yaşandı. Sabah saatlerinde Nazilli’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 95. yıl dönümü dolayısıyla toplanan kalabalık ve protokol üyeleri alanda yerini aldı. Bir süre sonra tören alanına gelen MHP Nazilli İlçe Başkanı Zafer Keskin ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri protokolde Başkan Keskin’in yerini göremeyince öfkelendiler.

Daha sonra Nazilli Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Fatih Demir’i Belediye binasına çağıran Zafer Keskin ve beraberindekiler iddiaya göre müdürü yumruklarla darp etti. Aldığı darbelere dayanamayan Fatih Demir oracıkta bayılıp yere yığıldı. Belediye girişindeki hareketliliği gören gazeteciler de olayı görüntülemek için belediye binasının önüne geldiklerinde MHP İlçe Başkanı Zafer Keskin tarafından önlenmek istendi. Görüntü almakta olan gazetecilere hitaben MHP İlçe Başkanı Zafer Keskin, “Bunu haber yaparsanız aklınızı alırım” diye tehdit etti.

* * *

Nazilli’nin kurtuluş gününde yaşanan bu olay gazetelerde yukarıdaki anlatımla haber oldu…

Kim ne derse desin MHP İlçe Teşkilatı’nın bu davranış biçimini hoş karşılamak mümkün değil.

Belediye Kültür Müdürü’nün protokolde MHP İlçe Başkanı’na yer ayırmadığı iddiası doğru olsa bile kasıtlı bir davranış içinde bunu yaptığını düşünmek saflık olur.

Kültür Müdürü Fatih Demir bu güne kadar yapılan etkinliklerde gerek Nazilli Belediyesi’nin gerekse Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın yüzünü güldüren, Nazilli Belediyesi’nin tanıtımında etkin olan bir isimdir.

Aslında bu saldırı Fatih Demir’e değil, Belediye Başkanı Haluk Alıcık’a yapılmış bir saldırıdır. Burada darp edilen Başkan Haluk Alıcık’tır. Fatih Demir Nazilli Belediyesi için Belediye Başkanı Haluk Alıcık’ın emrinde çalışan bir bürokrattır.

* * *

MHP, Nazilli’de yaşanan bu olay gerek siyasi çevrelerce gerekse kamuoyu nezdinde ayıplandı.

Her ne kadar protokolde yer ayrılmadığı iddiası olsa da bunun telafisi Kültür Müdürü’ne saldırıp hastanelik etmek olmamalıdır. Hele hele görevlerini yapan basın mensuplarına karşı, “Bu haber çıkarsa aklını alırım” şeklinde tehdit savrulması affedilecek bir davranış biçimi değildir.

Tabi ki olay kamuoyunda tepki çekince MHP İlçe Başkanı Zafer Keskin de açıklama yapmak ve cevahiri kurtarmak durumunda kaldı.

Zafer Keskin yaptığı basın açıklamasında; Kültür Müdürü’nü kendilerinin darp etmediğini söyledi. Yetmedi, “Bu haber çıkarsa aklınızı alırım” tehdidinin de basın mensuplarına değil partili olmayan bazı kişilere yönelik söylendiğini savundu.

MHP Nazilli İlçe Başkanı Keskin “Basın mensuplarına herhangi bir tehdit söz konusu değil. Basın mensuplarının işini yapmasına saygılıyız. Bir anlaşılmazlık olduysa üzüntülerimi ifade ediyorum” sözleriyle kendini aklamaya çalıştı.

Sanki gazetecileri “yalancı” durumuna düşüren bu açıklama hoş karşılanacak bir açıklama olamaz.

Zafer Keskin açıklamasında, Kültür Müdürü Fatih Demir’in kendileriyle ilgisi olmayan bir kişi tarafından darp uygulanarak hastanelik edildiğini de ileri sürdü.

Bu olay belediye binasının girişinde meydana geldiğine göre kamera görüntüleri incelenip Fatih Demir’i kimin darp ettiği açıkça ortaya çıkarılabilir.

Burada da Belediye Başkanı’na kamera kayıtlarını inceletip kamuoyunu doğru şekilde bilgilendirme görevi düşer.

Sanırım Başkan Alıcık’ta bu açıklamayı yapacaktır.

* * *

Bir de MHP’nin atama İl Başkanı Levent İlter’in sosyal medya üzerinde yaptığı yorum yayınlandı ki özrü kabahatinden büyük. Onun açıklamasına göre sanki gazeteciler spekülatif haber üretmiş gibi…

Levent İlter’in açıklaması şöyle:

“MHP Nazilli İlçe Başkanı Zafer Keskin ve ilçe yönetimi üzerindeki spekülatif haber üreten ve karalama yapan kişi ve kuruluşlar bilmeliler ki, güneş balçıkla sıvanmaz.
Bir protokol krizi üzerinden gelişen olaylarla teşkilatımızı direk ilişkilendirmek, olayları farklı mecralara çekmek kimsenin haddi değildir, ahlaki de değildir. 
Olaya sebebiyet veren, tetikleyen kişi de görevini kusurlu yapan kültür ve sosyal işler müdürü olan zat-ı muhteremdir. Kendisiyle görüşülmek istendiğinde yapmış olduğu çirkin muamele, hakaret tatsız olayı meydana getirmiştir. Basını yanlış bilgiyle manipüle eden, teşvik eden kişileri de gayet iyi bilmekteyiz. MHP Aydın İl Teşkilatı olarak olayların takipçisi olacağımızı ve Nazilli İlçe Teşkilatımızın sonuna kadar yanında olduğumuzu daha detaylı açıklamayı da yapacağımızı kamuoyuna saygıyla bildiririm.”

* * *

Hadi diyelim ki Levent İlter’in dediği gibi Kültür Müdürü olayı tetikleyen kişi…

Ya sizin yaptığınıza ne demeli?

Aklıselim davranarak olayı yatıştıracağınız yerde adamı hastanelik etmeniz mi gerekiyor?

O belediye MHP’li bir başkan tarafından iki dönemdir yönetiliyor. Adamı darp edeceğinize gidersiniz belediye başkanına varsa bir kusuru ona söylersiniz, sorunu çözersiniz.

Kaba güç ile particilik olmaz, sorun çözülmez.

Haluk Alıcık’ın çok sevdiğim bir sözü var:

“Bozkurt işareti yapmakla MHP’li olunmaz..”

Sepetim